fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Oxigénhiányos állapotban, 33. hétre született, ma sportoló a 15 éves Bence

Bence 33. hétre született kézilabdázó
A fiú édesanyja hálával gondol minden orvosra, akinél megfordultak.

Bence 2005 májusában született 33. hétre, 14 óra vajúdás után, oxigénhiányos állapotban egy budapesti kórházban. Mint kiderült, sérült a kisagya.  Hónap végén, amikor hazamehettek, mindennek dacára úgy tűnt, minden rendben van.„Akkor még nem tudtuk, milyen küzdelmes időszak áll előttünk” – mondta a fiú édesanyja, Judit.

Bence 33. hét
A fotót a családtól kaptuk

Ahogy teltek a napok, hetek, észrevették, hogy Bence nem fejlődik olyan ütemben, ahogy a vele egyidős társai. Ezt a kórházban is jelezték minden alkalommal amikor ellenőrző vizsgálatokra vitték, de ott próbálták megnyugtatni őket, hogy szépen lassan behozza majd a lemaradását. A család azonban nem törődött bele a helyzetbe, több szülőtársukkal beszéltek, így jutottak el a Dévény Anna Alapítványhoz.

Az édesanya úgy látja, abban az időben még nem kaptak ekkora nyilvánosságot ezek a módszerek, de ahogy bekerültek ebbe a körbe, onnan pillanatok alatt megtalálták a megfelelő orvosokat, neurológust és ortopédust.

Bencéhez heti három alkalommal járt gyógytornász, Judit szerint gyermeke és Kékesi Eszter között hihetetlen kapocs alakult ki annak ellenére, hogy a kezelések nem voltak fájdalommentesek. Ősztől már a BHRG Alapítványt alapítója, Dr. Lakatos Katalin is a „csapatuk tagja” lett, egyéni feladatokat állított össze, a gyakorlatokat hét napból hat napon el kellett végezni.

Az édesanya szerint az első igazi sokk a csoportos foglalkozáson érte őket, akkor tudatosult ugyanis bennük, hogy milyen szerencsések, hogy Bencénél nem léptek fel egyéb komplikációk a születése után, sem az intenzív osztályon, sem a gyerekosztályon. A foglalkozásoknak ráadásul nagyon hamar láthatóvá vált az eredménye, ezek pedig erőt adtak a folytatáshoz. Hálával gondolnak minden orvosra, akinél megfordultak.

A fotót a családtól kaptuk

„Bence ma 15 éves, rátalált a kézilabdára, vagy inkább a kézilabdázás rá, ez a mindene, mindig elmondjuk, neki, hogy mindegy hogy alakul az élete, marad-e a sport területén, vagy sem, az ő története egy csoda már így is” – tette hozzá Judit.

Bence a Békési Férfi Kézilabda Egyesület igazolt, utánpótlás versenyzője.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.