Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

NaturAqua PIC projekt – Kecskemét

Adományok koraszülötteknek a Naturaqua jóvoltából, Pic projecteke a legkiebbekért

A Naturaqua a PIC osztályokon kezelt koraszülöttek elkötelezett támogatója.

Sajtóközlemény – 2017. 08. 30.
Kecskemét, koraszülött osztály – melegítőmatracok átadása

Testmelegben odakint is – már egészen PICi babák is édesanyjuk mellett lehetnek a kecskeméti koraszülött-intenzív részlegen

Több meghitt pillanatot tölthetnek együtt a PICi babák és mamák a Bács-Kiskun Megyei Kórház Perinatális Intenzív Centrumában átadott új, nyitott, de fűthető inkubátorok segítségével

Kényelmet, puhaságot és stabil melegséget jelent a kisbabák számára az a melegítőrendszer, amelyet most adtak át a Bács-Kiskun Megyei Kórház Perinatális Intenzív Centrumában (PIC). Segítségükkel így már 1600 gramm súlyú koraszülöttek is anyukájuk mellett tartózkodhatnak a nyitott, fűtött inkubátorokban. A rooming-in szoba, ahol a berendezéseket elhelyezték, a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) és a NaturAqua segítségével vált még inkább baba-mama baráttá. Az átadási ünnepségen részt vett Dr. Horváth Zsolt, a kórház orvosigazgatója, Dr. Kelemen Edit, a PIC vezetője, Dr. Tálosi Gyula, a gyermekosztály osztályvezetője, valamint a KORE képviselője, Damásdi Anna is.

A kis súlyú korababák világra jöttük után még nem tudják tartani testhőmérsékletüket, amelyre eddig csak az édesanyától elválasztott, lezárt inkubátor lehetett megoldás. Az új melegítőrendszer azonban mobilbölcsőben is elhelyezhető, így az újszülöttek hőszabályozásuk megtámogatásával édesanyjuk mellett maradhatnak. A melegítést egy olyan speciális matrac biztosítja a korababák számára, amelynek szabályozó rendszere 0,1°C fokonként állítható, hogy állandóan a kívánt hőmérsékletet biztosítsa.

A kisbabák a melegítő berendezésekkel megnyugtató, testmeleg helyzetben gyógyulhatnak és gyarapodhatnak, így kiegyensúlyozottabbak lesznek.  Az inkubátor, amelyben biztonságban, melegben tudnak növekedni, nyitott, így az anyukák és az apukák könnyebben gondozhatják kisbabájukat. Ez nem csak a csecsemő optimális fejlődését segíti elő, de jelentős mértékben hozzájárul a későbbi otthoni ápolásához is.

Az eszközök átadására szervezett eseményen Damásdi Anna a KORE képviseletében átadta a NaturAqua és a KORE támogatását szimbolizáló táblát a kórház orvosigazgatójának.

„Évente kb. 350-400 újszülöttet, koraszülöttet ápolunk a PIC részlegen, a betegszám sajnos évek óta növekszik. Az inkubátorok, melyekbe felvételkor kerülnek kis betegeink, az anyaméhet próbálják helyettesíteni. A most kapott két, nyitott, de fűthető inkubátor használata az anya-gyermek közötti kapcsolat minél hamarabbi kialakulását segíti. Ezekben az állandó hőmérsékletet biztosító inkubátorokban már 1600 gramm testtömegtől el tudjuk helyezni a jó állapotú koraszülötteket édesanyjuk mellett a rooming-in szobánkban” – nyilatkozta Dr. Kelemen Edit, a koraszülött részleg (PIC) vezetője az átadás kapcsán.

„Nem mindegy, milyen körülmények között vannak a korababák. Minél jobban hasonlít az anyaméhhez a számukra teremtett környezet, annál nagyobb és gyorsabb az esélyük a gyarapodásra. Az állandó testmeleg biztosítása megnyugtató számukra, minőségibben tudnak pihenni, már ez önmagában is jó hatással van az aggódó szülőkre. Az a lehetőség, hogy a fix hőmérséklet tartható nyitott inkubátorral is, tovább segíti a lehetőségeket a koraanyukák számára, hogy még többet és még jobban lehessenek együtt babájukkal” – mondta a téma kapcsán Földvári-Nagy Zsuzsanna, a KORE elnöke.

Magyarországon minden tizedik újszülött a tervezettnél korábban jön világra. A NaturAqua a magyarországi koraszülött-ellátás elkötelezett támogatója. Partnere, a KORE közreműködésével segít családbaráttá tenni a kórházi osztályokat, hogy a koraszülött csecsemők ápolása mellett szüleik nyugalmát is szavatolja.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Te adod az 1%-ot Mi hozzáteszünk 99-et

Tizenkét éve segítjük a koraszülésben érintett családokat a lehető legtöbb módon. Mi magunk is álltunk az inkubátorok mellett, így motivációnk a szívünkben született, hiszen ez a mi történetünk is.

Patrícia

Lara harcol, még most is. Az orvosok csak bámulnak hisz neki nem szabadna már élnie, és feküdnie kéne egész nap.. ” Szoba növény” de Isten velünk van és védelmezi, ő is azt szeretné hogy harcoljon. Nem lehetek elég hálás az I.Gyermek klinika PIC dolgozóinak, az Intenzív osztályon dolgozóknak és az USI dolgozóinak. És külön az összes nővéreknek is hisz ott voltak és ők voltak neki a pót anyukák amikor én nem voltam ott. 
Tudom, és bízom benne hogy egyszer hangot kapnak azok is akiknek nem ment zökkenőmentesen a koraszülés és a fejlődés. Kitartást akik még az út elején járnak. A CSODÁK KÖZTÜK ÉLNEK.