Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Gyermekvállalás koraszülés után – Adelin és Nolen

A történetet küldte: Pellei Henrietta

Kislányunk Adelin 2014. 04.16-án Nyíregyházán 34. hét 2 napra 1700 grammal és 44 cm-rel született. 2 héttel a születése előtt be kellett feküdnöm, magas vérnyomás és vizesedés miatt, néhány nap múlva magas fehérje szám jelent meg a vizeletemben..Az orvosom biztatott, hogy ameddig tudjuk húzzuk, hogy minél kisebb esély legyen a koraszülésre.

Egyik hajnalban iszonyat fejgörcsre ébredtem, kaptam vérnyomáscsökkentőt aztán rángó görcs és ájulás következett, innentől semmire nem emlékszem, altatásban sürgősségi császármetszést hajtottak végre, EKLAMPSZIA miatt… Szerencsére minden rendben volt, 3 hétig voltunk PIC-en.

2016 májusában kiderült babát várunk, nem tudtuk mi tévők legyünk, elvileg kis esély van az eklampszia megismétlődésére ha ugyanattól az apától van a második baba, DE ott volt bennünk a “félsz”, Van egy egészséges lányunk és én is itt vagyok, semmilyen szövődmény nem maradt…

Gondolkodtunk, mérlegeltünk, aztán úgy döntöttünk, ha jönni akart hát jöjjön.

A kötelező vizsgálatokon kívül több vérvételem, Uh-m volt, végéig figyeltek rám.  38 hetesen pici vizesedés miatt befektettek, megfigyelésre.

A kisfiúnkkal 2017. 01. 25-re voltam kiírva, mivel nem gondolta, hogy meg kell születnie és az előző császármetszés hege is elvékonyodott, így január 25-én 10:18-kor császármetszéssel megszületett második gyermekünk Nolen, 3980 gramm és 53 cm-rel minden rendben zajlott, egészséges gyönyörű baba.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Te adod az 1%-ot Mi hozzáteszünk 99-et

Tizenkét éve segítjük a koraszülésben érintett családokat a lehető legtöbb módon. Mi magunk is álltunk az inkubátorok mellett, így motivációnk a szívünkben született, hiszen ez a mi történetünk is.

Patrícia

Lara harcol, még most is. Az orvosok csak bámulnak hisz neki nem szabadna már élnie, és feküdnie kéne egész nap.. ” Szoba növény” de Isten velünk van és védelmezi, ő is azt szeretné hogy harcoljon. Nem lehetek elég hálás az I.Gyermek klinika PIC dolgozóinak, az Intenzív osztályon dolgozóknak és az USI dolgozóinak. És külön az összes nővéreknek is hisz ott voltak és ők voltak neki a pót anyukák amikor én nem voltam ott. 
Tudom, és bízom benne hogy egyszer hangot kapnak azok is akiknek nem ment zökkenőmentesen a koraszülés és a fejlődés. Kitartást akik még az út elején járnak. A CSODÁK KÖZTÜK ÉLNEK.