Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Gyermekvállalás koraszülés után – Béci és Bori

A történetet küldte: Pájer-Tóth Katalin

2012. augusztus 2-án megszületett Béci a 32. terhességi héten. Problémamentes volt a várandósságom egészen július 13-ig, volt fogadott orvosom, semmilyen problémát nem jelzett nekem. Egy szerdai nap volt, még 2 nap volt hátra a munkából, tervezgettem, hogy fogok majd készülődni a babára. Este rosszul éreztem magam, először a nagy melegre fogtam, de aztán úgy döntöttem, hogy segítséget kérek inkább, egy belső hang ezt súgta.

Mivel éppen nem volt otthon a férjem, az akkori szomszédom vitt be a kórházba éjszaka, akinek a mai napig nagyon hálás vagyok. Nem találtak semmit,de egy hétig bent tartottak a kórházban. Utána otthon pihentem még 3 hétig, de egyre rosszabbul éreztem magam. Augusztus 2-án hajnalban vérezni kezdtem. Azonnal mentőt hívtunk, a Szent János Kórházba szállítottak minket.

Reggel 7 órakor sürgősségi császármetszéssel megszületett Béci 2470 grammal, 48 cm-rel 9/10-es Apgarral, ami egy csodának számított. A műtétet végző orvos Dr. Bollobás Máté volt, szeretném  név szerint is megemlíteni, mert ügyeletesként maximális ellátást kaptunk tőle.

A PIC-en 4 napot töltött Béci, utána a koraszülött osztályon még 10 napot, ebből egy hetet velem egy baba-mama szobában. A szülés után 2 héttel engedtek haza minket. Utána folyamatosan fejlesztésekre hordtuk, elkezdtük a Dévény-tornát, a Gézengúz Alapítványhoz is vittük, TSMT-ztünk és most jelenleg fejlesztő tornára visszük. Szerencsére semmilyen következménye nem maradt a koraszülöttségének, okos, érdeklődő kisfiú.

Béci 2 éves korában éreztük, hogy szüksége van testvérre, úgy éreztem, ha most nem vágunk bele, sohasem fogunk. Mivel időközben elköltöztünk, a SOTE 2-t választottuk, és már a várandósság tervezését is komolyan vettük. Inzulinrezisztenciát állapítottak meg nálam, gyógyszeres kezelés és diéta következett, és végül megfogant Bori. A terhesség kezdetétől kezdve terhességi cukorbeteg voltam, illetve pajzsmirigy-alulműködés alakult ki. Végig diétáztam, 2 hetente vért vettek, szoros figyelemmel követtek végig. Név szerint szeretném megemlíteni Dr. Várbíró Szabolcsot és Dr. Breyer Helgát, akik végig kezeltek a terhesség alatt. Bori a 38. héten 3170 grammal, 55 cm-rel született.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

VI. KORE Családi Élménynap

Időpont: 2023. november 18. szombat, 10.00 – 19.00 óra | Helyszín: KÖLYÖKPARK Játszóház, Mammut 2. Bevásárlóközpont, III. emelet (1024 Bp., Lövőház u. 1-5.)

Szupervízió a „szakember szerviz”

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy rájuk is gondoljunk, hiszen nem mindennapi hivatás, amit ők végeznek.
Éppen ezért online, kiscsoportos szupervíziós lehetőséget szeretnênk nekik, nektek biztosítani.

KORASZÜLÖTT GYERMEKEK UTÓGONDOZÁSA

Koraszülött gyermekek esetében nem lehet elégszer hangsúlyozni a korai diagnosztizálás és a korai fejlesztés jelentőségét. Nem szabad abba a hibába esni, hogy a baba „rendben”