fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Válogatott labdarúgó milliókat adományozott!

Válogatott labdarúgó milliókat adományozott!

Gulácsi Péter, magyar válogatott labdarúgó, jelenleg a német RB Leipzig kapusa 3 millió Ft-ot ajánlott fel a KORE, azaz a Koraszülöttekért Országos Egyesület javára.

A sportoló szeretné, ha Magyarországon is elterjedne az, ami Nyugat – Európában már természetes, hogy ismert emberek társadalmi felelősségvállalás keretében olyan ügyek mellé állnak – és támogatják azokat adományokkal -, mint például a koraszülöttek ellátása.

A KORE a felajánlott összeggel a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Koraszülött intenzív osztályát (PIC) segítette,  egy vérgáz analizátor (astrup) készüléket kapott az osztály, mellyel a vérben oldott gázok mennyiségét és a vér vegyhatását ellenőrzik.

Földvári Nagy Zsuzsanna a KORE elnöke az ünnepélyes átadáson elmondta, hogy Magyarországon minden 10.gyermek koraszülöttként érkezik a világra. Koraszülésről a baba 24. – 37. hete közötti érkezésről beszélünk.

  • Az, hogy melyik koraszülött lesz teljesen egészséges, és kinek lesz szövődménnyel terhelt a felépülése, azt soha nem lehet tudni a világra jövetelükkor. Minél tovább bent van az anyaméhben, annál nagyobb az esélye az egészséges életre.

Magyarországon a KORE honosította meg a Koraszülöttek Világnapját. Az egyesületet érintett anyukák alkotják, mindannyian koraszülötteket nevelnek. Tagjai 11 éve önkéntesen végzik a munkájukat, hogy segítsék azokat, akik utánuk érkeznek ebbe a helyzetbe.

  • Hidat képezünk és ernyő szervezetként működünk – mondta az egyesület elnöke.

Az adományt a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Főigazgatója, Dr. Trombitás Zoltán vette át Gulácsi Péter válogatott labdarúgótól, akit kismama felesége is elkísért az ünnepélyes átadásra. A kórház dolgozói ezúttal is köszönetet mondanak a felajánlásért.

Fotó: Gulácsi Péter saját facebook

Cikk: Szilágyi Szilvia

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.