fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Koraszülött mentés a Dél-Dunántúlon

Az elmúlt években Alapítványunk közel 4000 baba életének megmentésében segített. Tevékenységünknek is köszönhetően a régióban a csecsemőhalálozás csökkenése figyelhető meg.

A Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány a Pécsi Gyermekklinikán 1995 óta tevékenykedik a szívbeteg, illetve a koraszülött gyermekek érdekében.

Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány a Pécsi GyermekklinikánAlapítványunk 2004 novemberében létrehozta Koraszülött Mentőszolgálatát, mellyel a Dél-Dunántúlon kizárólagos hatáskörrel végzi a koraszülött és beteg újszülöttek sürgősségi ellátását és szállítását. Ez azt jelenti, hogy ezt a tevékenységet az Országos Mentőszolgálat helyett mi látjuk el, finanszírozását a kormányzat az OMSZ-on keresztül biztosítja. Alapítványunk rendelkezik a megfelelő mentéstechnikai felszerelésekkel, speciálisan erre a célra kialakított mentő-gépkocsival, szállító intenzív inkubátorral és 20 fős – orvosokból, nővérekből, gépkocsivezetőkből álló – szakembergárdával 24 órás szolgálatban működünk.

Koraszülötteknek a 37. terhességi hét előtt született újszülötteket nevezzük. Kis súllyal jönnek a világra, mások a testarányaik, fejletlenek a szerveik. Tudta Ön, hogy ma már az 5-600 grammos súllyal született újszülötteknek is esélyük van az életben maradásra? Ehhez azonban el kell jutniuk az életmentő ellátást nyújtó Koraszülött Centrumokba (PIC).

A Koraszülött Mentőszolgálat szerepe az, hogy azokból a kórházakból, ahol nincs ilyen Centrum, speciálisan felszerelt mentőautóban, transzportinkubátorban elszállítsák a koraszülötteket az ellátást nyújtó intézményhez. A hordozó inkubátorban a megfelelő hőmérsékletet biztosítjuk a babának, az utazó neonatológus szakorvos pedig a lélegeztetés és infúziós kezelés segítségével a legbetegebb kisbabák kezelését is meg tudja kezdeni és stabil állapotban az intenzív osztályra szállítani.

Kevesen tudják, hogy évente 85.000 újszülött jön a világra Magyarországon, ezeknek kb. 8,5%-a koraszülött. Az ő mentésük és szállításuk kiemelt feladat, amely a Nemzeti Fejlesztési Tervben is szerepel. A csecsemőhalálozás csökkentése olyan cél, amelyet pénzhiány miatt nem lehet elodázni, Magyarország ugyanis a 4. legrosszabb helyen áll Európában.

Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány a Pécsi Gyermekklinikán

Az elmúlt években Alapítványunk közel 4000 baba életének megmentésében segített. Tevékenységünknek is köszönhetően a régióban a csecsemőhalálozás csökkenése figyelhető meg.

Az elmúlt évben kapott adó 1%-ból új mentőautót vásároltunk, így folyamatosan korszerű gépjárművekkel, műszerekkel sietünk a koraszülöttekért. Kérjük, támogassa Ön is tevékenységünket! Részletek: www.koraszulottmentes.hu

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.