fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

NaturAqua PIC projekt – Kiskunhalas

Adományok koraszülötteknek a Naturaqua jóvoltából, Pic projecteke a legkiebbekért

A Naturaqua a PIC osztályokon kezelt koraszülöttek elkötelezett támogatója.

Kiskunhalas, koraszülött osztály – baba-mama barát eszközök átadása

Könnyebb percek a nehéz pillanatokban is a kiskunhalasi PICi babáknak és koraszüleiknek

Még több koraszülött gyógyulhat családbarátabb körülmények között a megújult perinatális központban Kiskunhalason

Termosztátok, mobil pulzoximéter, digitális csecsemőmérleg, mikrohullámú sütő, mosó- és szárítógép, valamint új pelenkázók és fotelek a legeslegkisebbek és családjuk kényelméért. Hazánkban minden 10. csecsemő koraszülöttként jön világra; az ő ápolásukat, és szüleik számára is az otthonosabb körülmények megteremtését szolgálják azok az eszközök, amelyeket január végén adott át a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) és a NaturAqua a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Perinatális Intenzív Centrumának (PIC). A támogatást jelképező tábla átadásán a kórház képviselői és a KORE önkéntese vettek részt.

A 2013 őszén felújított, PIC II besorolásban  működő kiskunhalasi kora- és újszülött osztály orvosai és ápolói az újszülöttek és koraszülöttek ellátásán túl a már hazaadott babák utánkövetésével is foglalkoznak. Az osztály hivatalosan 15 újszülött és 5 koraszülött ággyal rendelkezik, a legPICibbeket 11 inkubátorban „szállásolják el”, ezek közül 3 nyitott. A babákról 16 szakképzett nővér és 1 védőnő gondoskodik nap mint nap. Hozzáértésük és gondoskodásuk nagymértékben hozzájárul a koraszülők aggodalmainak enyhítéséhez, de a koraszüléssel járó bizonytalanságok közepette további berendezésekre is nagy szükség volt, hogy egy kicsit családbarátabb körülmények között telhessenek a perinatális intenzív centrum átmeneti lakóinak és hozzátartozóiknak mindennapjai.

A KORE segítségével a NaturAqua ezért hasznos eszközöket, mint például termosztátokat, mobil pulzoximétert, mosó- és szárítógépet, foteleket, pelenkázót és digitális csecsemőmérleget adott át a koraszülött osztálynak. „A 2 termosztát a szülőszobában és az osztályon melegíti babáinknak a textíliákat, így születést követően a bőr-bőr kontaktus során, illetve a kenguruzás alatt biztosítani tudjuk számukra a megfelelő hőmérsékletet. A mobil pulzoximéter segít abban, hogy a megfigyelésre szoruló koraszülött babák is többet lehessenek édesanyjukkal. A digitális csecsemőmérleggel pedig az anyukák mérni tudják a baba által szopott anyatej mennyiségét, ezzel elősegítve az eredményes szoptatást” – mondta Dr. Hornyák Éva, a kiskunhalasi PIC főorvosa.

„Az átadott mikrohullámú sütőben sterilizálni tudják az anyatej fejéséhez használt eszközöket. A koraszülött kórteremben elhelyezett fotelben az édesanyák kényelmesen kenguruzhatnak vagy szoptathatják korababájukat. Az új mosásra és szárításra is alkalmas gépben lehetőség nyílik az elkülönített mosásra, hogy a külön tisztított korababaruhákkal csökkenjen a fertőzésveszély. A koraszülött utógondozóban helyet kapó új pelenkázóval és fotelekkel pedig barátságosabbá, kényelmesebbé tehettük a várótermet a babáikkal visszajáró szülők számára” – folytatta Jóvér Éva, a Koraszülöttekért Országos Egyesület önkéntese.

A NaturAqua a magyarországi koraszülött ellátás elkötelezett támogatója, partnere, a KORE közreműködésével segít családbaráttá tenni a koraszülött osztályokat (országszerte összesen 29-et), hogy a PICi csecsemők ápolása mellett szüleik nyugalmát is szavatolja.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.