Korai fejlesztés módszerei

olvasásra ajánljuk

Topikok - Fejlesztés

Korai fejlesztés módszerei

Azzal mindenki tisztában van a koraszülöttek kapcsán, hogy egy koraszülött szervei éretlenek. Amit a leggyakrabban emlegetnek, az a tüdő, hiszen sokat halljuk, hogy tüdőérlelőt kapnak a picik. Azonban az már kevésbé terjedt el a köztudatban, hogy még számos másik szerv is érintett. Például az agy éretlensége is óriási probléma. Éppen azért, hogy megelőzzük a további bajokat, szükség van mielőbbi fejlesztésre.

Korai fejlesztés módszerei

A különböző korai mozgás fejlesztő módszerek mind alkalmasak arra, hogy a koraszülött agyi fejlődését is elősegítsék.

A korai fejlesztés módszerei közül itthon talán a Dévény módszert ismerik a legtöbben, azonban még számos más módon lehet segíteni a koraszülötteknek a fejlődésben.

Azt is tudjuk, hogy nem mindenütt elérhetőek ezek a korai fejlesztő módszerek, de a PIC-ekben kaphatunk segítséget arra vonatkozóan, hová forduljunk, ők mit javasolnak.

PICI füzet-kiadványunkban többet is olvashatsz a korai fejlesztésről és az utánkövetésről. Ráadásul a kiadvány teljesen ingyen hozzáférhető!

Kiemelt írások

tovább írások

további

Ajánlott írások más topikokból

Gyermekvállalás koraszülés után – Béci és Bori

A történetet küldte: Pájer-Tóth Katalin 2012. augusztus 2-án megszületett Béci a 32. terhességi héten. Problémamentes volt a várandósságom egészen július 13-ig, volt fogadott orvosom, semmilyen

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn