Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Koraszülött mentés a Dél-Dunántúlon

Az elmúlt években Alapítványunk közel 4000 baba életének megmentésében segített. Tevékenységünknek is köszönhetően a régióban a csecsemőhalálozás csökkenése figyelhető meg.

A Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány a Pécsi Gyermekklinikán 1995 óta tevékenykedik a szívbeteg, illetve a koraszülött gyermekek érdekében.

Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány a Pécsi GyermekklinikánAlapítványunk 2004 novemberében létrehozta Koraszülött Mentőszolgálatát, mellyel a Dél-Dunántúlon kizárólagos hatáskörrel végzi a koraszülött és beteg újszülöttek sürgősségi ellátását és szállítását. Ez azt jelenti, hogy ezt a tevékenységet az Országos Mentőszolgálat helyett mi látjuk el, finanszírozását a kormányzat az OMSZ-on keresztül biztosítja. Alapítványunk rendelkezik a megfelelő mentéstechnikai felszerelésekkel, speciálisan erre a célra kialakított mentő-gépkocsival, szállító intenzív inkubátorral és 20 fős – orvosokból, nővérekből, gépkocsivezetőkből álló – szakembergárdával 24 órás szolgálatban működünk.

Koraszülötteknek a 37. terhességi hét előtt született újszülötteket nevezzük. Kis súllyal jönnek a világra, mások a testarányaik, fejletlenek a szerveik. Tudta Ön, hogy ma már az 5-600 grammos súllyal született újszülötteknek is esélyük van az életben maradásra? Ehhez azonban el kell jutniuk az életmentő ellátást nyújtó Koraszülött Centrumokba (PIC).

A Koraszülött Mentőszolgálat szerepe az, hogy azokból a kórházakból, ahol nincs ilyen Centrum, speciálisan felszerelt mentőautóban, transzportinkubátorban elszállítsák a koraszülötteket az ellátást nyújtó intézményhez. A hordozó inkubátorban a megfelelő hőmérsékletet biztosítjuk a babának, az utazó neonatológus szakorvos pedig a lélegeztetés és infúziós kezelés segítségével a legbetegebb kisbabák kezelését is meg tudja kezdeni és stabil állapotban az intenzív osztályra szállítani.

Kevesen tudják, hogy évente 85.000 újszülött jön a világra Magyarországon, ezeknek kb. 8,5%-a koraszülött. Az ő mentésük és szállításuk kiemelt feladat, amely a Nemzeti Fejlesztési Tervben is szerepel. A csecsemőhalálozás csökkentése olyan cél, amelyet pénzhiány miatt nem lehet elodázni, Magyarország ugyanis a 4. legrosszabb helyen áll Európában.

Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány a Pécsi Gyermekklinikán

Az elmúlt években Alapítványunk közel 4000 baba életének megmentésében segített. Tevékenységünknek is köszönhetően a régióban a csecsemőhalálozás csökkenése figyelhető meg.

Az elmúlt évben kapott adó 1%-ból új mentőautót vásároltunk, így folyamatosan korszerű gépjárművekkel, műszerekkel sietünk a koraszülöttekért. Kérjük, támogassa Ön is tevékenységünket! Részletek: www.koraszulottmentes.hu

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

KORIP szülinapi családi piknik

KORIP szülinapi családi piknik 2021. 07. 25.

Nagyon szeretnénk végre veletek ünnepelni, beszélgetni, egyszerűen együtt lenni, ezért egy családi „batyus” pikniken ünnepelnénk meg a Koripok születésnapját a Pető András Pedagógiai Intézet ősfái között!

Segítsünk HOLNAP BUDAPESTEN!

A legtöbb ember számára nem ismert, hogy véradásukkal akár egy koraszülött számára is biztosíthatják a gyógyulás lehetőségét.

K O R E W i F i

…díjmentesen elérhető internet pedig segítségükre lehet abban, hogy informálódjanak, beszélgessenek és láthassák azokat, akik fontosan nekik…