Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Közlemény

Nyílt levél a Magyar Úszószövetséghez

A Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület tiltakozását fejezi ki a Magyar Úszószövetség 2015. augusztus 12-én megjelent közleménye ellen.

Az Úszószövetség a 2017-es „Vizes VB” kabalájának lecserélésével kapcsolatban a következőt tette közzé FB oldalán: „BOL-DOG KIMÚLT. KORASZÜLÖTT VOLT.”

A KORE nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy a koraszülés ma Magyarországon népbetegségnek tekinthető, nagyjából minden 10. újszülött koraszülött.

A koraszülés traumatikus élethelyzet, amely súlyosan megviseli az érintett családokat, következményeit gyakran élethossziglan viselik, ugyanakkor a társadalomban rengeteg negatív sztereotípia él ezzel kapcsolatban.

Álláspontunk szerint a koraszülöttség ilyen kontextusban való említése a téma súlyához képest méltatlan és ízléstelen.

Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület

2015. 08. 12.

további

Ajánlott írások

Bálint

A feleségem nélkül nem ment volna, ő nemcsak a házastársam, de a párom, a sziklám, a szívem, a szerelmem, és közben a haverom is. Tudunk hülyülni és összekapaszkodni is, ha kell. Összekovácsolt bennünket ez az egész. Érzelmileg is ott voltunk egymásnak, beismertük, hogy a félünk, de nincs mese, csinálni kell!

Nagyon büszkék vagyunk erre a különleges tárlatra, és örömmel osztjuk meg most veletek a hírt, hogy mostantól online is elérhetők