Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Korip – Fonalból és szeretetből

#egyszazalek #kore #sorskozosseg #egyuttdobban

Hat és fél éve már, a KORE önkéntesei rendületlenül horgolják a koripokat. Mostanáig csaknem 25 ezer darab kis csápos „született”, amely a PICiknek társ, a szülőknek pedig kapocs. De mit is tud egy korip?

  • Első pillanattól a baba mellett van az inkubátorban, végigkíséri a kórházban töltött időszakot, otthon pedig játék, fogzásnál hasznos eszköz, egyúttal fontos tárgyi emlék válhat belőle.
  • A csápok kialakítása a köldökzsinórra emlékeztet, fogásával a PICi megnyugszik, nem a fontos csöveket, szenzorokat ragadja meg, de több funkciót is elláthat az inkubátorban: például támasztásra is használható.
  • A szülőknek színfolt a sok esetben rideg, kórházi környezetben, és közelebb viszi őket ahhoz a vágyott képhez, hogy a kisbabájukról az otthonukban gondoskodhatnak. Kapocs a babával, kapocs más érintettekkel.
  • Bababarát alapanyagokból készül, szeretettel, kézzel. Utóbbiak pedig igazán különlegessé teszik, hiszen ezáltal minden korip egyedi és megismételhetetlen.

Mint minden évben, idén is rendelkezhetsz személyi jövedelemadód egy százalékáról egy regisztrált civilszervezet javára. Ha hasznosnak tartod a Koraszülöttekért Országos Egyesület projektjeit, támogass idén bennünket. Adószámunk: 18283114-1-06. További információk itt: https://koraszulott.com/tamogatas-1-szazalek

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Edina és Szabolcs

A koraszülés nem múlik egy nyomtalanul, nem feledteti mindig az egészségesen fejlődő gyermek. Léteznek koraszülött halmozottan sérült gyermekek. Mi folyamatosan szembesültünk vele, milyen egy egészségesen fejlődő gyermek és ezzel párhuzamosan egy sérült gyermek fejlődése.

Anita

Hiszem, hogy a hozzám hasonló helyzetben lévő anyukák kapják fentről az erőt. A rengeteg műtétet és terápiát, mindent, amit végigcsináltunk, amennyi kilométert megtettünk nem lehet és nem lehetett volna másképp megcsinálni. Sokan kérdezik: honnan ez a sok erő? Nem tudom a választ, de érzem, hogy kapom az energiát.