Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Gyermekvállalás koraszülés után – Tomi és Réka

A történetet küldte: Dudás Renáta

Első babánkat vártuk, aki sajnos a 21. héten vissza is fordult tőlünk. Nagyon nehéz volt lelkileg, de bátorított az orvosunk. Volt több vérvételem, vizsgálat, szedtünk antibiotikumot stb, majd zöld utat kaptunk a terhességre. Újra kisfiút várhattunk. 3 hetente jártunk az orvosunkhoz, szoros ellenőrzés alatt voltunk, nagyon vigyáztam magamra.

Tomi a 25. héten született meg, nem tudták visszatartani. Vidékről Budapestre kerültünk fel vele, ott született.  Először azt gondoltuk, hogy legalább 5 év biztos kell majd neki, hogy testvért merjünk vállalni, annyira nehéz volt az eleje.

De ahogy teltek a hónapok, 1 éves lett, a koraszülött utógondozó orvosok is megerősítette, hogy minden rendben van a kisfiunkkal. Több ismerőst is hallottunk, hogy koraszülés után a következő terhességet végig vitték. Így mi is bátrak voltunk. Én éreztem, hogy szeretne még egy baba hozzánk jönni, és úgy gondoltam, a félelmünk nem állhat egy új élet útjában. Felkerestük azt az orvost, akinél kisfiunk született Ő mellettünk állt, azt mondta mégegyszer úgysem fordul ugyanaz elő, minden rendben lesz, álljunk hozzá pozitívan. Nem volt semmi óvintézkedés, félelemkeltés, plusz vizsgálat, mindenért feljártunk Pestre.

Kislány fogant meg, így még azt is gondoltuk, két fiú után a lány biztosan végig bent marad. Nyugodtak voltunk mindig ha vizsgálatra mentünk. Ugyanakkor mégis rettegés volt a terhességem, minden pillanatban attól féltem, hogy történik valami megint, számoltam a heteket, hogy érjünk el 24-ig, legyünk túl a 25-ön, a 30 már kerek szám, utána a 2 kg magzati súly elérését vártam.

Itt lepett meg Réka egyik napról a másikra, úgy megindult a szülés, hogy őt sem lehetett vissza tartani, 31 hetesen.

Tomi 3 éves, Réka 1. Az ő születése után még hónapokig voltak bevillanásaim, rossz pillanatok ami belém rögzült : nehogy meginduljon, nehogy fájjon a hasam, stb. Ugyanakkor életünk legjobb ” döntései” voltak, hogy szerettük volna, hogy ők megszülessenek, tudtunk, hogy lesz két csodálatos gyermekünk.

Minden nehézséget megért, bármikor újra kezdeném, mert itt vannak nekünk. Viszont itt a határ. Sokan viccelődnek, hogy majd a 3. gyerek már biztos időre születik. Egyenlőre sajnos nekem ez a rémálmomban szerepel. Lehet, hogy egy idő után megint jön egy sugallat egy új babáról… De egyelőre senki nem tudna olyat mutatni, hogy mi az, amivel biztos elkerülhető lenne az ismétlődés.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Te adod az 1%-ot Mi hozzáteszünk 99-et

Tizenkét éve segítjük a koraszülésben érintett családokat a lehető legtöbb módon. Mi magunk is álltunk az inkubátorok mellett, így motivációnk a szívünkben született, hiszen ez a mi történetünk is.

Patrícia

Lara harcol, még most is. Az orvosok csak bámulnak hisz neki nem szabadna már élnie, és feküdnie kéne egész nap.. ” Szoba növény” de Isten velünk van és védelmezi, ő is azt szeretné hogy harcoljon. Nem lehetek elég hálás az I.Gyermek klinika PIC dolgozóinak, az Intenzív osztályon dolgozóknak és az USI dolgozóinak. És külön az összes nővéreknek is hisz ott voltak és ők voltak neki a pót anyukák amikor én nem voltam ott. 
Tudom, és bízom benne hogy egyszer hangot kapnak azok is akiknek nem ment zökkenőmentesen a koraszülés és a fejlődés. Kitartást akik még az út elején járnak. A CSODÁK KÖZTÜK ÉLNEK.