Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Koraszülöttek Világnapja az óriáskeréken

2015. november 17-én, a Koraszülöttek Világnapja alkalmából – nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva – lila kivilágítást kap ,,Budapest szeme”, az Erzsébet téri, 65 méter magas Sziget Eye óriáskerék. Ezzel hívják fel a figyelmet a koraszülés problémakörére.

A Koraszülöttek Világnapja azokról a családokról szól, akiknek szembesülniük kellett a koraszülés nehézségeivel és következményeivel. „Fontosnak tartjuk, hogy a koraszülés jelensége minél nagyobb figyelmet kapjon a társadalomban, és az érintett családok szakszerű és folyamatos segítséget kapjanak egészen addig, amíg szükségük van rá” – mondják a kezdeményezés szervezői, a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület (KORE) és az Óriáskerék Kft.

A világon minden 10. terhesség koraszüléssel végződik, Magyarországon 8-9% között mozog ez az arány, és a születés körüli halálozások közel 2/3-a a koraszülött babákat sújtja. A koraszülések jelentős része a legnagyobb odafigyelés és a gondos orvosi felügyelet ellenére sem előzhető meg.

A koraszülött kisbabák már néhány órásan megtapasztalják a fájdalmat, a légzési nehézségeket, és nem kaphatják meg ugyanazt a törődést, szülői érintést, mint kilenc hónapra született társaik. Első heteik, hónapjaik legtöbbször rideg körülmények között, fájdalmakkal telnek.

A KORE ezért kiemelten fontosnak tartja a kenguru módszer elterjesztését, amely költségkímélő, természetes korai módszer a koraszülöttek gondozásában. „Önkéntes, érintett szülőkből álló civil szervezetként igyekszünk segítséget nyújtani sorstársi közösség alakításával, honlapunkon könnyen elérhető információk közzétételével, társadalmi és szakmai „érzékenyítéssel” – tudatta a KORE képviselő

Köszönjük a médiatámogatást az amdala.hu-nak , pcpult.hu-nak, Imami hálózatnak, debmedia.hu-nak, librarius.hu-nak és a manoprogram.hu-nak !

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

KORIP szülinapi családi piknik

KORIP szülinapi családi piknik 2021. 07. 25.

Nagyon szeretnénk végre veletek ünnepelni, beszélgetni, egyszerűen együtt lenni, ezért egy családi „batyus” pikniken ünnepelnénk meg a Koripok születésnapját a Pető András Pedagógiai Intézet ősfái között!