Bemutatkozik az ELTE Gyakorló Óvoda és EGYMI

Nagy örömmel mutatjuk be az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Gyakorló Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény korai fejlesztő részlegét.

Részletes információk:

Gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés és gondozás

az ELTE Gyakorló Óvoda EGYMI-ben

 

Mit jelent a korai fejlesztés?

A korai fejlesztés, azaz tágabb értelemben a családközpontú korai intervenció összefoglaló neve azoknak a szolgáltatásoknak, amelyek alanyi jogon járnak a 0 és 5 év közötti, megkésett vagy eltérő fejlődésmenetű kisgyermekeknek és családjaiknak.

A fejlesztést végző szakemberek összehangolt munkája egy széles körű, egyénre szabott tevékenységet eredményez, amelyben a különböző terápiás elemek folyamatosan alkalmazkodnak a gyermek állapotához, képességeihez, diagnózisához.

 

Hogyan történik és mi a célja?

A heti rendszerességgel ismétlődő, játékos formában történő egyéni és csoportos foglalkozások során, optimális környezetet biztosítunk a gyermek fejlődéséhez, segítjük a hiányosan működő képességek kibontakozását. A sikerhez szükség van a szülő aktív szerepvállalására – foglalkozásainkon ők is részt vesznek vagy részt vehetnek. Az itt szerezett tapasztalatok könnyedén átültethetők otthoni környezetbe, így a közös élmény újra átélhető. Szakembereink tevékenysége sokrétű, hiszen a gyermekek aktivizálása mellett a mintaadást is fontosnak tartjuk a foglalkozások résztvevőinek.

Célunk, hogy támogassuk a gyermekek számára ideális gyermekközösségbe való bekerülést.

 

Kinek biztosítunk korai fejlesztést?

A törvényileg meghatározott életkorú testi, érzékszervi, értelmi, beszéd és „más” fogyatékos gyermekek korai fejlesztését végezzük.

 

Szolgáltatásaink

  • Gyógypedagógiai megfigyelés, tanácsadás

  • Pszichológiai segítségnyújtás

  • Családsegítés

  • Terápiás foglalkozások egyéni és csoportos formában

 Jelentkezés

  Előzetes időpont egyeztetés alapján:

  Telefon: 06-1-461-3749 (Schuchné Rumpli Henriette, igazgatóhelyettes)

  E-mail: korai@barczi.elte.hu

Az intézmény honlapja itt található: http://specovoda.elte.hu/index.php/szolgaltatasok/korai-fejlesztes-gondozas

Intézményünk szolgáltatásai térítésmentesek!

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Benyomások a korai konduktív nevelésről

Semmelweis Egyetem, Pető András Kar- Egységes Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézmény Benyomások a korai konduktív nevelésről Kiszállunk a liftből, köszöntjük a múlt héten látott kis Barátokat,

Újra közös horgolás a Diageoban.

Hiszen a nagy cégek is hangsúlyt fektetnek arra, hogy a dolgozóik megismerkedhessenek az önkéntesség kézműves formájával is. Köszönjük Diaego 💜