Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Gyermekvállalás koraszülés után – Adelin és Nolen

A történetet küldte: Pellei Henrietta

Kislányunk Adelin 2014. 04.16-án Nyíregyházán 34. hét 2 napra 1700 grammal és 44 cm-rel született. 2 héttel a születése előtt be kellett feküdnöm, magas vérnyomás és vizesedés miatt, néhány nap múlva magas fehérje szám jelent meg a vizeletemben..Az orvosom biztatott, hogy ameddig tudjuk húzzuk, hogy minél kisebb esély legyen a koraszülésre.

Egyik hajnalban iszonyat fejgörcsre ébredtem, kaptam vérnyomáscsökkentőt aztán rángó görcs és ájulás következett, innentől semmire nem emlékszem, altatásban sürgősségi császármetszést hajtottak végre, EKLAMPSZIA miatt… Szerencsére minden rendben volt, 3 hétig voltunk PIC-en.

2016 májusában kiderült babát várunk, nem tudtuk mi tévők legyünk, elvileg kis esély van az eklampszia megismétlődésére ha ugyanattól az apától van a második baba, DE ott volt bennünk a „félsz”, Van egy egészséges lányunk és én is itt vagyok, semmilyen szövődmény nem maradt…

Gondolkodtunk, mérlegeltünk, aztán úgy döntöttünk, ha jönni akart hát jöjjön.

A kötelező vizsgálatokon kívül több vérvételem, Uh-m volt, végéig figyeltek rám.  38 hetesen pici vizesedés miatt befektettek, megfigyelésre.

A kisfiúnkkal 2017. 01. 25-re voltam kiírva, mivel nem gondolta, hogy meg kell születnie és az előző császármetszés hege is elvékonyodott, így január 25-én 10:18-kor császármetszéssel megszületett második gyermekünk Nolen, 3980 gramm és 53 cm-rel minden rendben zajlott, egészséges gyönyörű baba.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

VI. KORE Családi Élménynap

Időpont: 2023. november 18. szombat, 10.00 – 19.00 óra | Helyszín: KÖLYÖKPARK Játszóház, Mammut 2. Bevásárlóközpont, III. emelet (1024 Bp., Lövőház u. 1-5.)

Szupervízió a „szakember szerviz”

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy rájuk is gondoljunk, hiszen nem mindennapi hivatás, amit ők végeznek.
Éppen ezért online, kiscsoportos szupervíziós lehetőséget szeretnênk nekik, nektek biztosítani.

KORASZÜLÖTT GYERMEKEK UTÓGONDOZÁSA

Koraszülött gyermekek esetében nem lehet elégszer hangsúlyozni a korai diagnosztizálás és a korai fejlesztés jelentőségét. Nem szabad abba a hibába esni, hogy a baba „rendben”