fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Váratlan utazás

1% segítség a 100%-os újratervezéshez - arra szeretnénk kérni mindenkit, akihez eljut a hírünk, hogy az adója 1%-ának felajánlásakor válassza a Koraszülöttekért Országos Egyesületet. Adószámunk: 18283114-1-06

Amikor férfi és nő úgy döntenek, hogy gyermekekkel együtt lesz kerek egész az életük, és már nem csak párként szeretnének családot alkotni, az garantáltan hatalmas változást fog hozni az életükbe.

Az élet azonban sokszor nem partner a vágyaink maximális beteljesítésében, és előfordul, hogy nem várt akadályokat gördít elénk. Egyes dolgokkal külső segítség nélkül is meg tudunk küzdeni, de vannak olyan események, amelyek száz százalékos újratervezésre kényszerítenek.

A Koraszülöttekért Országos Egyesület küldetése, hogy ehhez az újratervezéshez nyújtsunk segítséget a családok számára, és a leginkább zökkenőmentessé tegyük a koraszülött PICi babák megérkezése utáni első időszakot.

Kinek adjam? Az adó 1% dilemmája.

Tudjuk, hogy az évnek ebben az időszakában rengetegen töprengenek azon, hogy melyik szervezetnek ajánlják fel azt a bizonyos adó 1%-ot.

Megértjük, hogy nehéz a döntés, hiszen sok egyesületnek, alapítványnak ez a bevételi forrás rengeteget számít, és talán vannak olyanok is köztük, amelyeknek ezeken az 1%-okon múlik a működése. Sokan vannak, akiknek nem áll módjában az adójuk 1%-án kívül egyéb támogatást felajánlani ezeknek a szervezeteknek. Talán nekik a legfontosabb, hogy ez az összeg jó helyre kerüljön. Nekik is szeretnénk most segíteni a döntésben.

Felkészülni, vigyázz, kész? dehogy! Rajt, de azonnal!

Attól a pillanattól fogva, amikor kiderül, hogy új kis élet érkezik egy családba, átlagos esetben még kilenc hónapja van mindenkinek felkészülni az új élet érkezésére. De a koraszülött gyerekeknek és szüleinek nincs ennyi.

Váratlan utazás részesei ők is, és a babák is. Képzeld csak el! Tervezgetsz egy nyaralást, de van még két-három hónapod az indulásig. Gondolatban persze néha már ott jársz, elképzeled micsoda fantasztikus élményben lesz részed, milyen csodásan fog sütni a nap – ám egyszer csak jön valaki, és közli, hogy most azonnal indulnod kell. Nem tehetsz mást, nincs eszközöd és módod jobb belátásra bírni. Indulnod kell! Hogy ebben a hirtelen jött zűrzavarban a cuccaid fele otthon marad, az egy dolog, de valószínű az időjárás sem olyan lesz, mint amit gondoltál, amikor befizettél az utazásra. Próbálod majd élvezni a nyaralást, de a stressz, amit ez a helyzet okozott, biztosan rányomja majd a bélyegét az első napokra.

Valami ehhez hasonló a koraszülött gyermekek és szüleik közös életének első időszaka. Nagyon várják a baba érkezését, mint minden leendő szülő, ám valamilyen ok miatt jóval korábban sor kerül az első találkozásra, mint azt tervezték.

Mitől különleges a KORE?

Hogy mások szerint mitől vagyunk különlegesek, azt tőlük kell megkérdezni. Szerintünk leginkább ezért.

Koraszülött tanácsadás. Hitelesen.

A kórházak koraszülött osztályain remekül képzett, elhivatott egészségügyi szakemberektől kaphatnak útmutatást azok a szülők, akiknek nem volt 40 hetük felkészülni a gyermekük érkezésére.

A KORE tanácsadói azonban kivétel nélkül saját tapasztalattal rendelkeznek, és kívül belül ismerik ennek a helyzetnek a nehézségeit. Nem helyettesítjük a szakszerű egészségügyi ellátást, hanem kiegészítjük azt.

Lehetőségeinkhez mérten természetesen eszközök beszerzésével, és adományozásával igyekszünk még felszereltebbé tenni a korababákat gondozó kórházi osztályokat. A KORE tanácsadóitól azonban mást is kaphatnak a koraszülöttek szülei. Olyan megértést, empátiát, és tapasztalatból fakadó tanácsokat, amelyeket csak azok tudnak, akiknek szintén ilyen váratlan utazásra szólt a jegyük.

A KORE tanácsadói nem csak a vállukat tartják oda, hogy sírd ki magad rajta. Nem csak gépiesen bólogatnak, mikor az aggódó szülők kérdéseiket, aggodalmaikat sorolják. Ők mindannyian átélték ugyanezeket a mélységeket, és magasságokat. Ugyanúgy szorongtak amiatt, hogy végül minden rendben legyen. A koraszülött tanácsadásunk elsősorban ezektől a személyes élményektől hiteles.

Koraszülött családok támogatása. Kézzelfoghatóan.

Csodálatos, és a visszajelzések alapján nagyon fontos, és hasznos lépések vannak már a hátunk mögött. A Koraszülöttekért Országos Egyesülethez olyan, már megvalósult projektek köthetők, mint a ma már sokak által ismert KORIP, a kis horgolt polip, aki az első útitársa a korbabáknak. Önzetlen önkénteseknek hála, több mint húszezer készült belőle az elmúlt években.

Összeállítottuk a PICi füzetet, amelybe minden lényeges tudnivalót beleírtunk a koraszülött babákról: miképp lehet életben tartani, mikor, és hogyan szabad megérinteni, hogyan tápláljuk, hordozzuk, őket. De olyan lényeges információkat is egy helyre gyűjtöttünk ebben a kiadványban, amely segít a PIC osztályokon használatos nyelv elsajátításában, vagy azt, hogy milyen családtámogatásokat vehetnek igénybe a szülők, illetve milyen utógondozásra lehet szükség, és van lehetőség hazánkban.

Ruhagyűjtést szervezünk, hiszen a koraszülötteknek igen apró ruhácskákra van szüksége, és KORECSOMAG projektünk is igen sikeres, amelynek keretében a pici ruhácskák kölcsönzésével segítjük hatékonyan az első időszakban a családokat, teljesen díjmentesen. Hálásak vagyunk, hogy ezek a csomagok vissza is jutnak hozzánk, így több baba is gardrób-tesóként használhatja a ruhákat. Büszkék vagyunk rá, hogy a babaholmik többszöri továbbadásával, és újrahasználatával teszünk a pazarlás ellen, és a környezet védeleméért is.

„Én nem születtem varázslónak, csodát tenni nem tudok”*
Varázspálcánk nekünk sincs, így magánszemélyek eseti, vagy rendszeres adományaiból, cégek által nyújtott nagylelkű támogatásokból, és az adó 1% felajánlásokból befolyó összeggel tudunk gazdálkodni.

Rengeteg ötletünk, tervünk van még a jövőre nézve, de csodát nem tudunk tenni segítők nélkül.

Ha egyszer lehetne három kívánságunk, az első az volna, hogy oszd meg ezt a cikket. A második az, hogy ennek nyomán sokan döntsenek úgy, hogy ezt az 1%-ot ránk bízzák.  A harmadik, és persze számunkra legfontosabb pedig az, hogy ezáltal minél több koraszülött babának, és szüleiknek nyújthassunk segítő kezet, az újratervezéshez, hiszen rengetegen vannak. Magyarországon évente kb. nyolcezer koraszülött baba jön világra. Elkél, és fontos minden pici segítség. Nagyon.

Ezért arra szeretnénk kérni mindenkit, akihez eljut a hírünk, hogy az adója 1%-ának felajánlásakor válassza a Koraszülöttekért Országos Egyesületet. Adószámunk: 18283114-1-06

*: Bródy János: Mit tehetnék érted

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.