Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Dorka és Lili története

Hat és fél hetet töltöttünk kórházban, sokszor elég rossz lelkiállapotban, de itthon vagyunk, mind a négyen. A lányok járnak korai fejlesztésre, de úgy néz ki, hogy néhány „szépséghibától” eltekintve egészségesek.

Az esküvőnk után azonnal nekiláttunk a családalapításnak, négy év hiábavaló próbálkozás után jutottunk el a Budai Meddőségi Centrumba, ahol hamar kiderült, hogy lombik programra lesz szükségünk, ugyanis minkét petevezetékem átjárhatatlan. 2007. január 21-én kezdtük meg az injekciókúrát, február 8-án pedig visszakaptam két életképes embriót.
Eredményhirdetés február 19. A HCG szintem alapján két v. három babára lehetett számítani. A két héttel későbbi ultrahang igazolta, hogy ketten vannak odabent.
Nagyon boldogok voltunk, egészen a 12. heti tarkóredő mérésig, ahol kiderült, hogy a „B” magzatnak, Ő volt Dorka, a normálisnál kétszer vastagabb a tarkóredője. Genetikai tanácsadó, chorion-biopszia negatív eredménnyel, majd ezt követően két magzati szívultrahang után megnyugodtunk, nincsen baj. A 31. héten, egy kontroll ultrahangon az orvos közölte velem: Baj van anyuka, még a mai napon befejezzük a terhességet. Totális kétségbeesés, hiszen semmi jele nem volt annak, hogy bármi probléma lenne, jól éreztem magam, méhszáj teljesen zárt volt. Még a kórházi cuccom sem volt összepakolva, optimistán a 32. hétre terveztem a csomagolást.

Azonnal vittek a műtéti előkészítésre a Dorka mellkasában lévő folyadék miatt, aztán már mentünk is a műtőbe, mert közben a szívhangjai is romlottak. Így a hüvelyi és apás szülés csak álom maradt és 2007. augusztus 31-én 10 óra 27 perckor császármetszéssel világra segítették Dorkát, majd még abban a percben kishúga, Lili is követte erre a világra.

Dorka mellkasából azonnal le kellett csapolni a folyadékot, mindkettőjüket intubálni kellett, férjemet este hatkor engedték be a PIC-re, hogy láthassa a kicsiket és ekkor kapott némi nem túl bíztató tájékoztatást is kis családunk állapotáról. Készíthetett képeket, így estére már én is „láthattam” a babákat.
Lili gyorsan javult, másnap megszabadult a tubustól, C-PAP-on volt néhány napig, majd önállóan lélegzett. Dorka három és fél hétig életveszélyben volt, lélegeztető gépen. Tüdőgyulladást, majd vírusfertőzést kapott, de nagyon erősen akart élni, igazi kis harcos. Végül négy napra a Sote I. sz. Gyermekklinikájának NIC osztályra került, itt sikerült leszoktatni a gépről és visszakerülhettünk Székesfehérvárra, a már melegedőben lévő Lilihez.

Hat és fél hetet töltöttünk kórházban, sokszor elég rossz lelkiállapotban, de itthon vagyunk, mind a négyen. A lányok járnak korai fejlesztésre, de úgy néz ki, hogy néhány „szépséghibától” eltekintve egészségesek. A mai napig nem derült ki, hogy mi okozta a problémát, de azt hiszem, már nem is számít.

Párommal együtt azon igyekszünk, hogy kiegyensúlyozott, boldog nőket neveljünk belőlük.

Meiszter Judit
Székesfehérvár, 2008. 01. 16.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Edina és Szabolcs

A koraszülés nem múlik egy nyomtalanul, nem feledteti mindig az egészségesen fejlődő gyermek. Léteznek koraszülött halmozottan sérült gyermekek. Mi folyamatosan szembesültünk vele, milyen egy egészségesen fejlődő gyermek és ezzel párhuzamosan egy sérült gyermek fejlődése.

Anita

Hiszem, hogy a hozzám hasonló helyzetben lévő anyukák kapják fentről az erőt. A rengeteg műtétet és terápiát, mindent, amit végigcsináltunk, amennyi kilométert megtettünk nem lehet és nem lehetett volna másképp megcsinálni. Sokan kérdezik: honnan ez a sok erő? Nem tudom a választ, de érzem, hogy kapom az energiát.