Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Célba értek a routerek, tizenöt kórházban kaptak ingyenes WIFI-hozzáférést a koracsaládok

A berendezéseket a KORE tagjai szállították ki szerte az országban az elmúlt hónapokban.

Négy budapesti kórházba, Gyulára, Pécsre, Szolnokra, Veszprémbe, Tatabányára, Debrecenbe, Kistarcsára, Kecskemétre, Zalaegerszegre, Székesfehérvárra, Kistarcsára és Salgótarjánba is megérkeztek már a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) és a Telenor Magyarország routerei, hogy ingyen WIFI-hozzáférést kaphassanak a koraszülésben érintett családok.  A díjmentesen használható internet a koraszülött intenzív osztályokhoz tartozó szülővárókban vagy anyaszobákban érhető el,  a mobilszolgáltató egy éven keresztül biztosítja az adatforgalmat: havi 150 gigabájtot.

A routereket a KORE tagjai szállították ki szerte az országban az elmúlt hónapokban, 2020. decembere és 2021. februárja között. Az érintett kórházak pontos listáját és a jelszavakat ide kattintva találják.

A Telenor Magyarország és a KORE közös projektjének célja, hogy  könnyebbé és komfortosabbá tegyék az érintettek mindennapjait, hiszen a koraszülés komoly kihívás elé állítja a családokat, a babák hetekig, gyakran hónapokig szorulnak intenzív ellátásra. Egyik vagy mindkét szülő ingázásra kényszerül, az anyák sok esetben gyermekük mellett maradnak a kórházban, messze a szeretteiktől, és lényegében elszigetelve a külvilágtól. A családok online térbe kényszerülnek, ami a kialakult helyzetben fokozottan igaz, a díjmentesen elérhető internet pedig segítségükre lehet abban, hogy informálódjanak, beszélgessenek és láthassák azokat, akik fontosan nekik, és támaszt nyújthatnak ebben az érzelmileg megterhelő időszakban.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Te adod az 1%-ot Mi hozzáteszünk 99-et

Tizenkét éve segítjük a koraszülésben érintett családokat a lehető legtöbb módon. Mi magunk is álltunk az inkubátorok mellett, így motivációnk a szívünkben született, hiszen ez a mi történetünk is.

Patrícia

Lara harcol, még most is. Az orvosok csak bámulnak hisz neki nem szabadna már élnie, és feküdnie kéne egész nap.. ” Szoba növény” de Isten velünk van és védelmezi, ő is azt szeretné hogy harcoljon. Nem lehetek elég hálás az I.Gyermek klinika PIC dolgozóinak, az Intenzív osztályon dolgozóknak és az USI dolgozóinak. És külön az összes nővéreknek is hisz ott voltak és ők voltak neki a pót anyukák amikor én nem voltam ott. 
Tudom, és bízom benne hogy egyszer hangot kapnak azok is akiknek nem ment zökkenőmentesen a koraszülés és a fejlődés. Kitartást akik még az út elején járnak. A CSODÁK KÖZTÜK ÉLNEK.