Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Évzáró Közgyűlés 2012

Az év vége felé közeledve számot vetettünk azzal, hogy milyen eredményeket értünk el, hová jutottunk ebben az évben. Egyértelmű sikerként könyvelhetjük el a Damásdi Anna által koordinált koraszülött ruhagyűjtés projektet, e munka elismeréseként Annának ítéltük az ez évi KORE-díjat. Ezt az elismerést minden évben szeretnénk odaítélni annak a tagnak, aki kiemelkedően sokat tesz a szervezetünk által megvalósított projektekért.

Ebben az esztendőben kezdődtek el egyesületünk nyilvános megjelenései. Nyáron a Babanetnek köszönhetően kiemelt vendégek lehettük családi napjukon. Októberben a Babaexpón mutathattuk meg magunkat és decemberben a SZUÉSZ által szervezett Koraszülött Karácsonyon vehettünk részt, saját műsorrésszel. Egész évben igyekeztünk élni a lehetőséggel, ha megszólalhattunk a médiában. Több műsorban is bemutathattuk tevékenységünket, s beszélhettünka hazai koraszülött-ellátás helyzetéről, illetőleg ezzel kapcsolatos terveinkről. Alelnökünk, Kulcsár Judit előkészítő munkájának köszönhetően nyáron beléptünk egy pán-európai szervezetbe, az EFCNI-be (Európai Alapítvány az Újszülöttek Védelméért).

Csatlakozva az EFCNI többi tagállamához úgy döntöttünk, mi is megszervezzük hazánkban a Koraszülöttek Világnapját.

A Világnap egyesületünk első és legnagyobb rendezvénye november 17-én került megrendezésre Budapesten. Egy nagyon szép, bensőséges ünnepet élhettünk át a bennünket jelenlétükkel megtisztelő családokkal és szakemberekkel.

Idén decemberben ünnepelte 5. születésnapját a Szülők a Szülőkért Lelkisegély Szolgálat és 4. születésnapját az oldalunk.

A jelenlévő tagokkal visszaemlékeztünk munkánk egy-egy érdekes, vagy éppenséggel szívmelengető pillanatára, majd kitűztük a jövő év céljait.

Egyrészt tovább folytatjuk a 2012-es évben sikerrel működő projektjeinket, másrészt újabb tevékenységekkel bővítjük ezeket.

2013 a „Megelőzés Éve” lesz egyesületünknél. A prevenciót tekintjük elsődleges iránynak, melynek megvalósítását széles körű felvilágosító kampányok révén tervezzük.

Nem a könnyebbik utat választottuk, de hisszük, hogy segíthetünk, és az információ megfelelő helyre való eljuttatásában markáns szerepet tudunk vállalni.

Földvári Nagy Zsuzsi

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

VI. KORE Családi Élménynap

Időpont: 2023. november 18. szombat, 10.00 – 19.00 óra | Helyszín: KÖLYÖKPARK Játszóház, Mammut 2. Bevásárlóközpont, III. emelet (1024 Bp., Lövőház u. 1-5.)

Szupervízió a „szakember szerviz”

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy rájuk is gondoljunk, hiszen nem mindennapi hivatás, amit ők végeznek.
Éppen ezért online, kiscsoportos szupervíziós lehetőséget szeretnênk nekik, nektek biztosítani.

KORASZÜLÖTT GYERMEKEK UTÓGONDOZÁSA

Koraszülött gyermekek esetében nem lehet elégszer hangsúlyozni a korai diagnosztizálás és a korai fejlesztés jelentőségét. Nem szabad abba a hibába esni, hogy a baba „rendben”