fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

A ruhagyűjtés első fél évéről

A koraszülöttruha gyűjtéssel célunk egy helyi kezdeményezés országos kiterjesztése volt. Az elmúlt fél év során ezt az elképzelésünket sikerült megvalósítani, hiszen közel 15 vidéki koraszülött osztályra juttattunk el adományokat. A felajánlásokat az előzetesen osztályonként felmért speciális igények alapján igyekeztünk elosztani. Ezáltal is könnyítve mind az adományozók, mint az osztályokon dolgozók feladatát. Célunk, hogy a koraszülöttek még több figyelmet, időt és törődést kapjanak. Ebben úgy tudunk segíteni, hogy azokat az értékes perceket, melyeket az adományok egyenkénti átvételével töltenének a dolgozók, egységesítjük.

Sok lelkes csoport és civil kezdeményezés vesz részt a gyűjtésben ezzel is segítve a dolgozók és a mi munkánkat.
Az első félév tapasztalatai alapján a legnagyobb szükség a mini méretű rugdalózókból, illetve takarókból, textil pelenkákból van. Ezek – és minden egyéb holmi- fogyó eszközök, hiszen nap mint nap használatban vannak, "iparilag" tisztítják őket, hamar tönkre mennek. Leginkább textil termékekre van igény, míg a kötött- horgolt holmikat kevesebb helyen alkalmazzák (tisztíthatóság, lélegeztetett babák stb.). Utóbbiak viszont jó szolgálatot tesznek a Peter Cerny Alapítvány koraszülött mentőiben. Pamut sapkákra, zoknikra szintén elég nagy a kereslet. Ezek speciális méretük miatt nehezen beszerezhetőek. Ezért is örülünk, hogy kézimunkában jártas segítők nagy örömmel varrják, kísérletezik ki a kis méretű holmikat. Sokaktól kapjuk visszajelzésként aztán, hogy nem gondolták volna, hogy valóban ennyire kicsi babákra kell méretezniük.
Az elmúlt fél évben igyekeztünk valami újat is elterjeszteni az osztályokon. Az ún. inkubátor pólót bár többen ismerték már – pl külföldi tanulmányutak, konferenciák kapcsán- mégis sok helyen újdonságként fogadták és szinten kivétel nélkül pozitív visszajelzéseket kaptunk a használatáról.
A jövőben is tervezünk hasonló, hazánkban kevésbé elterjedt speciális eszközt (?) eljuttatni a koraszülött osztályokra. Célunk továbbá, hogy az eddigi kórházak mellett újabbakat is felkeressünk. A gyűjtés továbbra is folyamatos, mint ahogy az átadások is.

Az összesített igénylista továbbra is elérhető a http://www.koraszulott.com/kore/ruhagyjtes.html oldalunkon is.
Felajánlásaikat továbbra is várjuk a danna@koraszulott.com email címre!
Köszönjük az eddigi segítséget!

 

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.