Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

A Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület közleménye

A Koraszülöttek Világnapja (november 17.) alkalmából a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület (KORE) a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálattal közösen információs napot szervez Szegeden. A Koraszülöttek Világnapja azokról a családokról szól, akik szembesültek a koraszülés nehézségeivel és következményeivel.

Fontosnak tartjuk, hogy a koraszülés jelensége nagyobb figyelmet kapjon a társadalomban, és az érintett családok szakszerű és állandó segítséget kapjanak egészen addig, amíg szükségük lenne rá.

A világon minden 10 terhességből 1 koraszüléssel végződik. A statisztikai adatok szerint a koraszülések gyakorisága Magyarországon is hasonló, évek óta 8-9% között mozog. Jelentős részük a legnagyobb odafigyelés és a gondos orvosi felügyelet ellenére sem előzhető meg.

A születés körüli halálozások közel 3/4-e a koraszülötteket sújtja hazánkban.

A koraszülött kisbabák már néhány órásan megtapasztalják a fájdalmat, a légzési nehézségeket, s nem kaphatják meg ugyanazt a törődést, szüleik simogatását, mint időre született társaik. Első heteik, hónapjaik legtöbbször rideg körülmények között, fájdalmakkal telnek.

A koraszülöttek ellátása, a védőnők koraszülöttek fogadására való felkészítése Magyarországon helyenként újításra, javításra szorul.

A Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület – csatlakozva Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárhoz – fel kívánja hívni a figyelmet a kenguru módszer fontosságára, mely költségkímélő, természetes korai beavatkozás a koraszülöttek gondozásában.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

KORIP szülinapi családi piknik

KORIP szülinapi családi piknik 2021. 07. 25.

Nagyon szeretnénk végre veletek ünnepelni, beszélgetni, egyszerűen együtt lenni, ezért egy családi „batyus” pikniken ünnepelnénk meg a Koripok születésnapját a Pető András Pedagógiai Intézet ősfái között!

Segítsünk HOLNAP BUDAPESTEN!

A legtöbb ember számára nem ismert, hogy véradásukkal akár egy koraszülött számára is biztosíthatják a gyógyulás lehetőségét.

K O R E W i F i

…díjmentesen elérhető internet pedig segítségükre lehet abban, hogy informálódjanak, beszélgessenek és láthassák azokat, akik fontosan nekik…