fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

NaturAqua PIC projekt – Sopron

Adományok koraszülötteknek a Naturaqua jóvoltából, Pic projecteke a legkiebbekért

A Naturaqua a PIC osztályokon kezelt koraszülöttek elkötelezett támogatója.

Sajtóközlemény – 2017. 10. 31.
Szebb perceket a nehéz pillanatokban is a PICi babáknak!

Még több koraszülött gyógyulhat családbarát körülmények között, átadták a soproni, a szombathelyi és a Budapest-Madarász utcai, megújított koraszülött központokat

Melegítőágyas nyitott inkubátorok, szoptatássegítő eszközök, felújított baba-mama szobák a legeslegkisebbekért. Hazánkban minden 10. csecsemő koraszülöttként jön világra; az ő ápolásukat és szüleik kényelmét, segítségét szolgálják azok a kellékek és helyiségek, amelyeket országszerte a koraszülött osztályoknak ad át a Koraszülöttek Országos Egyesülete (KORE) és a NaturAqua. Az elmúlt napokban Szombathely, Sopron, valamint Budapest Madarász utcai Perinatális Intenzív Centruma (PIC) vette át a támogatást jelképező táblát. Az ünnepségeken többek között a PIC-ek osztályvezetői és a KORE képviselői vettek részt.

A Soproni Erzsébet Oktató Kórház Csecsemő – Gyermekosztály – Koraszülött részlegében a melegítőággyal kombinált, nyitott inkubátor már az egészen kis súllyal született korababák gyarapodását is segíti. Az apró újszülöttek sok esetben még nem tudják tartani testhőmérsékletüket, az új melegítőrendszer a hőszabályozásuk megtámogatásával teszi lehetővé, hogy édesanyjuk mellett maradhassanak. Az eszköz a szülők és a baba közti közvetlenebb kapcsolatot teszi lehetővé, a szülők könnyebben tudnak segíteni a baba ellátásában – legyen az pelenkázás vagy mosdatás – és akár simogathatják, karjukba vehetik őket az inkubátoron belül. A frissen kapott, egyszer használatos steril köpenyek pedig lehetővé teszik a szülők számára, hogy gyorsan, és biztonságosan bejuthassanak a gyermekeikhez.

A budapesti Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai koraszülött központjának adott támogatás a részleg családbarát jellegének kialakításához járult hozzá. A PIC-en a nappali, a konyha és a fürdőszoba is modernebb formájával járul hozzá a korababák és szüleik komfortérzetének növeléséhez. Az adományok részét képezik többek között az új konyhaszekrény, a mikrohullámú sütő és a felújított redőnyök az együtt töltött idő kellemesebbé tétele, valamint az új ágyak, fotelok a biztonságos szoptatás megkönnyítése, a fürdőszobai eszközök pedig a higiénia fenntartása érdekében.

A korababák gyógyulását, szüleikkel szoros kapocs kialakítását legjobban segítő kenguruzás lehetőségét jelentik a szombathelyi  Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Perinatalis Intenzív Centrumában elhelyezett székek, míg az anyatejes táplálás elősegítésében a mellszívók nyújtanak segítséget. A kisbabák komfortérzetét az ágysálak, takaró fészkek és ruhácskák, biztonságukat az apnoe-párnák növelik, míg az anyaszálláson televízió és mikrohullámú sütő nyújt otthonosabb érzést a PIC-en töltött napok, hetek vagy akár hónapok könnyebb átvészelésére.

„Magyarországon évente mintegy 8000 gyermek jön világra a terhesség 37. hetét megelőző időszakban. Ez az újszülöttek 10 százalékát jelenti, ami jelentősen meghaladja az uniós átlagot. A témában legnagyobb tapasztalattal rendelkező önkéntes szervezetünk, a KORE az évi közel tízezer családot érintő kihívás leküzdésében nyújt átfogó segítséget. Az egyesület kizárólag önkéntes felajánlásokat és vállalati adományokat felhasználva működik és járul hozzá a koraszülöttek és családjaik támogatásához a legkülönbözőbb módokon. A NaturAqua támogatása óriási segítséget jelent a korababáknak és hozzátartozóiknak, valamint a kórházaknak is a jobb ellátás érdekében – mostmár három újabb koraszülött központban egyaránt. Idén és jövőre is további PIC-eket teszünk családbarátabbá kollégáimmal és támogatóinkkal karöltve” – nyilatkozta Földvári-Nagy Zsuzsanna, a Koraszülöttekért Országos Egyesület elnöke az átadások kapcsán.

A NaturAqua a magyarországi koraszülött ellátás elkötelezett támogatója, partnere, a KORE közreműködésével segít családbaráttá tenni a kórházi osztályokat, hogy a koraszülött csecsemők ápolása mellett szüleik nyugalmát is szavatolja.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.