fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Pécsi Orvostudományi Egyetem Gyermekklinika, PIC

Pár szóban: tapasztalt főorvos, tapasztalt nővérek, segítőkészek, együttérzőek. Szigorú házirend van, de rugalmasak a lehetőségekhez mérten. És MINDENT megtesznek a babákért!

Pécsi Orvostudományi Egyetem Gyermekklinika, PIC, József Attila u. 7/a.

Pár szóban: tapasztalt főorvos, tapasztalt nővérek, segítőkészek, együttérzőek. Szigorú házirend van, de rugalmasak a lehetőségekhez mérten. És MINDENT megtesznek a babákért! Országosan nagyon jó hírű, elismert eredményekkel rendelkező intézmény. Nem csupán újszülött intenzív osztály, hanem régió szinten itt van egyedül újszülött sebészet is! Akár 100-150 km-ről is hoznak ide kisbabákat műtétre, sebészeti beavatkozásra.

Pontosabban kifejtve:

Címe: Pécsi Orvostudományi Egyetem Gyermekklinika, PIC. 7623 Pécs, József Attila u. 7. Telefonszám: 06-72/535-900, 7838 vagy 7883-as mellék.
Osztályvezető Főorvos: Dr. Adamovich Károly.
Az osztály alapítványa: Beteg újszülöttekért alapítvány, adószám: 19034858-1-02, számlaszám: 11602008-00213800-02000006.
Látogatás: 10-18 óráig minden nap. Kizárólag szülők látogathatják a kisbabákat, telefonon is csak ők érdeklődhetnek. Anyuka ha etetni megy be, akkor 11 órakor, 14 és 17 órás etetésekre mehet, 1-1 órára. Apuka csak akkor mehet be, ha gyermeke nem vihető ki a folyosóra az ablakhoz állapota miatt, vagy mert inkubátorban van. Ha szoptatós anyuka szoptat abban a kórteremben, ahová ő menne, akkor nem mehet be a szoptatás befejeztéig.
Lehet vinni: (nem kötelező!) pelenkát, popsitörlőt, babaápolási szereket, műanyag, fertőtleníthető játékot, plüssöket steril zacskóba rakják. Babáknak ruhák vannak, minden, amire szükség van.
Vizitek: napi 2 alkalommal, délelőtt látogatási idő előtt, és kora délután. Ekkor ha szülő van bent, természetesen kiküldik. Baba kezeléséről felvilágosítást csak orvos adhat, nővér csak általános állapotról számolhat be. A baba dokumentációjába bele lehet tekinteni.
Anyatej: 24 óra alatt lefejt friss tej adható le az osztályon minden reggel 9 óráig, üveget lehet kérni, adnak. Minimum 200 ml-t lehet vinni a sterilizálás miatt.
Az osztály: itt van az akut és a hízlalda is, egyben. 6 kórterem van, ebből 2 a hízlalda, ahonnan a babákat hazaadják.
Régió szinten itt van egyedül újszülött sebészet is, ezért akár 100-150 km-ről is hoznak ide kisbabákat pl. műtétre. Országosan jó hírű az osztály, jó eredményekkel. A főorvos tapasztalt, megbízható, emberséges, őszinte. A nővérek segítőkészek. Megtanítják az anyukákat a szoptatásra, a pelenkázásra, öltöztetésre, cumisüveges etetésre. Fürdetés éjjel, hajnalban van, ezért ezt nem lehet megnézni, megtanulni.
Nem helyi lakhelyű édesanyáknak térítés ellenében korlátozottan szállást tudnak biztosítani. Emelt családi pótlék igénylőt kitöltik.
Tündi

 

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.