Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Halász Judit meséli el a kis Korip történetét

A Mese az üvegfészekből határozott céllal íródott: egy szeretetteljes eszközt akartunk adni a koraszülésben érintett családok kezébe.

Az a megtiszteltetés érte egyesületünket, hogy mesénket Halász Judit előadásában hozhattuk el nektek. Végtelenül hálásak vagyunk a művésznőnek, hogy habozás nélkül igent mondott kérésünkre és az ő varázslatos hangján hallgathatjuk meg a kis Korip és Csöpp történetét.

A Mese az üvegfészekből határozott céllal íródott: egy szeretetteljes eszközt akartunk adni, amivel bepillantást engedhetünk a színfalak – ez esetben a koraszülött intenzív osztály falai – mögé. Kívülállóként nehéz megérteni, hogy a koraszülésben érintett családok milyen megpróbáltatásokon mennek és mentek keresztül, ahogy szülőként sem könnyű feladat mindezt elmagyarázni a környezetünkben élőknek. Mindamellett szívből szeretnénk, ha szereplőink által PICi hőseink is „találkozhatnának” saját történetükkel, hogy tudják, milyen emberfeletti módon küzdöttek életük első pillanatától.

Mese az üvegfészekből, írta és rajzolta: Huszár Krisztina. Az illusztrált mesét letölthetitek innen, a felvételt pedig Halász Judit művésznő csodálatos hangjával itt találjátok.

Olvassátok, hallgassátok szeretettel!

 

 

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Visszanéztünk 2020-ra

A PICi füzet megújult, és nyáron elfújhattunk az ötödik gyertyát a Korip szülinapi tortáján, illetve büszkén mondhattuk, hogy a kis csáposokból addigra legalább húszezer talált gazdára az inkubátorokban, köszönhetően csodálatos önkénteseinknek.

Több száz horgolt angyalkával lepték meg önkéntesek a miskolci kórház dolgozóit

A csapat eredetileg azt tervezte, hogy majd jövőre horgolnak az ünnepi figurából néhány tucatnyit két kórházi osztály dolgozóinak. Végül azonban másképp döntöttek: mindössze két és fél hét alatt több mint hatszáz angyalkát készített el tizennyolc önkéntes, hogy meglepjék karácsonyra a B.A.Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ munkatársait.

Gyermekjogok Világnapja

Ma van a Gyermekjogok Világnapja A SZÜLŐ ÉS A KISKORÚ GYERMEK JOGAI Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény alapján egészségügyi ellátásuk során a gyermekeket