Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Családbarát koraszülött ellátás 10 pontja

Köszönjük, hogy elmondtátok, nektek mit jelent a családbarát koraszülött ellátás, és a válaszaitokból megszülethetett az alábbi 10 pont.

Úgy gondoljuk, erről nem lehet eleget és elég fórumon beszélni.

A kérdésünknek ugyanakkor más célja is volt:  a jövőben szeretnénk mi szülők díjazni azt a koraszülött osztályt, ahol ezek a feltételek a leginkább teljesülnek, vagyis az ország legcsaládbarátabb koraszülött osztályát. A részleteket hamarosan megosztjuk veletek!

10 pont ⬇

A szülő lehetősége és igénye szerint bármikor, bármeddig együtt lehessen a babájával.

A szülők számára is világosan megfogalmazott tájékoztatás a baba állapotáról és az ápolás, kezelések egyeztetése a szülővel.

Apai látogatás lehetősége, és közvetlen családtagok (testvér, nagyszülők) látogatásának lehetősége, akár üvegen keresztül)

A baba állapotához mérten minél több lehetőség a kenguruzásra

Anyának szálláslehetőség a közelben, amikortól a baba állapota engedi, akkor a babájával közös szobában

Türelem, empátia és pozitív kommunikáció az egészségügyi dolgozóktól a szülők felé

Az anyatejes táplálás mindenféle lehetőségeinek (fejés, szoptatás) támogatása empatikus szoptatási tanácsadóval, figyelembe véve a helyzet extrém nehezítettségét.

Szülők bevonása a baba ellátásába (etetés, pelenkázás, fürdetés), külön figyelemmel az első babásokra

Szülő támogatása, bátorítása, partnernek tekintése, elérhető, jelen lévő pszichológus bevonásával.

Ikreknek testi kontaktus biztosítása

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Te adod az 1%-ot Mi hozzáteszünk 99-et

Tizenkét éve segítjük a koraszülésben érintett családokat a lehető legtöbb módon. Mi magunk is álltunk az inkubátorok mellett, így motivációnk a szívünkben született, hiszen ez a mi történetünk is.

Patrícia

Lara harcol, még most is. Az orvosok csak bámulnak hisz neki nem szabadna már élnie, és feküdnie kéne egész nap.. ” Szoba növény” de Isten velünk van és védelmezi, ő is azt szeretné hogy harcoljon. Nem lehetek elég hálás az I.Gyermek klinika PIC dolgozóinak, az Intenzív osztályon dolgozóknak és az USI dolgozóinak. És külön az összes nővéreknek is hisz ott voltak és ők voltak neki a pót anyukák amikor én nem voltam ott. 
Tudom, és bízom benne hogy egyszer hangot kapnak azok is akiknek nem ment zökkenőmentesen a koraszülés és a fejlődés. Kitartást akik még az út elején járnak. A CSODÁK KÖZTÜK ÉLNEK.