fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Elment az apró hősök angyala

Elment egy barátunk. 💔💜

Búcsú Virág Renátától, a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Koraszülött Intenzív Osztályának főnővérétől

Hétfőn szomorúan söpört végig a hír: elment Virág Renáta, a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Koraszülött Intenzív Osztályának főnővére. Szülők százai mondtak neki utoljára hálát.

Aki hősök között dolgozik, maga is azzá lesz, erre te vagy a legjobb példa, Reni. A végsőkig küzdve, harcolva dacoltál az elkerülhetetlennel, ahogyan azt nap mint nap láttad a koraszülöttektől. Drámaian rövid ideig voltál itt nekünk, szülőknek, a családod, kollégáid, barátaid fájdalmába bele sem merek gondolni.

A legnagyobb támaszom voltál életem legnehezebb napjaiban. És minden tizedik gyermek szülei a győri PIC-en ugyanezt gondolják rólad és a kollégáidról. Remegve, összetörve, kétségbeesetten léptünk át mindannyian azon a hatalmas ajtón, ami elválasztott minket újszülöttünktől, és fogalmunk sem volt róla, hogy mit tehetünk, hogyan kellene viselkednünk, mikor vagyunk útban, hogyan érinthetjük meg a saját gyermekünket, de ott voltál te. És századjára, ezredjére is ugyanazzal a türelemmel, ugyanazzal a megnyugtató mosollyal az arcodon magyaráztál el mindent.

Fájdalmas rólad múlt időben beszélni. Hittel és joggal vártad a csodát mindennap, és egy pillanatra sem mondtál le az életről, főleg nem a koraszülött gyerekekéről. Nagy szükség lenne még itt rád és ha lehetne ilyet tenni, biztos vagyok benne, hogy végeláthatatlan sorokban állnánk az ágyad mellett, hogy a saját életünkből neked adjunk egy napot, egy hetet, egy hónapot, egy évet… Hogy tehesd tovább a dolgod, öltöztesd reggelente lilába a szívedet-lelkedet, fogadd és rendezd a KORE adományait, vedd fel a telefont bármelyik szülőnek, akármilyen lehetetlen órában is hív, kacagj úgy, hogy hangosabban csengjen, mint a funkciófigyelő gépek csipogása, vagy csak legyél ott, amikor megint megnyílik valaki alatt a föld, mert egy apró élet elveszíti a csatát.

Gondolom, odaát már munkába is álltál és ismerősként köszöntöd azokat a kis angyalokat, akikért idelent te is küzdöttél. Kérlek, mondd el nekik, hogy egyiküket sem felejtettük el, mint ahogyan téged sem fogunk. Soha.

(Virág Renáta Nyáry László-díjas főnővér temetése március 30-án 16 órakor lesz a pannonhalmi temetőben.)

forrás: https://www.kisalfold.hu – 2022. 03. 24.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.