Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Koraszülöttek Világnapja az óriáskeréken

2015. november 17-én, a Koraszülöttek Világnapja alkalmából – nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva – lila kivilágítást kap ,,Budapest szeme”, az Erzsébet téri, 65 méter magas Sziget Eye óriáskerék. Ezzel hívják fel a figyelmet a koraszülés problémakörére.

A Koraszülöttek Világnapja azokról a családokról szól, akiknek szembesülniük kellett a koraszülés nehézségeivel és következményeivel. „Fontosnak tartjuk, hogy a koraszülés jelensége minél nagyobb figyelmet kapjon a társadalomban, és az érintett családok szakszerű és folyamatos segítséget kapjanak egészen addig, amíg szükségük van rá” – mondják a kezdeményezés szervezői, a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület (KORE) és az Óriáskerék Kft.

A világon minden 10. terhesség koraszüléssel végződik, Magyarországon 8-9% között mozog ez az arány, és a születés körüli halálozások közel 2/3-a a koraszülött babákat sújtja. A koraszülések jelentős része a legnagyobb odafigyelés és a gondos orvosi felügyelet ellenére sem előzhető meg.

A koraszülött kisbabák már néhány órásan megtapasztalják a fájdalmat, a légzési nehézségeket, és nem kaphatják meg ugyanazt a törődést, szülői érintést, mint kilenc hónapra született társaik. Első heteik, hónapjaik legtöbbször rideg körülmények között, fájdalmakkal telnek.

A KORE ezért kiemelten fontosnak tartja a kenguru módszer elterjesztését, amely költségkímélő, természetes korai módszer a koraszülöttek gondozásában. „Önkéntes, érintett szülőkből álló civil szervezetként igyekszünk segítséget nyújtani sorstársi közösség alakításával, honlapunkon könnyen elérhető információk közzétételével, társadalmi és szakmai „érzékenyítéssel” – tudatta a KORE képviselő

Köszönjük a médiatámogatást az amdala.hu-nak , pcpult.hu-nak, Imami hálózatnak, debmedia.hu-nak, librarius.hu-nak és a manoprogram.hu-nak !

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Diagnózisok között…

Nehéz kérdések ezek, van még némi időnk, addigra megkeresem rá a válaszokat. Mint mindenre, mert muszáj.