fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Topikok – Koraszülöttekről

olvasásra ajánljuk

Topikok - Koraszülöttekről

Koraszülött

A szó, ami olyan sok kismamát megrémít. 

A sok kérdés, a bizonytalanság, a mi-lesz-vele, a féltés, a hogyan-tudom-megóvni és még millió-millió gondolat, ami ilyenkor felmerül. A miért velem történik mindez kérdéstől kezdve a hogyan tovább-ig…

NE FÉLJ! Most neked kell a koraszülött babád helyett is bátornak és erősnek lenned!

Tudjuk, min mész keresztül! Éppen ezért szedtünk neked össze minden információt a korszülött létről, a korszülöttekről.

Koraszülött babákról

Nem a te babád az első koraszülött, bár tudjuk neked most csak Ő számít! De nyugtasson meg a tudat, hogy a koraszülött ellátás folyamatosan fejlődik, egyre nagyobb esélyei vannak még a legkisebbeknek is a teljes életre! A Koraszülött Osztályokon dolgozók a legnagyobb odafigyeléssel teszik a dolgukat és adnak meg mindent a babádnak!

Koraszülött babák jellemzői

Az első rémület után a koraszülők elkezdenek minden információt beszerezni, például tudni szeretnék, melyek a koraszülött babák jellemzői, milyen koraszülött betegségekkel találkozhatnak, milyenek a koraszülött apróságuk esélyei.

Vegyél egy nagy levegőt! Tájékozódj és ha szükséges, hívj bennünket.

Keresd Pici füzet -einket, hogy mindig kéznél legyen a segítség….

Kiemelt írások

A koraszülött babák tulajdonságait, a koraszülöttek jellemzőit szedtük össze ebben a cikkben.

A koraszülött

Ki a koraszülött? Koraszülött az, aki a betöltött 37. terhességi hét előtt születik; az ilyen újszülött szervei éretlenek. Az újszülöttek kb. 8%-a jön koraszülöttként a

elolvasom »

tovább írások

Mi történik, ha korán jön a baba? A koraszülés után mikor hagyhatja el a koraszülött intenzív osztályt a baba?

Ha túl korán jön a baba

A koraszülés majdnem minden tizedik kisbabát és édesanyát érinti hazánkban, és bár ez megfelel az átlagnak, Magyarországon van még mit tenni a tájékoztatás, a diagnosztizálás

elolvasom »

A hamarabb jövők szüleihez

Szerelem, pár, férj-feleség, várakozás, öröm, ragyogás, vitaminok, gyermekruhák, babaszoba, pólya, játékok, kistesó, nagytesó, apa, anya, mama, papa … A terhesség alatt a szülők tele vannak

elolvasom »

Az újszülöttkori agykárosodás főbb tünetei és kezelésük

Az újszülöttkori agykárosodás egy etiológiájában és tüneteiben sokszínű kórkép. Számtalan módszer alakult ki ennek kezelésére, melyek egymás mellett alkalmazhatóak, hisz a rehabilitációban nincs egyetlen üdvözítő módszer. Ma lehetőség van a központi idegrendszer direkt ingerlésére, a széles körben alkalmazott mozgásterápiával együtt.

elolvasom »

Az autizmus, mint spektrumzavar

A spektrum különböző pontjain elhelyezkedő személyek a viselkedés és a kapcsolódó viselkedésproblémák szerint is jól elkülöníthetők, vagyis az alapvető károsodások más-más tünetekben jelennek meg.

elolvasom »
további

Ajánlott írások más topikokból

Patrícia

Lara harcol, még most is. Az orvosok csak bámulnak hisz neki nem szabadna már élnie, és feküdnie kéne egész nap.. ” Szoba növény” de Isten velünk van és védelmezi, ő is azt szeretné hogy harcoljon. Nem lehetek elég hálás az I.Gyermek klinika PIC dolgozóinak, az Intenzív osztályon dolgozóknak és az USI dolgozóinak. És külön az összes nővéreknek is hisz ott voltak és ők voltak neki a pót anyukák amikor én nem voltam ott. 
Tudom, és bízom benne hogy egyszer hangot kapnak azok is akiknek nem ment zökkenőmentesen a koraszülés és a fejlődés. Kitartást akik még az út elején járnak. A CSODÁK KÖZTÜK ÉLNEK. 

Hanna története

Szerencsére nincs a gyermeknek semmilyen lemaradása, kúszik, mászik, ül, áll, 2 lépést már megy egyedül. És néha be se áll a kis szája, de mi imádjuk nagyon.

Nikolett története

Bemutatom Nektek a mi kis hősünket Doriánt, aki 20-án tölti a 3 hónapot, korrigáltan 1,5 hónapos makk egészséges 4510 grammos es 56 cm-s mosolyalbum kisfiunkat.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn