fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Gyermekvállalás koraszülés után – Béci és Bori

A történetet küldte: Pájer-Tóth Katalin

2012. augusztus 2-án megszületett Béci a 32. terhességi héten. Problémamentes volt a várandósságom egészen július 13-ig, volt fogadott orvosom, semmilyen problémát nem jelzett nekem. Egy szerdai nap volt, még 2 nap volt hátra a munkából, tervezgettem, hogy fogok majd készülődni a babára. Este rosszul éreztem magam, először a nagy melegre fogtam, de aztán úgy döntöttem, hogy segítséget kérek inkább, egy belső hang ezt súgta.

Mivel éppen nem volt otthon a férjem, az akkori szomszédom vitt be a kórházba éjszaka, akinek a mai napig nagyon hálás vagyok. Nem találtak semmit,de egy hétig bent tartottak a kórházban. Utána otthon pihentem még 3 hétig, de egyre rosszabbul éreztem magam. Augusztus 2-án hajnalban vérezni kezdtem. Azonnal mentőt hívtunk, a Szent János Kórházba szállítottak minket.

Reggel 7 órakor sürgősségi császármetszéssel megszületett Béci 2470 grammal, 48 cm-rel 9/10-es Apgarral, ami egy csodának számított. A műtétet végző orvos Dr. Bollobás Máté volt, szeretném  név szerint is megemlíteni, mert ügyeletesként maximális ellátást kaptunk tőle.

A PIC-en 4 napot töltött Béci, utána a koraszülött osztályon még 10 napot, ebből egy hetet velem egy baba-mama szobában. A szülés után 2 héttel engedtek haza minket. Utána folyamatosan fejlesztésekre hordtuk, elkezdtük a Dévény-tornát, a Gézengúz Alapítványhoz is vittük, TSMT-ztünk és most jelenleg fejlesztő tornára visszük. Szerencsére semmilyen következménye nem maradt a koraszülöttségének, okos, érdeklődő kisfiú.

Béci 2 éves korában éreztük, hogy szüksége van testvérre, úgy éreztem, ha most nem vágunk bele, sohasem fogunk. Mivel időközben elköltöztünk, a SOTE 2-t választottuk, és már a várandósság tervezését is komolyan vettük. Inzulinrezisztenciát állapítottak meg nálam, gyógyszeres kezelés és diéta következett, és végül megfogant Bori. A terhesség kezdetétől kezdve terhességi cukorbeteg voltam, illetve pajzsmirigy-alulműködés alakult ki. Végig diétáztam, 2 hetente vért vettek, szoros figyelemmel követtek végig. Név szerint szeretném megemlíteni Dr. Várbíró Szabolcsot és Dr. Breyer Helgát, akik végig kezeltek a terhesség alatt. Bori a 38. héten 3170 grammal, 55 cm-rel született.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.