fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Több száz horgolt angyalkával lepték meg önkéntesek a miskolci kórház dolgozóit

A csapat eredetileg azt tervezte, hogy majd jövőre horgolnak az ünnepi figurából néhány tucatnyit két kórházi osztály dolgozóinak. Végül azonban másképp döntöttek: mindössze két és fél hét alatt több mint hatszáz angyalkát készített el tizennyolc önkéntes, hogy meglepjék karácsonyra a B.A.Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ munkatársait.

A Koraszülöttekért Országos Egyesületének (KORE) miskolci önkéntesei évek óta horgolt apróságokkal kedveskednek a megyei kórház Perinatális Intenzív Centum (PIC), illetve Neonatális Intenzív Centrum (NIC) orvosainak, illetve nővéreinek a novemberi koraszülött világnap alkalmából.  Idén azonban a vírus  átírta a terveiket, nem tudták átadni az ajándékaikat. Időközben egyikük rábukkant egy mintára, amit meg is osztott társaival a Facebookon azzal, hogy jövő ősszel akár horgolhatnák ezt az új figurát. Nem telt el sok idő, és már arról folyt a beszélgetés, mi lenne, ha meglepetéssel készülnének karácsonyra.

Fotoszféra Fotóstúdió/KORE

Mivel a vírushelyzet elképesztő kihívások elé állította és állítja jelenleg is az egészségügyben dolgozókat, úgy döntöttek, idén nem csak a koraszülött ellátásban résztvevőket ajándékozzák meg. Felmérték a lehetőségeiket, és arra jutottak, hogy bár nem lesz egyszerű, de akkor is elkészítenek legalább háromszáz darabot. A háromszázból végül több mint hatszáz lett, mert nem akarták, hogy bárki is kimaradjon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ munkatársai közül. A színes figurák százait tizennyolc önkéntes készítette el csupán két és fél hét alatt.

Fotószféra Fotóstúdió/KORE

„Nagyon nehéz év áll a kórházi dolgozók mögött, és mi ezzel szeretnénk köszönetet mondani. Akár hazaviszik, akár bent hagyják a kórházban, ha ránéznek ezekre az angyalkákra, talán eszükbe jut, hogy milyen értékes számunkra a munkájuk. Szívünket-lelkünket beletettünk ezekbe a figurákba” – mondta Kovács-Matyusz Márta, a KORE egyik önkéntese.

A gondosan, egyenként csomagolt angyalkákat – ügyelve a járványügyi előírásokra – csütörtökön adták át Dr. Ormay Cecília főorvosnak, Jánosikné Szabó Tünde osztályvezető főnővérnek és Vizi Valéria Laura vezető ápolónak a  kórház épülete előtt.

Fotoszféra Fotóstúdió/KORE

A Koraszülöttekért Országos Egyesület több száz önkéntessel büszkélkedhet, ők azok, akik mindent megtesznek azért, hogy Magyarországon minden koraszülött kisbaba inkubátorába kerülhessen Korip. Hála nekik – beleértve a miskolci csapatot is – az elmúlt öt évben körülbelül 21 ezer példány készült a színes, horgolt polipokból, amelyeknek az a „feladata”, hogy köldökzsinórra emlékeztető csápjaikkal megnyugtassák a kicsiket és segítsenek abban, hogy ne a körülöttük lévő csöveket, érzékelőket piszkálják.

„Megható, felemelő és megtisztelő, hogy ilyen emberekhez tartozhatunk mi, a KORE” – mondta Földvári-Nagy Zsuzsanna, a Koraszülöttekért Országos Egyesület elnöke.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.