Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Több mint hatmillió forintot kap a KORE – „Megcélozzuk a csillagos eget”

budapest-SE-I-NIC-atadas-naturaqua-pic-1

Felemelő és megtisztelő, hogy a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) méltónak találta az egyesületünket arra, hogy támogassa a munkánkat. Több mint hatmillió forintot kapunk, ez hatalmas összeg, amelynek köszönhetően merhetünk igazán nagyot álmodni. Mondhatjuk azt is, hogy megcélozzunk a csillagos eget – mondta Földvári Nagy Zsuzsanna, a Koraszülöttekért Országos Egyesületének elnöke.

Nagyon lelkesek vagyunk, már tudjuk, hogy mire fordítjuk az adományt. Ez  a támogatás mindenképp lehetőséget teremt arra, hogy még erősebben fogjuk a  koraszülésben érintett családok kezét a mindennapokban, vagyis azután, hogy gyermekeikkel elhagyják a kórházat. A részletekről természetesen a közeljövőben beszámolunk.

Rendkívül büszkék vagyunk az eddigi projektjeinkre is, hogy Damásdi Anna szárnyai alatt több száz csodálatos önkéntes dolgozik nap mint nap a koraszülött babákért – legyen szó ruhagyűjtésről vagy arról, hogy minden pici inkubátorába kerülhessen egy KORIP. Hála a Magyar Tudományos Akadémiának, most újabb ajtók nyílnak meg előttünk, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy rászolgáljunk a bizalomra – tette hozzá.

A Magyar Tudományos Akadémia társadalmi felelősségvállalása részeként évek óta lehetőséget teremt az akadémikusok, illetve az MTA köztestületének minden tagja számára, hogy jövedelmük egy általuk meghatározott részét jótékonysági célra ajánlják fel.  Ezúttal a veleszületetten sérült csecsemők és gyermekek rehabilitációjának támogatását tűzték ki célul, és úgy döntöttek, hogy összesen 6 101 830 forinttal támogatják a Koraszülöttekért Országos Egyesület tevékenységét.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

VI. KORE Családi Élménynap

Időpont: 2023. november 18. szombat, 10.00 – 19.00 óra | Helyszín: KÖLYÖKPARK Játszóház, Mammut 2. Bevásárlóközpont, III. emelet (1024 Bp., Lövőház u. 1-5.)

Szupervízió a „szakember szerviz”

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy rájuk is gondoljunk, hiszen nem mindennapi hivatás, amit ők végeznek.
Éppen ezért online, kiscsoportos szupervíziós lehetőséget szeretnênk nekik, nektek biztosítani.

KORASZÜLÖTT GYERMEKEK UTÓGONDOZÁSA

Koraszülött gyermekek esetében nem lehet elégszer hangsúlyozni a korai diagnosztizálás és a korai fejlesztés jelentőségét. Nem szabad abba a hibába esni, hogy a baba „rendben”