Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Immunerősítés a közösségbe kerülés előtt

Az itt felsorolt szerek ellenjavallat nélkül adhatók koraszülötteknek is. Személyre szabott alkati szerek adása azonban szakember dolga. Ha a testet gyógyítjuk, azzal a lélek is gyógyul, és fordítva, használjuk a természet adományait!

– avagy fizikai és lelki terápiák az egészségünkért

Immunrendszerünk összekötő kapocs a fizikai testünk és lelki állapotunk között. „Test a Lélek temploma” – mondják. Ha nem vagyunk harmóniában, félelem, fájdalom gyötör, a fizikai testünk hamarabb megbetegszik. Így van ez „kicsinél” és „nagynál” is. Ha a testi, vagy lelki harmónia felborul, az immunrendszer betegségek formájában jelez.
Immunrendszerünk feladata megvédeni a külső betolakodó kórokozóktól, allergénektől, leküzdeni a gyulladást, visszaállítani a test egészséges működését.
Ha immunrendszerünk nem tudja ezeket a feladatokat ellátni, gyulladásos, allergiás, autóimmun betegségek, daganatok és egyéb kórós folyamatok indulhatnak el.

Koraszülöttek speciális helyzetben vannak, az ami más gyermeknél önmagától működik, Ők segítségre szorulhatnak a mozgásfejlődés, az értelmi fejlődés, és testi fejlődés terén egyaránt. Lelki állapotukat nagyban befolyásolja hogy mennyire zajlik harmónikusan a fejlődésük, milyen traumák érték születésük óta, a sokszor naponta órákig tartó fejlesztő terápiák mennyire terhelik meg kicsi idegrendszerüket. Nagyon fontos az Édesanya lelkiállapota is, hiszen a legtöbbet Ő van együtt gyermekével, és a gyermeknek olyan lelki háttért biztosíthat, szeretetet, biztonságot, amely elengedhetetlen a fejlődésben segítségre szoruló, vagy sérült gyermekeknek.
Tapasztalatom szerint ha a harmónikus családi hátterű koraszülöttek gyorsabban fejlődnek, hátrányaikat hamarabb ledolgozzák, és ritkábban betegszenek meg.

Ezért, ha egy gyermek sokat beteg, akkor a fizikai immunerősítő módszerek mellett szükség van olyan terápiákra, amelyek mind a gyermek, mind az édesanya lelki állapotát harmóniába hozzák.
Ilyen módszerek az ismertebbek közül a Homeopátia, Bach-virág terápia, amely személyre szabott segítséget ad, mindenkinek személyiségének, karakterének megfelelően. Már az újszülöttnél is fel lehet fedezni az egyedi jeleket. Kevésbé ismert módszerek a Kineziológia, Család állítás, és a Spirituális választerápia, amely fejlődést, gyógyulást akadályozó blokkokat oldják.

Fizikai immunerősítő módszerek: ezek olyan gyógynövények, illóolajok, homeopátiás szerek és Schüssler sók, amelyek az immunrendszer védekező képességét javítják, és egyeseknek csíraölő hatásuk is van.
1. Immunerősítés homeopátiával:

Echinacea (Echinacea angustifolia – bíbor kasvirág)
A kasvirág gyógynövényként is immunerősítő, de csak alkoholosan lehet a hatóanyagot kívonni, így gyermekeknek nem ajánlott. D4 vagy D6-os potenciálban azonban homeopátiás formában is megtartja immunerősítő hatását, de más potenciál nem alkalmas erre. Baktérium, vírus és gombaellenes védekezésben segíti a szervezetet.
Adagolás: 7napig naponta 2×3 golyó 5éves kor alatt, 5 éves kórtól mindenkinek 2×5 golyó. Ezután 7 nap szünet. Őszi-téli időszakban végig, ill. közösségbe kerülés előtt egy hónappal már javasolt adni.

Vincetoxinum (Vincetocinum hirundinaria – vadpaprika)
Elsősorban a vírusfertőzések megelőzésében hatásos, akkor ajánlott, ha az echinacea nem elegendő védelmet nyújt. D30 vagy C30-as potenciálban felváltva javasolt adni az echináceával. 1 hét echinacea naponta 2×3-5 golyó, 2. hét heti 1-2×3-5 golyó.

Influenza járvány idején érdemes az Oscillococcinum (néma kacsa mája és szíve) heti 1x 1/3-ad fiola javasolt megelőzésre. Influenza megbetegedéskor 4-6 óránként 1/3-ad fiolát lehet adni, vagy kevés vízben feloldva egy fiolányit egész napra elosztva elkortyolni.

2. Betegségeket megelőzésében fontos az is hogy a kötelező oltásokat csak teljesen hurutmentes szakban és ha lehet az intenzív fogzás időszakot kikerülve kapja meg a gyermek.

Ha a fogzás időszakában nyűgös, hőemelkedése van, nyálzik, rosszul alszik, náthás vagy hasmenése van, már az első tünetektől adható Nr. 2 Calcium phosphoricum és Nr. 3 Ferrum phosphoricum Schüssler só 2×1, 3×1 adagban. Elősegíti a fogzást, csökkenti a fájdalmat, lázat, megszünteti és megelőzi a fogzást kísérő egyéb tüneteket, mint pl. a hurutos betegségeket.

Járványos időszakban a kórokozók csíraszámának csökkentésével is védhetjük magunkat és gyermekünket a fertőzéstől. Gyakori szellőztetés mellett az illóolajok párologtatása a szobában, a levegőben lévő kórokozókat elpusztítja.
Kisgyermekeknek is használható illóolajok: citromfű, erdei fenyő, kakukkfű.
Tilos használni mentolt, kámfort, eukaliptuszt.

A megfelelő vitamin és ásványi anyag a szervezetben szinten alapfeltétele az Immunrendszer működésének. Legfontosabb, hogy a baba minél tovább szopjon. Az anyuka táplálkozzon a szezonnak megfelelően, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszon.
Leggyakrabban pótlásra szoruló ásványi anyagok a kálcium (Ca), és a vas (Fe), amelyeket Schüssler sókkal érdemes pótolni. Szedheti az anyuka is ha még szoptat. Később a gyermeknek adhatjuk.
Nr. 2 Calcium phosphoricum segíti a csontok, fogazat fejlődését, a fogzást.
Nr. 3 Ferrum phosphoricum vérképzésben segít, megelőzi a vérszegénységet, az immunrendszer sója, így véd a fertőzésektől is. Fogzáskor láz és fájdalomcsillapító. Minden betegség kezdeti szakaszában emelt adagban lehet adni (3×1-5×1), majd a lábadozás időszakában még egy hétig 2×1 adagban, így nem esik vissza a betegségbe.

A legfontosabb immunrendszert erősítő vitamin a C-vitamin, átmegy az anyatejbe, később kisbabáknak adható formulában javasolt adni (pl. Cebion), vagy természetes C-vitamin forrásból, mint a gyümölcskivonatok, lekvárok. Betegség esetén akár 3-5x adagot is adhatunk C-vitaminból, segíti a gyorsabb gyógyulást.

Az itt felsorolt szerek ellenjavallat nélkül adhatók koraszülötteknek is. Személyre szabott alkati szerek adása azonban szakember dolga. Ha a testet gyógyítjuk, azzal a lélek is gyógyul, és fordítva, használjuk a természet adományait!

Dr. Greskó Marianna
Homeopata orvos, gyermekorvos
0620 291 1920
www.homeopatia.shp.hu

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

VI. KORE Családi Élménynap

Időpont: 2023. november 18. szombat, 10.00 – 19.00 óra | Helyszín: KÖLYÖKPARK Játszóház, Mammut 2. Bevásárlóközpont, III. emelet (1024 Bp., Lövőház u. 1-5.)

Szupervízió a „szakember szerviz”

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy rájuk is gondoljunk, hiszen nem mindennapi hivatás, amit ők végeznek.
Éppen ezért online, kiscsoportos szupervíziós lehetőséget szeretnênk nekik, nektek biztosítani.

KORASZÜLÖTT GYERMEKEK UTÓGONDOZÁSA

Koraszülött gyermekek esetében nem lehet elégszer hangsúlyozni a korai diagnosztizálás és a korai fejlesztés jelentőségét. Nem szabad abba a hibába esni, hogy a baba „rendben”