fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Gyermekvállalás koraszülés után – Csenge, Réka és Kincső

A történetet küldte: Balogh-Bassó Anita

Első babánk, Csenge – aki ma már igazi nagylány – problémamentes várandósság után természetes úton született, még „rá is húzott egy picit”, nem sietett kifelé…

Második kislányunkat magabiztosan vártam, azzal a tudattal, hogy valami hasonlóban lesz részünk másodszor is, de sajnos nem így történt.

A 32. héten arra riadtam egy éjszaka, hogy nem mozog a pici. Az anyai megérzés igaznak bizonyult, az ultrahang másnap tisztán kimutatta, hogy kisbabánk belei elzáródtak, méhen belüli bélcsavarodása van, ezért nem mocorog.

Azonnal mentünk a műtőbe, Réka így a 32.héten sürgősségi császármetszéssel született, életmentő műtétre vitték még aznap, és három hét múlva ismét, hogy a beleket helyreállítsák.

Egy hónapot töltött kórházban, én pedig mellette, amennyit csak lehetett, de a helyzet a nagyszülőktől kezdve első lánykánkig a családban mindenkit megviselt, és lelkileg nagyon-nagyon megterhelő volt.

Eltartott egy ideig, mire Réka beérte a kortársait, de ma már szerencsére ügyes és okos óvodás.

Sokáig tartottam attól, hogy újabb babát vállaljunk, mivel a bélcsavarodás okát nem tudták megmondani. Ha ilyen váratlan dolgok is történhetnek, amire az ember álmában sem gondol, hogyan lehetünk teljesen biztosak benne, hogy nem fordul elő megint valami? Próbáltam racionális lenni, és tudatosítani magamban, hogy elenyésző a valószínűsége annak, hogy pont ugyanez még egyszer előforduljon, sokminden mást pedig már ki lehet szűrni. Száz százalékos biztonsággal ugyan senki nem szolgálhat, de volt már egy problémamentes babavárásunk, sikerülhet még egy.

A harmadik babával végül 3 évet vártunk, addigra Réka is teljesen rendbejött. Találtunk egy kiváló orvost és szülésznőt, akik támogattak abban, hogy ez a baba természetes úton szülessen meg a korábbi császármetszés után, ez utóbbit ugyanis mindenképpen szerettem volna elkerülni.

A SOTE I. sz. nőgyógyászati klinikáját választottuk, ahol Réka is született, mert tudtuk, ha mégis baj lenne, itt felkészültek arra, hogy segítsenek. A veszélytelen szűrővizsgálatok közül pedig amit csak lehetett, elvégeztettünk, ezzel is próbáltuk csökkenteni aggódásunkat. Végül Kincső a 39. héten természetes úton és elég gyorsan született, makkegészséges és erős kislány, és annyi plusz szeretetet ad a családnak, hogy minden eddigi aggódó percet elfeledtetett.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.