fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Újszülött gondozása

olvasásra ajánljuk

Topikok - Gondozás

Újszülöttek gondozása

Az újszülöttek gondozása egy normál időre született picinél a táplálásban, tisztántartásban és a rendszeres védőnői vagy gyermekorvosi látogatásokban nagyjából ki is merül, persze a folyamatos szülői szeretet feltételezve.

Koraszülöttek gondozása

A koraszülöttek gondozása elég jelentősen eltér ettől, hiszen sokszor jelen van már az első pillanattól neurológus szakember, mozgásfejlesztő specialista, sőt akár egyéb szakorvosok is.

Arról nem is beszélve, hogy a koraszülötteknek a szopással is nehezen boldogulnak, azt nekik külön meg kell tanulniuk.

Ezért adunk a koraszülöttek gondozásához rengeteg tanácsot a Pici füzet-ünkben. Valamint a különböző cikkeinkben a koraszülött gondozása kapcsán számos kérdésre választ kaphatnak az érintettek.

Kiemelt írások

tovább írások

Friss hírek Pécsről

A Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Neonatológiai Tanszéken jelenleg 23 intenzív ágyon és 10 koraszülött ágyon ápoljuk a koraszülötteket, a kis súlyú újszülötteket, valamint a

elolvasom »

Az anyai test mint inkubátor

Egyesületünk segítségével született cikk a Kenguru módszerről. Takács Eleonóra és férje három évig vártak kislányuk érkezésére. A várandósság teljesen problémamentes volt, legalábbis az első hat

elolvasom »

Koraszülött babák hordozása

Természetesen minden baba más és más, speciális esetekben más kötések vagy hordozó eszközök is ajánlhatóak, de ehhez szakember segítsége szükséges. Nem megfelelő módon való hordozással ugyanis károsíthatjuk a gerincet, a csípőfejlődést akadályozhatjuk, így saját szakállra semmiképp ne döntsünk sem kenguruk, sem különféle csatos hordozók (úgynevezett SSC-k), sem erszények, sem pedig nem megfelelő szövésű hordozókendők mellett.
Rappné Pogány Orsolya, ClauWi hordozási tanácsadó

elolvasom »
további

Ajánlott írások más topikokból

Patrícia

Lara harcol, még most is. Az orvosok csak bámulnak hisz neki nem szabadna már élnie, és feküdnie kéne egész nap.. ” Szoba növény” de Isten velünk van és védelmezi, ő is azt szeretné hogy harcoljon. Nem lehetek elég hálás az I.Gyermek klinika PIC dolgozóinak, az Intenzív osztályon dolgozóknak és az USI dolgozóinak. És külön az összes nővéreknek is hisz ott voltak és ők voltak neki a pót anyukák amikor én nem voltam ott. 
Tudom, és bízom benne hogy egyszer hangot kapnak azok is akiknek nem ment zökkenőmentesen a koraszülés és a fejlődés. Kitartást akik még az út elején járnak. A CSODÁK KÖZTÜK ÉLNEK. 

Hanna története

Szerencsére nincs a gyermeknek semmilyen lemaradása, kúszik, mászik, ül, áll, 2 lépést már megy egyedül. És néha be se áll a kis szája, de mi imádjuk nagyon.

Nikolett története

Bemutatom Nektek a mi kis hősünket Doriánt, aki 20-án tölti a 3 hónapot, korrigáltan 1,5 hónapos makk egészséges 4510 grammos es 56 cm-s mosolyalbum kisfiunkat.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn