Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Több száz horgolt angyalkával lepték meg önkéntesek a miskolci kórház dolgozóit

A csapat eredetileg azt tervezte, hogy majd jövőre horgolnak az ünnepi figurából néhány tucatnyit két kórházi osztály dolgozóinak. Végül azonban másképp döntöttek: mindössze két és fél hét alatt több mint hatszáz angyalkát készített el tizennyolc önkéntes, hogy meglepjék karácsonyra a B.A.Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ munkatársait.

A Koraszülöttekért Országos Egyesületének (KORE) miskolci önkéntesei évek óta horgolt apróságokkal kedveskednek a megyei kórház Perinatális Intenzív Centum (PIC), illetve Neonatális Intenzív Centrum (NIC) orvosainak, illetve nővéreinek a novemberi koraszülött világnap alkalmából.  Idén azonban a vírus  átírta a terveiket, nem tudták átadni az ajándékaikat. Időközben egyikük rábukkant egy mintára, amit meg is osztott társaival a Facebookon azzal, hogy jövő ősszel akár horgolhatnák ezt az új figurát. Nem telt el sok idő, és már arról folyt a beszélgetés, mi lenne, ha meglepetéssel készülnének karácsonyra.

Fotoszféra Fotóstúdió/KORE

Mivel a vírushelyzet elképesztő kihívások elé állította és állítja jelenleg is az egészségügyben dolgozókat, úgy döntöttek, idén nem csak a koraszülött ellátásban résztvevőket ajándékozzák meg. Felmérték a lehetőségeiket, és arra jutottak, hogy bár nem lesz egyszerű, de akkor is elkészítenek legalább háromszáz darabot. A háromszázból végül több mint hatszáz lett, mert nem akarták, hogy bárki is kimaradjon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ munkatársai közül. A színes figurák százait tizennyolc önkéntes készítette el csupán két és fél hét alatt.

Fotószféra Fotóstúdió/KORE

„Nagyon nehéz év áll a kórházi dolgozók mögött, és mi ezzel szeretnénk köszönetet mondani. Akár hazaviszik, akár bent hagyják a kórházban, ha ránéznek ezekre az angyalkákra, talán eszükbe jut, hogy milyen értékes számunkra a munkájuk. Szívünket-lelkünket beletettünk ezekbe a figurákba” – mondta Kovács-Matyusz Márta, a KORE egyik önkéntese.

A gondosan, egyenként csomagolt angyalkákat – ügyelve a járványügyi előírásokra – csütörtökön adták át Dr. Ormay Cecília főorvosnak, Jánosikné Szabó Tünde osztályvezető főnővérnek és Vizi Valéria Laura vezető ápolónak a  kórház épülete előtt.

Fotoszféra Fotóstúdió/KORE

A Koraszülöttekért Országos Egyesület több száz önkéntessel büszkélkedhet, ők azok, akik mindent megtesznek azért, hogy Magyarországon minden koraszülött kisbaba inkubátorába kerülhessen Korip. Hála nekik – beleértve a miskolci csapatot is – az elmúlt öt évben körülbelül 21 ezer példány készült a színes, horgolt polipokból, amelyeknek az a „feladata”, hogy köldökzsinórra emlékeztető csápjaikkal megnyugtassák a kicsiket és segítsenek abban, hogy ne a körülöttük lévő csöveket, érzékelőket piszkálják.

„Megható, felemelő és megtisztelő, hogy ilyen emberekhez tartozhatunk mi, a KORE” – mondta Földvári-Nagy Zsuzsanna, a Koraszülöttekért Országos Egyesület elnöke.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

VI. KORE Családi Élménynap

Időpont: 2023. november 18. szombat, 10.00 – 19.00 óra | Helyszín: KÖLYÖKPARK Játszóház, Mammut 2. Bevásárlóközpont, III. emelet (1024 Bp., Lövőház u. 1-5.)

Szupervízió a „szakember szerviz”

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy rájuk is gondoljunk, hiszen nem mindennapi hivatás, amit ők végeznek.
Éppen ezért online, kiscsoportos szupervíziós lehetőséget szeretnênk nekik, nektek biztosítani.

KORASZÜLÖTT GYERMEKEK UTÓGONDOZÁSA

Koraszülött gyermekek esetében nem lehet elégszer hangsúlyozni a korai diagnosztizálás és a korai fejlesztés jelentőségét. Nem szabad abba a hibába esni, hogy a baba „rendben”