fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Meseország Jankája

Azóta szélvészkisasszony 20 hónapos majd 10, 5 kg, eleven kis ördögfióka és teljesen egészséges.

A történetem elég régre nyúlik vissza…

2001.-ben úgy döntött a vakbelem, már nem szeretne hozzám tartozni, de ezt oly furfangos módon, hogy azt az orvosok se vegyék észre. Sikerült neki, nekem pedig majdnem belehalni.

Sajnos a vakbéllel együtt távozott a jobb oldali petevezetőm és petefészkem is. Itt jó pár esemény dús év következik, amikor is kiderült, hogy a másik oldal elzáródott, több helyreállító műtét kell, hogy egyáltalán lombikra mehessünk.

Aki már lombikozott, illetve ismer olyat, aki ebben él, annak nem kell elmesélnem, milyen nagyon nehéz dolog is ez, hányszor törik össze az ember lelke. Mi először nem jó, pontosabban nekünk nem jó intézményt választottunk. Onnan üres zsebbel és sok „tapasztalattal” távoztunk.

HELLP szindróma miatt azonnali császármetszéssel megszületett Jakab Janka, mindössze 610 g súllyal.Majd összetalálkoztunk a MI helyünkkel, ahová szívesen mentem, ahol mosoly várt és az örök remény, a gyermek.

Harmadik nekifutásra sikerült, ott lakott a hasamban királykis Janka. Örömünk leírhatatlan volt.

Teltek a hetek, s gyűltek a felhők.

A helyi orvosom úgy döntött, ő jobbnak látja, ha egy fővárosi klinikán hordom tovább kis Jankát (ekkor voltam 24.-hetes).

Sajnos csak 2 hét adatott meg nekünk pluszban, így a 26.-héten HELLP szindróma miatt azonnali császármetszéssel megszületett Jakab Janka, mindössze 610 g súllyal.

Elmondani nem lehet, mit éreztem, leírni sem. Sírva kiabáltam, hogy ugye még él? Ha nyílt az ajtó az intenzíven, én biztos voltam benne, azért jön, hogy nekem velem, aki épp anya lettem, a világ legrosszabb hírét közölje.

Azóta szélvészkisasszony 20 hónapos majd 10, 5 kg, eleven kis ördögfióka és teljesen egészséges.Teltek a napok, a kritikus 14 nap… Csigalassúsággal. Túléltük. Teltek a hetek, gyarapodtak a grammok. Minden nappal közelebb kerültünk az otthonhoz. Nehéz volt javarészt egyedül, a távolság miatt család, támogatás nélkül állni az inkubátor mellett és adni az erőt, hogy éljen a kis fényünk.

Lassan de biztosan végül elhagytuk a lélegeztető gépet és egy erős nekiiramodással már a hizlaldában találtuk magunkat. Ott még eltöltöttünk „kis” időt, majd 3, 5 hónaposan, 2380 g súllyal hazajöttünk.

Azóta szélvészkisasszony 20 hónapos majd 10, 5 kg, eleven kis ördögfióka és teljesen egészséges.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.