Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Közlemény

Nyílt levél a Magyar Úszószövetséghez

A Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület tiltakozását fejezi ki a Magyar Úszószövetség 2015. augusztus 12-én megjelent közleménye ellen.

Az Úszószövetség a 2017-es „Vizes VB” kabalájának lecserélésével kapcsolatban a következőt tette közzé FB oldalán: „BOL-DOG KIMÚLT. KORASZÜLÖTT VOLT.”

A KORE nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy a koraszülés ma Magyarországon népbetegségnek tekinthető, nagyjából minden 10. újszülött koraszülött.

A koraszülés traumatikus élethelyzet, amely súlyosan megviseli az érintett családokat, következményeit gyakran élethossziglan viselik, ugyanakkor a társadalomban rengeteg negatív sztereotípia él ezzel kapcsolatban.

Álláspontunk szerint a koraszülöttség ilyen kontextusban való említése a téma súlyához képest méltatlan és ízléstelen.

Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület

2015. 08. 12.

további

Ajánlott írások

PICi Könyvtár

A koraszülött babák fejlődését nagymértékben előrelendítheti az édesanya hangja, a mesélés.

Tíz éve egy alulértékelt trauma szolgálatában

Tíz éve alakultunk, tíz éve formálódunk. Sok projekt  van mögöttünk, és rengeteg ötlet, terv aminek a megvalósítása még előttünk áll. A cél nem változott: azért dolgozunk, hogy a koraszülésben érintett családoknak könnyebb legyen. Az ügy adta magát, álltunk mi is az inkubátorok mellett, a traumánk közös.