fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Gyermekvállalás koraszülés után – Dóri, Máté és Nóri

A történetet küldte: Kovács Zsuzsa

2012 áprilisában derült ki, hogy babát várok. Meglepett a pozitív teszt, mert igazából nem számítottam rá. Rendszertelen ciklusom volt hormonális problémáik miatt. Kértem időpontot nőgyógyászhoz. Kiderült, hogy 17 hetes terhes vagyok, pedig semmilyen tünetem nem volt, ami erre utalt volna.

A 12 hetes genetikai vizsgálat is kimaradt ezért. Hetente kellett UH-ra járnom, hogy minden rendben van-e a babával. Aztán a 26. héten észre vette a szonográfus hogy kisebb a hasi körfogat mint a fejé. Kérdeztem, hogy ez mit válthat ki. Annyit mondott, hogy koraszülést. Nagyon megijedtem. Menetközben kiderült, hogy terhességi cukorbetegségem lett ezt diétával tartottam karban.

De aztán derült égből villámcsapásként 2012.07.11-én spontán elfolyt a vizem. Másnap délben császároztak meg. Egészséges kislány 1470 gr és 38 cm. Minden rendben van vele szerencsére.

A rendszertelen ciklus miatt a nőgyógyászommal úgy volt megbeszélve, hogy ha tesót szeretnénk akkor majd keressem meg, mert lehet, hogy hormonálisan rá kell e segíteni a dolgokra. Aztán csodák 2013 február elején pozitívat teszteltem. Először megijedtem, hogy biztos akarom-e ilyen hamar ezt a terhességet mivel az előző is kora baba ráadásul kicsi is. De a családom támogatása miatt úgy döntöttünk, megtartjuk. Vele is előjött a terhességi cukorbetegség. Az előzményekre való tekintettel jobban figyelt ránk az orvos. 3 hetente méhszáj ellenőrzésem volt. Aztán eljött a 29. hét, elkezdem keményedni és barnázni. Irány a kórház, ahol kaptam magnézium infúziót és tüdőérlelő szteroidot. 10 nap bentfekvés után haza engedtek. Ez után már nem voltak keményedéseim. 38. héten döntött úgy a fiatalúr, hogy elhagyja az albérletét. 3100 gr 52 cm -vel született.

Aztán eltelt 3 év és úgy döntöttünk vállalnánk egy 3.babát. 2016 szeptemberben pozitívat teszteltem. Ez a terhességem sajnos elég komplikált volt. Már az elején nehezen indult. 5 hetesen elkezdtem barnázni, hormonpótlás kellett. 8 hetesen volt szívhang először. 1 héttel kisebb volt, mint aminek lennie kellett volna. Vele is előjött a terhességi cukor. A lepény is mélyen tapadt, de szerencsére feljebb ment.

32 héten aztán megint sokat keményedtem elkezdtem barnázni, sok jóslóm is volt. Irány a kórház. Megrövidült méhszáj de még teljesen zárt voltam. De most se magnézium infúziót nem kaptam se tüdőérlelőt. Csak a magnézium tabletta lett megemelve. Jóslók, keményedések elmúltak. Csak ritkán jelentkeztek. Nagyon féltem, hogy megismétlődik az első terhességem korababánk lesz. Végül a 37+1 héten született meg a kislányom, 2500 gr és 48 cm. Minden rendben van vele. 🙂

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.