fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Gézengúz fotókiállítás a WestEndben

Immár harmadszor ad otthont a WestEnd City Center a koraszülöttek és születési sérültek terápiájával foglalkozó Gézengúz Alapítvány fotókiállításának. Az alapítvány Egy csepp meglepetés elnevezésű jótékonysági pályázatára beérkező képekből egy válogatás november 10. és 20. között tekinthető meg az első emeleti Korlát Galérián, a H&M és a Leroy étterem előtt.

 

A különleges pályázatra összesen közel ötszáz alkotás érkezett: felnőttek és gyerekek, profik és amatőrök, ép és sérült alkotók egyaránt nevezhettek. A felhívás témája a meglepetés volt a gyermekek életében. A párokba rendezett képeken különböző problémákkal született és egészséges gyermekek tűnnek fel hasonló élethelyzetekben: a vízzel játszva, állatokkal ismerkedve vagy új mozgásformákat felfedezve. Hiszen a meglepetésteli helyzetek átszövik minden gyermek fejlődését. Mindez összhangban van a Gézengúz Alapítvány filozófiájával, ők az 1990-es megalakulás óta együtt foglalkoznak az egészséges és az eltérő fejlődés
gyermekekkel. „A pályázat célja a társadalmi szemléletformálás, a koraszülöttek és a problémával születettek elfogadtatása. Nagy öröm számunka, hogy ilyen sokakhoz eljutott a kezdeményezés üzenete, és hogy több sérült alkotó is nagyszerű művekkel pályázott” – mondja Dr. Schultheisz Judit, a Gézengúz Alapítvány szülőanyja.
A pályázatra fotók mellett iparművészeti tárgyakkal és kisplasztikákkal is lehetett nevezni. Közülük a legjobbakat november 10. és 16. között a http://gezenguz.hu/aukcio/ oldalon elárverezik, és a bevételt a nemrég nyílt budafoki Gézengúz központ berendezésére fordítják, így segítve ezen terület eddig ellátatlan kisgyermekeinek gyógyulását.

A WestEnd látogatói november 17-éig szavazhatnak a legjobb kiállított alkotásra, a szavazók között ajándékcsomagot sorsolnak ki.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.