Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

NaturAqua PIC projekt – Sopron

Adományok koraszülötteknek a Naturaqua jóvoltából, Pic projecteke a legkiebbekért

A Naturaqua a PIC osztályokon kezelt koraszülöttek elkötelezett támogatója.

Sajtóközlemény – 2017. 10. 31.
Szebb perceket a nehéz pillanatokban is a PICi babáknak!

Még több koraszülött gyógyulhat családbarát körülmények között, átadták a soproni, a szombathelyi és a Budapest-Madarász utcai, megújított koraszülött központokat

Melegítőágyas nyitott inkubátorok, szoptatássegítő eszközök, felújított baba-mama szobák a legeslegkisebbekért. Hazánkban minden 10. csecsemő koraszülöttként jön világra; az ő ápolásukat és szüleik kényelmét, segítségét szolgálják azok a kellékek és helyiségek, amelyeket országszerte a koraszülött osztályoknak ad át a Koraszülöttek Országos Egyesülete (KORE) és a NaturAqua. Az elmúlt napokban Szombathely, Sopron, valamint Budapest Madarász utcai Perinatális Intenzív Centruma (PIC) vette át a támogatást jelképező táblát. Az ünnepségeken többek között a PIC-ek osztályvezetői és a KORE képviselői vettek részt.

A Soproni Erzsébet Oktató Kórház Csecsemő – Gyermekosztály – Koraszülött részlegében a melegítőággyal kombinált, nyitott inkubátor már az egészen kis súllyal született korababák gyarapodását is segíti. Az apró újszülöttek sok esetben még nem tudják tartani testhőmérsékletüket, az új melegítőrendszer a hőszabályozásuk megtámogatásával teszi lehetővé, hogy édesanyjuk mellett maradhassanak. Az eszköz a szülők és a baba közti közvetlenebb kapcsolatot teszi lehetővé, a szülők könnyebben tudnak segíteni a baba ellátásában – legyen az pelenkázás vagy mosdatás – és akár simogathatják, karjukba vehetik őket az inkubátoron belül. A frissen kapott, egyszer használatos steril köpenyek pedig lehetővé teszik a szülők számára, hogy gyorsan, és biztonságosan bejuthassanak a gyermekeikhez.

A budapesti Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai koraszülött központjának adott támogatás a részleg családbarát jellegének kialakításához járult hozzá. A PIC-en a nappali, a konyha és a fürdőszoba is modernebb formájával járul hozzá a korababák és szüleik komfortérzetének növeléséhez. Az adományok részét képezik többek között az új konyhaszekrény, a mikrohullámú sütő és a felújított redőnyök az együtt töltött idő kellemesebbé tétele, valamint az új ágyak, fotelok a biztonságos szoptatás megkönnyítése, a fürdőszobai eszközök pedig a higiénia fenntartása érdekében.

A korababák gyógyulását, szüleikkel szoros kapocs kialakítását legjobban segítő kenguruzás lehetőségét jelentik a szombathelyi  Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Perinatalis Intenzív Centrumában elhelyezett székek, míg az anyatejes táplálás elősegítésében a mellszívók nyújtanak segítséget. A kisbabák komfortérzetét az ágysálak, takaró fészkek és ruhácskák, biztonságukat az apnoe-párnák növelik, míg az anyaszálláson televízió és mikrohullámú sütő nyújt otthonosabb érzést a PIC-en töltött napok, hetek vagy akár hónapok könnyebb átvészelésére.

„Magyarországon évente mintegy 8000 gyermek jön világra a terhesség 37. hetét megelőző időszakban. Ez az újszülöttek 10 százalékát jelenti, ami jelentősen meghaladja az uniós átlagot. A témában legnagyobb tapasztalattal rendelkező önkéntes szervezetünk, a KORE az évi közel tízezer családot érintő kihívás leküzdésében nyújt átfogó segítséget. Az egyesület kizárólag önkéntes felajánlásokat és vállalati adományokat felhasználva működik és járul hozzá a koraszülöttek és családjaik támogatásához a legkülönbözőbb módokon. A NaturAqua támogatása óriási segítséget jelent a korababáknak és hozzátartozóiknak, valamint a kórházaknak is a jobb ellátás érdekében – mostmár három újabb koraszülött központban egyaránt. Idén és jövőre is további PIC-eket teszünk családbarátabbá kollégáimmal és támogatóinkkal karöltve” – nyilatkozta Földvári-Nagy Zsuzsanna, a Koraszülöttekért Országos Egyesület elnöke az átadások kapcsán.

A NaturAqua a magyarországi koraszülött ellátás elkötelezett támogatója, partnere, a KORE közreműködésével segít családbaráttá tenni a kórházi osztályokat, hogy a koraszülött csecsemők ápolása mellett szüleik nyugalmát is szavatolja.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Edina és Szabolcs

A koraszülés nem múlik egy nyomtalanul, nem feledteti mindig az egészségesen fejlődő gyermek. Léteznek koraszülött halmozottan sérült gyermekek. Mi folyamatosan szembesültünk vele, milyen egy egészségesen fejlődő gyermek és ezzel párhuzamosan egy sérült gyermek fejlődése.

Anita

Hiszem, hogy a hozzám hasonló helyzetben lévő anyukák kapják fentről az erőt. A rengeteg műtétet és terápiát, mindent, amit végigcsináltunk, amennyi kilométert megtettünk nem lehet és nem lehetett volna másképp megcsinálni. Sokan kérdezik: honnan ez a sok erő? Nem tudom a választ, de érzem, hogy kapom az energiát.