fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

NaturAqua PIC projekt – Fehérgyarmat

Adományok koraszülötteknek a Naturaqua jóvoltából, Pic projecteke a legkiebbekért

A Naturaqua a PIC osztályokon kezelt koraszülöttek elkötelezett támogatója.

Sajtóközlemény – 2018. 11. 14.
Családias környezetben várhatják a Koraszülöttek Világnapját a PICi babák Fehérgyarmaton is

Életre szóló első találkozás a koraszülött és a koramama számára is az új, szoptatást segítő eszközökkel

Hazánkban minden 10. gyermek koraszülöttként látja meg a napvilágot. Erre a sokakat érintő témára és a koraszülöttek, valamint az ő családjaik támogatásának fontosságára hívja fel a figyelmet a koraszülöttek nemzetközi napja, melyet világszerte november 17-én tartanak. A fehérgyarmati koraszülött központban már családbarátabb hangulatban tölthetik ezt a napot és a benti időszakokat a koramamák és PICi babáik is: a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) és a NaturAqua hozzájárulásával ugyanis új csecsemőmérlegekkel, mellszívó tartozékokkal, sterilizálókkal és kenguruzásra használható fotelekkel bővült a fehérgyarmati kórház perinatális intenzív centruma (PIC).

A korababák esetében, ha lehet, még nagyobb szerepbe kerül a szoptatás, hiszen az egészséges életkezdethez a legegyszerűbb intervenció és gyógyszer az anyatej. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő Koraszülött részlegének orvosai és ápolói kiemelt hangsúlyt fektetnek az anyatejes táplálás ösztönzésére és elősegítésére. A NaturAqua a KORE segítségével ehhez adott támogatást: az adomány révén kapott eszközök – a mellszívók tartozékokkal, a mikrós sterilizálók, a mikrohullámú sütő, az anyatej tárolására alkalmas hűtőszekrény, a csecsemőmérlegek, a csecsemőkocsik, és a kenguruzáshoz használható karosszékek egyaránt – a szoptatós édesanyák kényelmét szolgálják.

„Mivel osztályunkon koraszülötteket és kis súlyú újszülötteket látunk el, az anyák számára hatalmas segítséget jelent a mellszívó készülékek használata, valamint a lefejt anyatej tárolására szolgáló hűtőgép. Az új fotelek pedig a helyes szoptatási testhelyzet felvételéhez járulnak hozzá, ezzel is elősegítve a megfelelő anya-gyerek kapcsolat kialakítását. Számunkra ugyanis az egyik legfontosabb cél a koracsaládok legelső találkozásakor, hogy az anya és az újszülött is pozitív élményként élje meg az első mellre helyezést és szoptatást” – mondta Bakóné Kovács Marianna, a fehérgyarmati kórház koraszülött központjának osztályvezető főnővére.

Koraszülöttnek számít az a gyermek, aki a 37. terhességi hét előtt jön a világra, illetve súlya nem éri el a 2500 grammot időre születés esetén sem. November 17-én, a Koraszülöttek Világnapján a PICinyek tiszteletére mindenki és minden lilába borul. A szombati napon lila szalagot, illetve lila ruhákat, kiegészítőket visel mindenki, akit megérint az idő előtt világra jött babák sorsa. 17-én, sötétedés után országszerte a kiemelt épületek is lila színt öltenek, kivilágításukkal is felhívva a figyelmet a koraszülöttekre és családjaikra, valamint az ő segítésük fontosságára.

A NaturAqua a magyarországi koraszülött ellátás elkötelezett támogatója, partnere, a KORE közreműködésével segít családbaráttá tenni a kórházi osztályokat, hogy a koraszülött csecsemők ápolása mellett szüleik nyugalmát is szavatolja.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.