fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Nemzetközi Babahordozó Hét

Idén szeptemberben már másodszor rendezik meg a világ számos országában a Nemzetközi Babahordozó Hetet.

Idén szeptemberben már másodszor rendezik meg a világ számos országában a Nemzetközi Babahordozó Hetet. Budapest több kerülete és számos vidéki város is csatlakozik a megmozduláshoz. A központi rendezvény szeptember 21. – 27. között zajlik a józsefvárosi Kesztyűgyárban, Bagdy Emőke fővédnöksége alatt. A hordozóeszközöket felvonultató látványos divatbemutatón, és a hordozás történetén, a lényeges ortopédiai szempontokon túl szó lesz azokról a témákról is, amelyek elválaszthatatlanul kapcsolódnak a testközelben gondozáshoz, így a szoptatásról, kötődésről, az éjszakai gondoskodásról, babagondozásról és a mostanában oly divatos fejlesztési módok buktatóiról.

Sokan, sokféle okból választják a hordozást. Azok a szülők, akiknek nehézséget okoz a napi bevásárlás babakocsival, vagy éppen nem tudnak vele buszra, vonatra szállni, jó megoldás egy hordozóeszköz. A babagondozásnak ez a módja olyan testközelséget biztosít, mely segít megnyugtatni a kisbabát. Más szülők ezért szeretik magukhoz minél közelebb tudni gyermeküket.

Koraszülött, vagy sérült gyermek gondozásakor kézenfekvő segítséget nyújt az állandó testközelség, a bőr-bőrkontaktus. Az idő előtt született csecsemőknek létfontosságú az a biztonság, amit a testközelség nyújt, segít a testhőmérséklet, a légzés és keringés stabilan tartásában, a szülőnek pedig a testi-lelki kötelék szorosabbra vonásában, s nem utolsó sorban a tejtermelésre is jótékony hatású.

A szombati nap témája a hordozás speciális esetei: Dr. Schill Beáta neonatológus és Kepesné Kenderes Réka számol be tapasztalatairól a Kenguru Gondozás alkalmazásáról. Megszólalnak szülők is, akik maguk sérültek, vagy sérült gyermeket hordoznak.

Ma már széles a kínálat: kenguruk, rugalmas és szövött hordozókendők, babazsákok, kötős kenguruk, és karikás kendők között válogathatunk. Mégis fontos tudni, hogy ezek az eszközök különbözőek és különbözőképpen használhatóak. Ezekről az előnyökről és még sok más szempontról is hallhatunk szakemberektől a helyi eseményeken.

A szervezők maguk is hordozó édesanyák és édesapák, akik szeretnék másokkal is megismertetni a hordozást.
A részletek a www.hordozas.hu oldalon találhatók, érdeklődni a info@hordozas.hu címen lehet.

A programokra a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak!

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.