Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Elment az apró hősök angyala

Elment egy barátunk. 💔💜

Búcsú Virág Renátától, a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Koraszülött Intenzív Osztályának főnővérétől

Hétfőn szomorúan söpört végig a hír: elment Virág Renáta, a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Koraszülött Intenzív Osztályának főnővére. Szülők százai mondtak neki utoljára hálát.

Aki hősök között dolgozik, maga is azzá lesz, erre te vagy a legjobb példa, Reni. A végsőkig küzdve, harcolva dacoltál az elkerülhetetlennel, ahogyan azt nap mint nap láttad a koraszülöttektől. Drámaian rövid ideig voltál itt nekünk, szülőknek, a családod, kollégáid, barátaid fájdalmába bele sem merek gondolni.

A legnagyobb támaszom voltál életem legnehezebb napjaiban. És minden tizedik gyermek szülei a győri PIC-en ugyanezt gondolják rólad és a kollégáidról. Remegve, összetörve, kétségbeesetten léptünk át mindannyian azon a hatalmas ajtón, ami elválasztott minket újszülöttünktől, és fogalmunk sem volt róla, hogy mit tehetünk, hogyan kellene viselkednünk, mikor vagyunk útban, hogyan érinthetjük meg a saját gyermekünket, de ott voltál te. És századjára, ezredjére is ugyanazzal a türelemmel, ugyanazzal a megnyugtató mosollyal az arcodon magyaráztál el mindent.

Fájdalmas rólad múlt időben beszélni. Hittel és joggal vártad a csodát mindennap, és egy pillanatra sem mondtál le az életről, főleg nem a koraszülött gyerekekéről. Nagy szükség lenne még itt rád és ha lehetne ilyet tenni, biztos vagyok benne, hogy végeláthatatlan sorokban állnánk az ágyad mellett, hogy a saját életünkből neked adjunk egy napot, egy hetet, egy hónapot, egy évet… Hogy tehesd tovább a dolgod, öltöztesd reggelente lilába a szívedet-lelkedet, fogadd és rendezd a KORE adományait, vedd fel a telefont bármelyik szülőnek, akármilyen lehetetlen órában is hív, kacagj úgy, hogy hangosabban csengjen, mint a funkciófigyelő gépek csipogása, vagy csak legyél ott, amikor megint megnyílik valaki alatt a föld, mert egy apró élet elveszíti a csatát.

Gondolom, odaát már munkába is álltál és ismerősként köszöntöd azokat a kis angyalokat, akikért idelent te is küzdöttél. Kérlek, mondd el nekik, hogy egyiküket sem felejtettük el, mint ahogyan téged sem fogunk. Soha.

(Virág Renáta Nyáry László-díjas főnővér temetése március 30-án 16 órakor lesz a pannonhalmi temetőben.)

forrás: https://www.kisalfold.hu – 2022. 03. 24.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Edina és Szabolcs

A koraszülés nem múlik egy nyomtalanul, nem feledteti mindig az egészségesen fejlődő gyermek. Léteznek koraszülött halmozottan sérült gyermekek. Mi folyamatosan szembesültünk vele, milyen egy egészségesen fejlődő gyermek és ezzel párhuzamosan egy sérült gyermek fejlődése.

Anita

Hiszem, hogy a hozzám hasonló helyzetben lévő anyukák kapják fentről az erőt. A rengeteg műtétet és terápiát, mindent, amit végigcsináltunk, amennyi kilométert megtettünk nem lehet és nem lehetett volna másképp megcsinálni. Sokan kérdezik: honnan ez a sok erő? Nem tudom a választ, de érzem, hogy kapom az energiát.