Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Oxigénhiányos állapotban, 33. hétre született, ma sportoló a 15 éves Bence

Bence 33. hétre született kézilabdázó
A fiú édesanyja hálával gondol minden orvosra, akinél megfordultak.

Bence 2005 májusában született 33. hétre, 14 óra vajúdás után, oxigénhiányos állapotban egy budapesti kórházban. Mint kiderült, sérült a kisagya.  Hónap végén, amikor hazamehettek, mindennek dacára úgy tűnt, minden rendben van.„Akkor még nem tudtuk, milyen küzdelmes időszak áll előttünk” – mondta a fiú édesanyja, Judit.

Bence 33. hét
A fotót a családtól kaptuk

Ahogy teltek a napok, hetek, észrevették, hogy Bence nem fejlődik olyan ütemben, ahogy a vele egyidős társai. Ezt a kórházban is jelezték minden alkalommal amikor ellenőrző vizsgálatokra vitték, de ott próbálták megnyugtatni őket, hogy szépen lassan behozza majd a lemaradását. A család azonban nem törődött bele a helyzetbe, több szülőtársukkal beszéltek, így jutottak el a Dévény Anna Alapítványhoz.

Az édesanya úgy látja, abban az időben még nem kaptak ekkora nyilvánosságot ezek a módszerek, de ahogy bekerültek ebbe a körbe, onnan pillanatok alatt megtalálták a megfelelő orvosokat, neurológust és ortopédust.

Bencéhez heti három alkalommal járt gyógytornász, Judit szerint gyermeke és Kékesi Eszter között hihetetlen kapocs alakult ki annak ellenére, hogy a kezelések nem voltak fájdalommentesek. Ősztől már a BHRG Alapítványt alapítója, Dr. Lakatos Katalin is a „csapatuk tagja” lett, egyéni feladatokat állított össze, a gyakorlatokat hét napból hat napon el kellett végezni.

Az édesanya szerint az első igazi sokk a csoportos foglalkozáson érte őket, akkor tudatosult ugyanis bennük, hogy milyen szerencsések, hogy Bencénél nem léptek fel egyéb komplikációk a születése után, sem az intenzív osztályon, sem a gyerekosztályon. A foglalkozásoknak ráadásul nagyon hamar láthatóvá vált az eredménye, ezek pedig erőt adtak a folytatáshoz. Hálával gondolnak minden orvosra, akinél megfordultak.

A fotót a családtól kaptuk

„Bence ma 15 éves, rátalált a kézilabdára, vagy inkább a kézilabdázás rá, ez a mindene, mindig elmondjuk, neki, hogy mindegy hogy alakul az élete, marad-e a sport területén, vagy sem, az ő története egy csoda már így is” – tette hozzá Judit.

Bence a Békési Férfi Kézilabda Egyesület igazolt, utánpótlás versenyzője.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Szupervízió a „szakember szerviz”

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy rájuk is gondoljunk, hiszen nem mindennapi hivatás, amit ők végeznek.
Éppen ezért online, kiscsoportos szupervíziós lehetőséget szeretnênk nekik, nektek biztosítani.

KORASZÜLÖTT GYERMEKEK UTÓGONDOZÁSA

Koraszülött gyermekek esetében nem lehet elégszer hangsúlyozni a korai diagnosztizálás és a korai fejlesztés jelentőségét. Nem szabad abba a hibába esni, hogy a baba „rendben”