Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Koraszülött Karácsony

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat megtisztelte egyesületünket meghívásával a december 8-ai Koraszülött Karácsony elnevezésű rendezvényükre.

Picit tartottunk az aznapra jósolt időjárástól, de az ünnep hangulata legyőzte kételyeinket.

A program kezdete előtt egy órával érkeztünk, megismerkedtünk a szolgálat munkatársaival, az önkéntesekkel, elhelyezkedtünk és igyekeztünk a szórólapjainkat, plakátunkat frekventált helyekre tenni.

Sütő Zsanettel, a rendezvény szervezőjével átvettük a műsorrészünket és megbeszéltük a részleteket. Nagyon vártuk, hogy találkozhassunk Prof. Dr. Pintér Sándorral, a SZUÉSZ vezetőjével is.

Elsőként egy nemezbe szőtt vidám mesejátékot nézhettünk meg, majd sok gyermek – és valljuk be felnőtt – örömére is megérkezett a Mikulás.

A Mikulás a színpadon fogadta a gyermeki hadat, akik végeláthatatlanul özönlöttek fel a pódiumra.

A későbbiekben láthattunk bábjátékot, hallhattunk mesét és népdalokat.

 

Lassan elérkezett a mi műsorrészünk, az Akkor és Most –beszélgetés koraszülött gyermekeket nevelő családokkal. Picit izgatottan gondoltunk arra, hogyan miként fogunk egy ilyen fajsúlyos beszélgetést levezetni a színpadon ennyi ember előtt, de szerencsére beszélgetőtársaink, a bátor, nyílt és kedves sorstársaink megkönnyítették számunkra ezt a feladatot.

Mindannyian elmesélték, milyen súllyal, hány hétre érkezett a gyermekük és kiderült-e, mi volt az oka a koraszülésnek.

Majd Kulcsár Judit kolléganőmmel felváltva kérdeztük a szülőket: milyen nehézségekkel kellett szembenézniük, hogyan fogadta a család, a környezet a koraszülött gyermeket, keresték-e sorstárs szülők társaságát, mit éreztek a legnehezebbnek és most küzdenek-e valamilyen nehézséggel.

A beszélgetést azt hiszem, mindannyian fátyolos szemmel fejeztük be.

Programrészünk itt még nem ért véget, várt ránk egy nagyon szívhez szóló és fontos feladat:

a volt koraszülött gyermekek produkcióinak felkonferálása.

A fellépők között volt versmondó fiú és egy versmondó csepp leány, fitness Európa-bajnok kis(nagy)lány, s egy versmondó testvérpár. Kapott a Szolgálat két rajzot is, amit természetesen szintén egy volt koraszülött kislegény rajzolt és ajánlott fel árverésre. Az ifjú művész a rajzokért befolyt összeget a SZUÉSZ-nak ajánlotta fel. Azt gondolom, méltán lehettünk büszkék ezekre a gyerekekre, akik legyőzve lámpalázukat kiálltak a színpadra szerepelni.

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat egy új inkubátorra gyűjt, és mi nagyon reméljük, hogy közelebb kerültek céljuk eléréséhez.

Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget, hogy egy ilyen színvonalas és megható rendezvényen részt vehettünk.

 

 

 

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

KORIP szülinapi családi piknik

KORIP szülinapi családi piknik 2021. 07. 25.

Nagyon szeretnénk végre veletek ünnepelni, beszélgetni, egyszerűen együtt lenni, ezért egy családi „batyus” pikniken ünnepelnénk meg a Koripok születésnapját a Pető András Pedagógiai Intézet ősfái között!