Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Egyedülálló szolgáltatás a KORE-ban!

Egyesületünk, a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület (KORE) az országban egyedülálló ingyenes lehetőséget biztosít tagjai számára fejlesztőeszközök kölcsönzésére.

Tudjuk, hogy egy koraszülött gyermek fejlesztése sok esetben rengeteg időt és anyagi ráfordítást igényel. Fejlesztőeszközök tucatjai közül lehet választani, de a legtöbb eszköz használatára csak ideig-óráig van szükség. Minden fejlődést elősegítő játék beszerzése gyakorlatilag lehetetlen. Egyesületünk ezért szeretné megkönnyíteni a koraszülött gyermeket nevelő családok dolgát különböző terápiás célú eszközök kölcsönzésének lehetőségével.

Milyen eszközöket kínálunk? Mivel készletünk több száz játékból áll, gyakorlatilag minden fő funkcióterületet felölelnek, így az eszközök alkalmasak:

– nagymozgás

– finommozgás

– szem-kéz koordináció

– beszéd

– önkiszolgálás

– szociális készségek

– kognitív képességek

– tanulási képességek fejlesztésére, javítására születéstől kezdve kb. 12 éves korig.

Az eszközök igénylése kizárólag EGYESÜLETI TAGOK számára lehetséges!

A program koordinátora Kulcsár Judit, az egyesület gyógypedagógus alelnöke, aki szívesen nyújt szakmai segítséget a megfelelő eszköz kiválasztásához. Kérjük, fordulj hozzá igényeddel, a kulcsar.judit@koraszulott.com e-mail címen!

Az eszközök eljuttatása futárszolgálattal történik, illetve lehetséges személyes átvétele is Budapesten.

A kölcsönzési idő 3 hónap, amely szükség esetén tovább hoszabbítható. Ha a 3 hónap letelte előtt már nem használjátok a játékot, kérlek juttasd vissza mielőbb az egyesülethez, hátha másnak szüksége van rá!

Az eszközök visszajuttatásáról a család gondoskodik, de kivételes esetekben az egyesület segítséget nyújt ebben.

S íme néhány fénykép az első, “ünnepélyes” eszközátadásról. A közellmúltban Zörgő Sára, a “Szülők a szülőkért” segítő csoportunk tagja, az egyesület egyik alapítója vehetett át kislánya, Luca részére mozgásfejlesztő eszközöket.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Visszanéztünk 2020-ra

A PICi füzet megújult, és nyáron elfújhattunk az ötödik gyertyát a Korip szülinapi tortáján, illetve büszkén mondhattuk, hogy a kis csáposokból addigra legalább húszezer talált gazdára az inkubátorokban, köszönhetően csodálatos önkénteseinknek.

Több száz horgolt angyalkával lepték meg önkéntesek a miskolci kórház dolgozóit

A csapat eredetileg azt tervezte, hogy majd jövőre horgolnak az ünnepi figurából néhány tucatnyit két kórházi osztály dolgozóinak. Végül azonban másképp döntöttek: mindössze két és fél hét alatt több mint hatszáz angyalkát készített el tizennyolc önkéntes, hogy meglepjék karácsonyra a B.A.Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ munkatársait.

Gyermekjogok Világnapja

Ma van a Gyermekjogok Világnapja A SZÜLŐ ÉS A KISKORÚ GYERMEK JOGAI Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény alapján egészségügyi ellátásuk során a gyermekeket