Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Segítség a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítványnak

Az elmúlt évek válságai a nagyobb adakozóinkat is elérte, ezért most ott tartunk, hogy minden adódó lehetőséget meg kell ragadnunk a fenntartáshoz.

Alig ért véget a Segítsüti akciója, ismét a segítségetekre lenne szükségünk. Néhány napja keresett meg Mónika, aki a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítványnál dolgozik. Írja Limara a blogjában.

Részlet a leveléből:

Az alapítvány a koraszülöttek és beteg újszülöttek szállítását végzi, 3 megyében éjjel-nappal, 24 órás szolgálatban.

Évi 800-1000 babát szállítunk az 1 darab mentőautónkkal.

Az alapítvány működéséhez 1 esztendőben 80.000.000Ft-ra van szükség. Ennek egy részét, 30 millió forintot saját magunknak kell összegyűjteni.

Az elmúlt évek válságai a nagyobb adakozóinkat is elérte, ezért most ott tartunk, hogy minden adódó lehetőséget meg kell ragadnunk a fenntartáshoz.

Úgy gondoltam, hogy az én blogom is egy ilyen lehetőség lehetne.

A számomra nagyon kedves blogszerző társaimat szeretném mozgósítani, azaz Titeket.

Az jutott az eszembe, hogy a befőzések idején fel lehetne ajánlani egy-egy üveg lekvárt, amit licitre bocsájtanánk.

A bevétel természetesen teljes egészében az alapítvány számlájára kerülne.

Mire tudnánk a befolyt összeget fordítani:

– fertőtlenítő szerekre, eszközök sterilizálására

– pelenkára (A 800g-os babáknak is megfelelő méretű, 1x használatos pelenkát tudnánk adni.)

– mobil eszközökhöz szükséges elemek (monitor, vércukor mérő, laringoszkóp)

-üzemanyag (Egy hónapban 400km-t megy az autó, ennek a költsége kb. 174.000Ft.)

Amit nagyon fontos még tudnotok, hogy a szállításra, azaz a mentőautóra és az autón lévő szakszemélyzetre (Nővérek, orvosok akik főállásba Gyermek Intenzív vagy Koraszülött Intenzív Osztályon dolgoznak) azért van szükség, hogy már a szállítás alatt ugyanazt az ellátást kapják a babák, mint a fogadó Koraszülött Intenzív Osztályokon.

Így biztosítva azt, hogy életben maradjanak és a későbbiekben minőségi életet tudjanak élni, azaz egészséges gyermekek, felnőttek legyenek.

2003-ban 1315, 2004-ben 1290, 2005-ben 1222, 2006-ban 1126, 2007- ben 1226, 2008-ban 1318, 2009-ben 1298, 2010-ben 1183 újszülöttet mentett a Szolgálat.

A gasztroblogger felajánl egy üveg lilahagymalekvárt és egy üveg levendulaszirupot. A kettő együttes kikiáltási ára 500 Ft.

Licitálni Limara blogjában, a hozzászólásoknál lehet, péntek éjfélig. Aki tud, kérjük segítsen.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Edina és Szabolcs

A koraszülés nem múlik egy nyomtalanul, nem feledteti mindig az egészségesen fejlődő gyermek. Léteznek koraszülött halmozottan sérült gyermekek. Mi folyamatosan szembesültünk vele, milyen egy egészségesen fejlődő gyermek és ezzel párhuzamosan egy sérült gyermek fejlődése.

Anita

Hiszem, hogy a hozzám hasonló helyzetben lévő anyukák kapják fentről az erőt. A rengeteg műtétet és terápiát, mindent, amit végigcsináltunk, amennyi kilométert megtettünk nem lehet és nem lehetett volna másképp megcsinálni. Sokan kérdezik: honnan ez a sok erő? Nem tudom a választ, de érzem, hogy kapom az energiát.