Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Odú Fejlesztő Központ

A korai intervenciót alternatív terápiák (hidroterápia, lovasterápia, zeneterápia) egészítik ki, melyeket pályázati támogatásokkal teszünk mindenki számára elérhetővé.

Az Odú Fejlesztő Központot 2002-ben hozta létre a Szegedi Korai Fejlesztést és Integrációt Támogató Alapítvány /KORINTA Alapítvány/ Célja elsősorban Szeged város és vonzáskörzetében élő 0-5 éves megkésett/eltérő fejlődésű gyermekek szűrése, állapotfelmérésük, korai fejlesztésük biztosítása. A gyermekek megsegítése családias, barátságos, oldott környezetben folyik, ahol a szülők partnerként vesznek részt a foglalkozásokon.

A korai intervenció része az egész család megsegítése. Ezt szolgálja szülőcsoportunk és egyéni pszichológiai tanácsadás is. Eszköztárunkból, könyvtárunkból térítésmentesen kölcsönözhetnek a szülők jó minőségű fejlesztő eszközöket, a mindennapi problémáik megoldását segítő szakkönyveket.
Információnyújtással segítjük a családokat a jogaik, lehetőségeik megismerésében. Támogatjuk a szülők érdekérvényesítő kezdeményezéseit.

A különböző segítő szakmák között párbeszédet kezdeményezünk a gyermek és családja ellátása során. Ezt a szemléletet tükrözi az intézményünkben folyó team-munka is. A gyógypedagógia minden ágát képviselő szakemberek, pszichológusok, gyógytornászok, konduktor és gyermekorvos együttes munkája biztosítja, hogy minden gyermeknek egyénre szabott fejlesztési programot tudjunk összeállítani az eszközök és módszerek széles tárából. Napi kapcsolatot tartunk a védőnői hálózattal és szakorvosokkal is.

Fennállásunk óta tevékenykedünk az integrációs szemlélet elterjesztésében, a fogyatékkal élő emberek társadalmi elfogadásáért.
Utazótanári hálózatot üzemeltetünk Szeged óvodáiban az integrált gyermekek sikeres beilleszkedésének, optimális fejlődésének megsegítésére.
Családi rendezvényeinken oldott környezetben számtalan lehetőség kínálkozik a fogyatékkal élő és ép gyermekeknek és családtagjaiknak a kapcsolatteremtésre, közös tevékenységekre.

A korai intervenciót alternatív terápiák (hidroterápia, lovasterápia, zeneterápia) egészítik ki, melyeket pályázati támogatásokkal teszünk mindenki számára elérhetővé.

Nyaranta tematikus táborainkban (kalandterápiás tábor, lovas tábor) töltődhetnek a családok, a mindennapoktól eltérő környezet új fejlődési lehetőségeket rejt minden résztvevő számára. A táborok pályázati támogatásokkal elérhetők a szociálisan terhelt családok számára is.

2006. szeptemberétől csatlakoztunk a Biztos Kezdet országos programhoz, mellyel kiterjesztjük családsegítő tevékenységünket a szociálisan, halmozottan hátrányos helyzetű célcsoportokra is.

2008 szeptemberében nyitotta meg kapuját fejlesztő iskolánk, ahol súlyosan halmozottan sérült gyermekek tanulhatnak, fejlődhetnek iskolásként.

Képzések, szakmai műhelyek szervezésével hozzájárulunk a korai intervenció és a fogyatékkal élő gyermekek integrációjának szakszerű ellátásához.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Te adod az 1%-ot Mi hozzáteszünk 99-et

Tizenkét éve segítjük a koraszülésben érintett családokat a lehető legtöbb módon. Mi magunk is álltunk az inkubátorok mellett, így motivációnk a szívünkben született, hiszen ez a mi történetünk is.

Patrícia

Lara harcol, még most is. Az orvosok csak bámulnak hisz neki nem szabadna már élnie, és feküdnie kéne egész nap.. ” Szoba növény” de Isten velünk van és védelmezi, ő is azt szeretné hogy harcoljon. Nem lehetek elég hálás az I.Gyermek klinika PIC dolgozóinak, az Intenzív osztályon dolgozóknak és az USI dolgozóinak. És külön az összes nővéreknek is hisz ott voltak és ők voltak neki a pót anyukák amikor én nem voltam ott. 
Tudom, és bízom benne hogy egyszer hangot kapnak azok is akiknek nem ment zökkenőmentesen a koraszülés és a fejlődés. Kitartást akik még az út elején járnak. A CSODÁK KÖZTÜK ÉLNEK.