Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Évzáró Közgyűlés 2012

Az év vége felé közeledve számot vetettünk azzal, hogy milyen eredményeket értünk el, hová jutottunk ebben az évben. Egyértelmű sikerként könyvelhetjük el a Damásdi Anna által koordinált koraszülött ruhagyűjtés projektet, e munka elismeréseként Annának ítéltük az ez évi KORE-díjat. Ezt az elismerést minden évben szeretnénk odaítélni annak a tagnak, aki kiemelkedően sokat tesz a szervezetünk által megvalósított projektekért.

Ebben az esztendőben kezdődtek el egyesületünk nyilvános megjelenései. Nyáron a Babanetnek köszönhetően kiemelt vendégek lehettük családi napjukon. Októberben a Babaexpón mutathattuk meg magunkat és decemberben a SZUÉSZ által szervezett Koraszülött Karácsonyon vehettünk részt, saját műsorrésszel. Egész évben igyekeztünk élni a lehetőséggel, ha megszólalhattunk a médiában. Több műsorban is bemutathattuk tevékenységünket, s beszélhettünka hazai koraszülött-ellátás helyzetéről, illetőleg ezzel kapcsolatos terveinkről. Alelnökünk, Kulcsár Judit előkészítő munkájának köszönhetően nyáron beléptünk egy pán-európai szervezetbe, az EFCNI-be (Európai Alapítvány az Újszülöttek Védelméért).

Csatlakozva az EFCNI többi tagállamához úgy döntöttünk, mi is megszervezzük hazánkban a Koraszülöttek Világnapját.

A Világnap egyesületünk első és legnagyobb rendezvénye november 17-én került megrendezésre Budapesten. Egy nagyon szép, bensőséges ünnepet élhettünk át a bennünket jelenlétükkel megtisztelő családokkal és szakemberekkel.

Idén decemberben ünnepelte 5. születésnapját a Szülők a Szülőkért Lelkisegély Szolgálat és 4. születésnapját az oldalunk.

A jelenlévő tagokkal visszaemlékeztünk munkánk egy-egy érdekes, vagy éppenséggel szívmelengető pillanatára, majd kitűztük a jövő év céljait.

Egyrészt tovább folytatjuk a 2012-es évben sikerrel működő projektjeinket, másrészt újabb tevékenységekkel bővítjük ezeket.

2013 a „Megelőzés Éve” lesz egyesületünknél. A prevenciót tekintjük elsődleges iránynak, melynek megvalósítását széles körű felvilágosító kampányok révén tervezzük.

Nem a könnyebbik utat választottuk, de hisszük, hogy segíthetünk, és az információ megfelelő helyre való eljuttatásában markáns szerepet tudunk vállalni.

Földvári Nagy Zsuzsi

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

KORIP szülinapi családi piknik

KORIP szülinapi családi piknik 2021. 07. 25.

Nagyon szeretnénk végre veletek ünnepelni, beszélgetni, egyszerűen együtt lenni, ezért egy családi „batyus” pikniken ünnepelnénk meg a Koripok születésnapját a Pető András Pedagógiai Intézet ősfái között!