Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Célba értek a routerek, tizenöt kórházban kaptak ingyenes WIFI-hozzáférést a koracsaládok

A berendezéseket a KORE tagjai szállították ki szerte az országban az elmúlt hónapokban.

Négy budapesti kórházba, Gyulára, Pécsre, Szolnokra, Veszprémbe, Tatabányára, Debrecenbe, Kistarcsára, Kecskemétre, Zalaegerszegre, Székesfehérvárra, Kistarcsára és Salgótarjánba is megérkeztek már a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) és a Telenor Magyarország routerei, hogy ingyen WIFI-hozzáférést kaphassanak a koraszülésben érintett családok.  A díjmentesen használható internet a koraszülött intenzív osztályokhoz tartozó szülővárókban vagy anyaszobákban érhető el,  a mobilszolgáltató egy éven keresztül biztosítja az adatforgalmat: havi 150 gigabájtot.

A routereket a KORE tagjai szállították ki szerte az országban az elmúlt hónapokban, 2020. decembere és 2021. februárja között. Az érintett kórházak pontos listáját és a jelszavakat ide kattintva találják.

A Telenor Magyarország és a KORE közös projektjének célja, hogy  könnyebbé és komfortosabbá tegyék az érintettek mindennapjait, hiszen a koraszülés komoly kihívás elé állítja a családokat, a babák hetekig, gyakran hónapokig szorulnak intenzív ellátásra. Egyik vagy mindkét szülő ingázásra kényszerül, az anyák sok esetben gyermekük mellett maradnak a kórházban, messze a szeretteiktől, és lényegében elszigetelve a külvilágtól. A családok online térbe kényszerülnek, ami a kialakult helyzetben fokozottan igaz, a díjmentesen elérhető internet pedig segítségükre lehet abban, hogy informálódjanak, beszélgessenek és láthassák azokat, akik fontosan nekik, és támaszt nyújthatnak ebben az érzelmileg megterhelő időszakban.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

November 17-én, a Koraszülöttek Világnapján, újra A Padon, apa születik előadás Budapesten, a Marczibányi Téri Művelődési Központban! 

VI. KORE Családi Élménynap

Időpont: 2023. november 18. szombat, 10.00 – 19.00 óra | Helyszín: KÖLYÖKPARK Játszóház, Mammut 2. Bevásárlóközpont, III. emelet (1024 Bp., Lövőház u. 1-5.)

Szupervízió a „szakember szerviz”

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy rájuk is gondoljunk, hiszen nem mindennapi hivatás, amit ők végeznek.
Éppen ezért online, kiscsoportos szupervíziós lehetőséget szeretnênk nekik, nektek biztosítani.