Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

ÉS TE HOGY VAGY?
Hogy vagy? Hogy vagytok?

ÉS TE HOGY VAGY? Hogy vagy? Hogy vagytok?
Mert a várandósság heteinek lerövidülésével kevesebb idő jut felkészülni a szülőségre.

A koraszüléskor sok párhoz hasonlóan a férjemmel mi is egy új valóságba csöppentünk pillanatok alatt és ez a kérdés igazán fel sem merült bennünk hetekig, hónapokig. Aztán eljön az a pont mindenkinél, így nálunk is, hogy feltettük magunkban ezt a kérdést.

A „hogy vagyok” előtt talán van egy nulladik kérdés, mely válaszra várt: a „ki vagyok/kik vagyunk mi”?

Mert a várandósság heteinek lerövidülésével kevesebb idő jut felkészülni a szülőségre.

Nem jutottunk el addig, hogy berendezzük a babaszobát, megvegyük a kelengyét vagy részt vegyünk egy tanfolyamon, elképzeljük magunkat anyaként és apaként. Nem jutott elég idő a rúgások megfigyeléséhez, a nagy pocak simogatásához.

Talán apróságok ezek, de hozzátartoznak a folyamathoz.

Nálam a várandósság komplikációkkal volt teli, így az aggódás még előbb beköltözött az életünkbe.

Másoknak viszont ideálisan telnek a hetek, majd hirtelen fejeződik be az áldott állapot, egy nem várt komplikáció miatt.
A cikk itt folytatódik: https://picifuzet.hu/es-te-hogy-vagy/

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

Edina és Szabolcs

A koraszülés nem múlik egy nyomtalanul, nem feledteti mindig az egészségesen fejlődő gyermek. Léteznek koraszülött halmozottan sérült gyermekek. Mi folyamatosan szembesültünk vele, milyen egy egészségesen fejlődő gyermek és ezzel párhuzamosan egy sérült gyermek fejlődése.

Anita

Hiszem, hogy a hozzám hasonló helyzetben lévő anyukák kapják fentről az erőt. A rengeteg műtétet és terápiát, mindent, amit végigcsináltunk, amennyi kilométert megtettünk nem lehet és nem lehetett volna másképp megcsinálni. Sokan kérdezik: honnan ez a sok erő? Nem tudom a választ, de érzem, hogy kapom az energiát.