fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

PICi Könyvtár

A koraszülött babák fejlődését nagymértékben előrelendítheti az édesanya hangja, a mesélés.

A KORE nevében örömmel dolgozunk Kittyvel, hogy az anyukák még inkább tudjanak a mese fonalán kapcsolódni a babáikhoz. Nincs annál felemelőbb, ha adni tudunk a gyermekünknek.

2022-ben elindul a KORE és B. Habarics Kitty közös PICi Könyvtár projektje

„Habár a koraszülőségben nem vagyok közvetlenül érintett, 2016-ban, a legkisebb lányom születésénél ért élmények hatására döntöttem úgy, hogy valamilyen módon szeretném segíteni a koraszülő édesanyákat és babáikat.
Várakozva a kisbabámra, gyakran figyeltem csöndes magányomban a többi anyukát. A folyosón sétáló „történeteket”. A PICi babájukra egy fiolányi anyatejjel várakozó édesanyákat és édesapákat, akik emberfeletti erővel igyekeztek ebben a helyzetben is helytállni. Dacára annak, hogy érezhető volt a bizonytalanság és a félelem a közelükben, hihetetlen erőt is sugároztak.
Ettől a pillanattól kezdve szerettem volna, hogy ezek a babák és a szüleik ne maradjanak többé láthatatlanok, hogy a történeteik nagyobb nyilvánosságot kapjanak, hiszen mindennapi küzdelmük példaértékű és tiszteletreméltó. Ők az én hőseim…

Ekkor már írtam meséket, de csak 2017-ben kerültek kiadásra eKönyvekként. Ez év elején írtam meg a Két nyuszi és a bársonypuha aprótalpakat, mellyel a koraszülött babák testvéreinek nyújtok lelki segítséget, hogy megértsék azokat a számukra gyakran traumatikus eseményeket, melyek a koraszülött babák születésénél történnek. Emellett persze számos versben is feldolgozom a témát, ezzel segíteni próbálva a szülőket ebben a nehéz helyzetben.

2017 óta dédelgetett álmom az is, hogy létrehozzam a PICi könyvtárakat. Ekkor még nem volt lehetőségem arra, hogy ezt a projektet elindítsam, mára azonban a csodálatos Dr. Czemmel Éva közbenjárásával a KORE Koraszülöttekért Országos Egyesület csapatában végre partnerre találtam.

A koraszülött babák fejlődését nagymértékben előrelendítheti az édesanya hangja, a mesélés. Ez a tevékenység és az édesanya közelsége segíthet a PICi babáknak ebben a hatalmas küzdelemben, melyet életük kezdetén vívnak, miközben az édesanya lelki egészségére is jótékony hatással bír az olvasás.  Ebben nyújt segítséget a PICi könyvtár.
Az ország minden PIC osztályán létre szeretnénk hozni ezt az apró „intézményt”, melyben mesekönyvekkel, illetve az édesanyák számára lelki táplálékul szolgáló könyvekkel (pl. az Ezerarcú Anya verseskötetem) támogatjuk majd a PICi babákat és az édesanyákat.

A kiadóm, a Katica-Könyv-Műhely, mint főszponzor segíti a projektet, ezért nagyon hálás vagyok Scur Katica kiadóvezetőnek, hogy emellé a nagyszerű és páratlan projekt mellé állt, hogy segítse a munkánkat.”   B. Habarics Kitty

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.