Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Pécsi Orvostudományi Egyetem Gyermekklinika, PIC

Pár szóban: tapasztalt főorvos, tapasztalt nővérek, segítőkészek, együttérzőek. Szigorú házirend van, de rugalmasak a lehetőségekhez mérten. És MINDENT megtesznek a babákért!

Pécsi Orvostudományi Egyetem Gyermekklinika, PIC, József Attila u. 7/a.

Pár szóban: tapasztalt főorvos, tapasztalt nővérek, segítőkészek, együttérzőek. Szigorú házirend van, de rugalmasak a lehetőségekhez mérten. És MINDENT megtesznek a babákért! Országosan nagyon jó hírű, elismert eredményekkel rendelkező intézmény. Nem csupán újszülött intenzív osztály, hanem régió szinten itt van egyedül újszülött sebészet is! Akár 100-150 km-ről is hoznak ide kisbabákat műtétre, sebészeti beavatkozásra.

Pontosabban kifejtve:

Címe: Pécsi Orvostudományi Egyetem Gyermekklinika, PIC. 7623 Pécs, József Attila u. 7. Telefonszám: 06-72/535-900, 7838 vagy 7883-as mellék.
Osztályvezető Főorvos: Dr. Adamovich Károly.
Az osztály alapítványa: Beteg újszülöttekért alapítvány, adószám: 19034858-1-02, számlaszám: 11602008-00213800-02000006.
Látogatás: 10-18 óráig minden nap. Kizárólag szülők látogathatják a kisbabákat, telefonon is csak ők érdeklődhetnek. Anyuka ha etetni megy be, akkor 11 órakor, 14 és 17 órás etetésekre mehet, 1-1 órára. Apuka csak akkor mehet be, ha gyermeke nem vihető ki a folyosóra az ablakhoz állapota miatt, vagy mert inkubátorban van. Ha szoptatós anyuka szoptat abban a kórteremben, ahová ő menne, akkor nem mehet be a szoptatás befejeztéig.
Lehet vinni: (nem kötelező!) pelenkát, popsitörlőt, babaápolási szereket, műanyag, fertőtleníthető játékot, plüssöket steril zacskóba rakják. Babáknak ruhák vannak, minden, amire szükség van.
Vizitek: napi 2 alkalommal, délelőtt látogatási idő előtt, és kora délután. Ekkor ha szülő van bent, természetesen kiküldik. Baba kezeléséről felvilágosítást csak orvos adhat, nővér csak általános állapotról számolhat be. A baba dokumentációjába bele lehet tekinteni.
Anyatej: 24 óra alatt lefejt friss tej adható le az osztályon minden reggel 9 óráig, üveget lehet kérni, adnak. Minimum 200 ml-t lehet vinni a sterilizálás miatt.
Az osztály: itt van az akut és a hízlalda is, egyben. 6 kórterem van, ebből 2 a hízlalda, ahonnan a babákat hazaadják.
Régió szinten itt van egyedül újszülött sebészet is, ezért akár 100-150 km-ről is hoznak ide kisbabákat pl. műtétre. Országosan jó hírű az osztály, jó eredményekkel. A főorvos tapasztalt, megbízható, emberséges, őszinte. A nővérek segítőkészek. Megtanítják az anyukákat a szoptatásra, a pelenkázásra, öltöztetésre, cumisüveges etetésre. Fürdetés éjjel, hajnalban van, ezért ezt nem lehet megnézni, megtanulni.
Nem helyi lakhelyű édesanyáknak térítés ellenében korlátozottan szállást tudnak biztosítani. Emelt családi pótlék igénylőt kitöltik.
Tündi

 

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Szupervízió a „szakember szerviz”

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy rájuk is gondoljunk, hiszen nem mindennapi hivatás, amit ők végeznek.
Éppen ezért online, kiscsoportos szupervíziós lehetőséget szeretnênk nekik, nektek biztosítani.

KORASZÜLÖTT GYERMEKEK UTÓGONDOZÁSA

Koraszülött gyermekek esetében nem lehet elégszer hangsúlyozni a korai diagnosztizálás és a korai fejlesztés jelentőségét. Nem szabad abba a hibába esni, hogy a baba „rendben”