fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Szupervízió a „szakember szerviz”

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy rájuk is gondoljunk, hiszen nem mindennapi hivatás, amit ők végeznek. Éppen ezért online, kiscsoportos szupervíziós lehetőséget szeretnênk nekik, nektek biztosítani.

Akiknek általában a leghálásabb a közösségünk ők a PIC-eken dolgozó ápolók, és orvosok hiszen ők akkor óvják a babáinkat, amikor mi nem lehetünk mellettünk.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy rájuk is gondoljunk, hiszen nem mindennapi hivatás, amit ők végeznek.

Éppen ezért online, kiscsoportos szupervíziós lehetőséget szeretnénk nekik, nektek biztosítani. Az ország bármely pontján élő PIC dolgozókat várunk szeretettel a hamarosan induló online csoportunkba.

A csoportot vezeti Furcsa Zsuzsa szupervízor, jelentkezni az info@koraszulott.com email címen lehet, 2023. 10. 20-ig.

Ismerd meg Furcsa Zsuzsát a szupervízort

Furcsa Zsuzsa vagyok, alapképesítésemet tekintve pedagógus, szupervízor. Értékesítési vezetőként dolgozom egy egészségügyi termékeket forgalmazó vállalatnál, így közvetetten az egészségügyben vagyok 20 éve.  Munkahelyi tapasztalataimat több területről gyűjthetem össze, hiszen a versenyszféra és az egészségügyben való részvételem mindennapi munkám része. Munkám során egyéni és csapat szinten is hatékonyan kell működnöm, ami számtalanszor bebizonyította már számomra, hogy a közös együtt gondolkodás hatványozott erővel bír az elakadások megdolgozásában.

Saját munkahelyi nehézségeim okán kerültem kapcsolatba a szupervízióval, ami felszabadító élményként hatott rám. Megtanultam „lassítani” a hétköznapi rohanásban, figyelni az érzéseimre és önreflexiót gyakorolni. A mai napig a leghatékonyabb „szakember szervíznek” tartom ezt a pszichológiai munkaformát, mert segíthet – többek között – a munka-magánélet egyensúlyt megteremteni, az együttműködési, konfliktuskezelési készségeket fejleszteni, saját működési mechanizmusainkra rávilágítani, önmagunkat jobban megismerni. Ez a folyamat megteremti a lehetőséget arra, hogy kialakítsuk belső stabilitásunkat, elégedettebbek legyünk, ezáltal a környezetünkkel való kapcsolatok is hatékonyabban működhessenek.

Több egyesülettől, cégtől kapom meg azt a bizalmat, hogy szupervíziós csoportokat kísérhetek, ami kivétel nélkül minden folyamat során izgalmas, mély munkát jelent egy – a csoport által megteremtett – bizalmi térben. Sok folyamatot facilitálva úgy látom, hogy a szupervízió, támogatást ad a munkavállalóknak a „jól létéhez”, lelki flexibilitásuk kialakításához, hiszen egy-egy esethozás alkalmával közösen tudunk gondolkodni, reflektálni a megélt eseteken keresztül az érzéseinkre, egy fókuszált csoportmunka keretein belül.

Az egészségügyi szférára rálátva úgy gondolom, hogy hihetetlen alázat, elkötelezettség és szorgalom jellemzi a benne dolgozókat, ami egy fantasztikus dolog, viszont, abban már nem vagyok biztos, hogy a munka során kiáramlott sok-sok energia „visszatöltése” megtörténik. Pedig nagyon nagy szükség lenne rá, egyéni -, szervezeti- és társadalmi szinten is.

Célom, hogy legjobb tudásom szerint segítsem, támogassam a szupervízió ereje által az egészségügyben dolgozókat.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.