fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Megalakult a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület

A Koraszülöttekért Országos Közhasznú Egyesület szeretettel várja további tagok jelentkezését! Várjuk a koraszülötteket nevelő családok csatlakozását és örömmel fogadjuk azokat is, akik egyetértenek céljainkkal és bármilyen formában támogatni kívánják azokat.

Nagy izgalomban teltek július első napjai a koraszülött.com kis csapata számára ugyanis július 9-ére tűzték ki országos egyesületük megalakításának dátumát. Hatalmas várakozás előzte meg a gyűlést, hiszen olyan anyukák első találkozójára került sor, akik az interneten keresztül már évek óta kapcsolatban álltak egymással, de személyesen még soha nem találkoztak. Természetesen sok barátság is szövődött eközben, hiszen a hasonló jellegű problémák jól összekovácsolták a csapatot. A nehézségeken kívül a tagok egymással osztják meg örömeiket, sikereiket és a gyerekek fejlődésében elért eredményeket is. Együtt sírnak-együtt nevetnek.
Jómagam a közelmúltban csöppentem ebbe az összeszokott csapatba. A lányok olyan kedvességgel, bizalommal fogadtak, mintha régi jó barátok lennénk. Nagyon hálás voltam ezért, jó volt köztük-velük lenni, még ha csak „virtuálisan” is. Egy pillanatig sem volt kétséges számomra, hogy szeretnék csatlakozni az egyesület alapító tagjai közé.

Végre elérkezett a nagy nap! Az alakuló ülésre – egy kedves felajánlásnak köszönhetően – egy budapesti irodahelyiségben került sor. Izgalmas volt az első találkozás a régi ismerősökkel. A kölcsönös üdvözlések után megkezdődött a munka érdemi része.
Az egyesület egyik megálmodója, Földvári-Nagy Zsuzsanna köszöntötte a jelenlévőket, majd a tagok megosztották egymással elképzeléseiket, hogyan tudnának az egyesület keretein belül segíteni az érintett családoknak. Ehhez szükség volt a koraszülötteket nevelők problémáinak nevesítésére. A legfontosabbak: információhiány, a korai fejlesztés fontosságának fel nem ismerése, hátrányos megkülönböztetés, a kistérségek hiányos fejlesztési lehetőségei. Megoldási javaslatként a már a PIC-eken is jelenlévő támogató hálózat létrehozatala merült fel, ami tulajdonképpen megegyezik a Cerny Alapítvány által megálmodott Szülőmentő Szolgálattal. Jó – már működő – példát szolgáltat erre a Down Dada Alapítvány. Az egyesület mindenképpen támogatná a Manócsomag Alapítványhoz hasonló, koraszülötteket segítő kezdeményezéseket is.

Az alakuló közgyűlés ezután megválasztotta a vezető tisztségviselőket. Az egyesület elnöke Földvári-Nagy Zsuzsanna lett, aki ismertette az Alapszabályt. A szervezet fő céljai között szerepel a koraszüléssel kapcsolatos laikus tapasztalatok megosztása, a koraszülés lehetséges megelőzése, szakirodalom ajánlása az érintetteknek, társadalmi összefogás, a koraszülötteket nevelő családok összeismertetése, ingyenes jogsegélyszolgálat megszervezése, programok, rendezvények szervezése, országos hálózat kiépítése segítségnyújtó személyekből, a koraszülöttek fejlesztésében járatos szakemberek adatbázisának elkészítése.

A Koraszülöttekért Országos Közhasznú Egyesület szeretettel várja további tagok jelentkezését! Várjuk a koraszülötteket nevelő családok csatlakozását és örömmel fogadjuk azokat is, akik egyetértenek céljainkkal és bármilyen formában támogatni kívánják azokat.

További információk:

Elnök: Földvári Nagy Zsuzsanna

Alelnök: Kulcsár Judit

Titkár: Damásdi Anna

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.