Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Korai Kezdetek – Beszélgetés Földvári Nagy Zsuzsival a KORE elnökével

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A belépés ingyenes, és kérjük a hatályos járványügyi szabályok betartását.

időpont: 2022. FEBRUÁR 18., PÉNTEK, 17:00
helyszín: Szentesi Művelődési Központ / Szentes Szecessziós Ház

Valamikor mi is az inkubátorok mellett álltunk. A cél innentől kezdve világos volt, azért dolgozunk, hogy a koraszülésben érintett családoknak könnyebb legyen. A hiányainkból merítünk, vagyis szeretnénk mindazt megadni, amiben nekünk nem volt részünk” – mondta Földvári Nagy Zsuzsanna, a KORE elnöke hozzátéve, hogy az egyesület szinte teljesen önkéntes alapon működik és az ország 16 megyéjében számol önkénteseket”

PICi kiállítás – óriási Hősök:
A projekt a koraszülöttek világnapja apropóján született, a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) hosszú hónapokig dolgozott azon, hogy egy olyan tárlatot tudjon bemutatni a közönségnek, amely a képek erejével, sokoldalúan képes megmutatni, hogy mennyi feladat, kihívás és küzdelem rejtőzik a szó mögött: koraszülés.

Évente körülbelül 8 ezer kisbaba érkezik idő előtt, és válik szeretteivel együtt ennek a sorsközösségnek a tagjává, vagyis Magyarországon minden tizedik család érintett. A kiállítás három kiváló fotós szemén keresztül nyújt bepillantást a színfalak mögé ennek a váratlan és összetett élethelyzetnek a különböző rétegeibe.

Ezekről, és az elmúlt évekről beszélget Palicsak Irén Földvári Nagy Zsuzsival, a KORE elnökével.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Társszervező: Földvári Nagy Zsuzsi

A belépés ingyenes, és kérjük a hatályos járványügyi szabályok betartását.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Edina és Szabolcs

A koraszülés nem múlik egy nyomtalanul, nem feledteti mindig az egészségesen fejlődő gyermek. Léteznek koraszülött halmozottan sérült gyermekek. Mi folyamatosan szembesültünk vele, milyen egy egészségesen fejlődő gyermek és ezzel párhuzamosan egy sérült gyermek fejlődése.

Anita

Hiszem, hogy a hozzám hasonló helyzetben lévő anyukák kapják fentről az erőt. A rengeteg műtétet és terápiát, mindent, amit végigcsináltunk, amennyi kilométert megtettünk nem lehet és nem lehetett volna másképp megcsinálni. Sokan kérdezik: honnan ez a sok erő? Nem tudom a választ, de érzem, hogy kapom az energiát.