Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

„Angyal” Boglárka – „Áldott” Benedek

Sajnos a terhesség még csak a 24. hétnél tartott így a 640 grammal született picikéink válságos állapotban voltak. Elsőszülött kislányunkat a Jóisten hamarosan magához szólította, Benedekért pedig hetekig küzdöttek az NIC 1 orvosai.

Már a kezdet sem volt könnyű, hiszen a pozitív tesztelést megelőzően már túl voltunk a 6. lombik beültetésen.

A terhesség első 3 hónapjában hol jobban, hol kevésbé vérezgettem, bár ennek ellenére a kis manócskák gyönyörűen növekedtek. Talán már kicsit kezdtük elbízni magunkat, hogy most már semmi baj nem lehet, (már 2 hónapja nem véreztem) amikor egy vasárnap reggel görcsökre ébredtem. Pakolás, irány a kórház.

Szinte fel sem eszméltünk mi is történik, amikor az orvos közölte szülni fogunk. Egy baktérium miatt megnyílt a méhszájam és a fertőzést már nem lehetett megállítani. Este 8 órakor megszületett Boglárka és Benedek, akiket már oly régen vártunk.

Sajnos a terhesség még csak a 24. hétnél tartott így a 640 grammal született picikéink válságos állapotban voltak. Elsőszülött kislányunkat a Jóisten hamarosan magához szólította, Benedekért pedig hetekig küzdöttek az NIC 1 orvosai.

Az első két hét a legkritikusabb ezeknél a csöppségeknél, szinte mindennap félve mentem be a kórházba, miközben Boglárka temetését intéztük. Éreztem, hogy nem hagyhat itt minket Benedek is, talán pont ez adott erőt ehhez az egész felfoghatatlan helyzethez. Nagyon bíztam az én kis drágámban, s nem hiába!
Május 30-án átszállították a Péterfy Sándor kórház koraszülött osztályára, ahonnan 2006. július 4-én 2070 grammal végre HAZA VIHETTÜK a mi kis drágánkat.

Nagyon szerencséseknek érezzük magunkat, hogy a rövidlátását leszámítva, szinte semmi maradandó károsodás nem érte.
Ma már 26 hónapos vagány kis pasi, aki időnként az őrületbe kergeti a szüleit a fáradhatatlanságával.

Ákontzné Hajni

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Edina és Szabolcs

A koraszülés nem múlik egy nyomtalanul, nem feledteti mindig az egészségesen fejlődő gyermek. Léteznek koraszülött halmozottan sérült gyermekek. Mi folyamatosan szembesültünk vele, milyen egy egészségesen fejlődő gyermek és ezzel párhuzamosan egy sérült gyermek fejlődése.

Anita

Hiszem, hogy a hozzám hasonló helyzetben lévő anyukák kapják fentről az erőt. A rengeteg műtétet és terápiát, mindent, amit végigcsináltunk, amennyi kilométert megtettünk nem lehet és nem lehetett volna másképp megcsinálni. Sokan kérdezik: honnan ez a sok erő? Nem tudom a választ, de érzem, hogy kapom az energiát.