fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

NaturAqua a koraszülöttekért

Koraszülött csecsemők ápolását és szüleik nyugalmát támogatja a NaturAqua

A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a koraszülés jelenségére, és támogassa a koraszülöttek ellátását 

Magyarországon az idő előtt világra jött újszülöttek száma jelentősen meghaladja az uniós átlagot, így itthon sokkal több koraszülött baba – és persze aggódó szüleik – számára létfontosságú, hogy otthonosabb környezetben telhessenek a kórházban töltött hetek, sokszor hónapok. A NaturAqua felismerte az évi közel tízezer családot érintő probléma jelentőségét, ezért döntött úgy, hogy támogatja a terhesség 37. hete előtt született babákat ellátó magyarországi koraszülött-intenzívosztályok családbaráttá tételét, valamint a koraszülött babák egészséges fejlődéséhez szükséges tárgyi adományokat finanszíroz. A program együttműködő partnere a témában legnagyobb tapasztalattal rendelkező önkéntes szervezet, a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE).

Hazánkban évente mintegy 8000 gyermek jön világra a terhesség 37. hetét megelőző időszakban. Ez az újszülöttek 8-9 százalékát jelenti, ami jelentősen meghaladja az uniós átlagot. A koraszülés minden esetben váratlanul következik be, hetekig a kórházhoz köti az újszülötteket és így szüleiket is, így ez a bizonytalansággal teli időszak különösen megterhelő a családok számára. A szülők közelsége, valamint a kórházi környezet otthonosabbá tétele bizonyítottan hozzájárul a koraszülött csecsemők egészséges növekedéséhez, életfunkcióik stabil fejlődéséhez. Ehhez elengedhetetlen, hogy az édesanyák minél több időt tölthessenek kisbabájukkal, és lehetőségük legyen meghittebbé tenni a babák számára hetekig az otthont jelentő inkubátort.

A NaturAqua célja, hogy hozzájáruljon a lehető legmegnyugtatóbb környezet biztosításához a babák és a szülők számára, illetve segítse a szülőket a tájékozódásban. A Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) közreműködésével ezért még ez év végéig három koraszülött-intenzívosztály családbarát átalakítását támogatja. Emellett anyagi támogatást nyújt az önkéntesek munkájához is, hogy a szülők és a koraszülött babák közötti kapcsolat erősítését, ezáltal a babák életminőségének javítását szolgáló kezdeményezések jöhessenek létre. Az egyik ilyen kezdeményezés lényege, hogy egy Dániából indult mozgalom keretében önkéntesek olyan színes polipokat horgolnak, amelynek tapintása a koraszülött csecsemőket a köldökzsinórra emlékezteti, így megnyugtatja őket, otthonosabbá, barátságosabbá teszi az inkubátort. Ráadásul a szülők is egy kedves állatfigurát látnak a csövek és érzékelők rengetegében.

„A NaturAqua a szülők partnereként támogatni szeretné őket az anya-baba idő nyugodtabb, kényelmesebb eltöltésében, de az információszerzésben, tájékozódásban is. Éppen ezért célunk, hogy segítsünk e nehéz és bizonytalansággal teli időszak átvészelésében. A koraszülött kicsiket nevelő anyukák és apukák önkéntes munkájával a KORE öt évvel ezelőtti alapítása óta fantasztikus eredményeket ért el az érintett családok szakmai és mentális támogatásában, valamint több ezer főnek biztosít fórumot és közösséget tapasztalataik, de akár a babaruhák megosztására” – mondta Németh Blanka, a NaturAqua brand managere.

A Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) önkéntes, személyesen is érintett szülőkből álló civil szervezet, amely immár öt éve segíti a koraszülötteket nevelő szülőket információkkal, szaktanácsadással, ruhagyűjtések, valamint önkéntes workshopok szervezésével. Az egyesület célja, hogy egy országos hálózat kiépítésével minden koraszülött intenzív osztályon segítséget tudjanak nyújtani a tapasztalatlan szülők számára. Az Egyesület a NaturAqua adományából idén három koraszülött intenzív központnak (perinatális intenzív centrum, PIC) adományoz majd a családbarát átalakításhoz szükséges munkát és eszközöket, akár nyitott inkubátorra, akár baba-mama szoba kialakítására van a legnagyobb szükség. A KORE emellett szeretné minden intézménybe ingyenesen eljuttatni „PICi füzet, nagy segítség” című kiadványát, amely a szüléstől, a kórházi tartózkodáson át a hazatérésig és a kontrollvizsgálatokig információval, tanácsokkal látja el a koraszülött babák szüleit.

Forrás:
http://www.natur-aqua.hu/hu/a-koraszulottekert/

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.