Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Visszanéztünk 2020-ra

A PICi füzet megújult, és nyáron elfújhattunk az ötödik gyertyát a Korip szülinapi tortáján, illetve büszkén mondhattuk, hogy a kis csáposokból addigra legalább húszezer talált gazdára az inkubátorokban, köszönhetően csodálatos önkénteseinknek.

Bár a tavalyi év lemondásokkal járt, bőven van mire örömmel visszagondolnunk. A vírushelyzet ellenére több koraszülött osztálynak sikerült valamilyen formában segítséget nyújtanunk támogatóinkkal karöltve. A PICi füzet megújult, és nyáron elfújhattunk az ötödik gyertyát a Korip szülinapi tortáján, illetve büszkén mondhattuk, hogy a kis csáposokból addigra legalább húszezer talált gazdára az inkubátorokban, köszönhetően csodálatos önkénteseinknek. Több mint negyven koraszülött kisgyermek fejlesztését finanszíroztuk, hála az Magyar Tudományos Akadémia támogatásának. Ősszel elkezdődtek a felsőoktatási projektek, ez idáig négy egyetem hat tanszékére jutottunk el, hogy a koraszülés traumájáról beszéljünk, és ez remélhetőleg valaminek „csak” a kezdete – valami igazán fontosnak. A novemberi családi nap veletek, a személyes találkozás élménye nagyon hiányzott egész évben, de ez megerősített minket abban a hitünkben, hogy igazán összetartó család vagyunk, még ha 2020-ban a virtuális térbe kényszerültünk is. Idén a világnap alkalmából megszületett mesénk a kis Koripról illusztrálva és Halász Judit művésznő csodálatos hangján, ráadásul nagy örömükre rekordszámú épület borult lilába a KORE felhívására. Az évet a Telenorral közös projektünkkel zártuk és azzal is nyitjuk meg 2021-et, amelynek eredményeként összesen tizenöt koraszülött osztály anyaszobájába vagy szülővárójába kerül ingyenes WIFI. 2020 rendhagyó volt és nehéz, de üdv 2021, folytatjuk a munkát veletek, értetek, mert #együttdobban

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

K O R E W i F i

…díjmentesen elérhető internet pedig segítségükre lehet abban, hogy informálódjanak, beszélgessenek és láthassák azokat, akik fontosan nekik…

Közös horgolás és adomány leadási lehetőség - Paks

Közös horgolás és adomány leadási lehetőség – Paks

Már jól horgolsz és meg szeretnéd tanulni, hogyan is kell valóban jó Koripot készíteni, vagy elakadtál és kellene segítség? Esetleg a jó hangulat miatt ismét jönnél? Akkor várunk szeretettel!
HELYSZÍN: Faház Ürgemező, Paks
IDŐPONT: 2021. 06. 21. 14:00 – 17:00

Idei első közös horgolás…

Az adományok többsége már célba is ért (Baross u., Bókay u., P. Cerny Mentők), illetve elindult (MH. PIC, Salgótarján, János kh. PIC).