fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Elismerő oklevelet kaptunk

Tisztelettel és szeretettel köszönjük meg az elismerő oklevelet, amit a „Az Év Csongrád –Csanád Vármegyei Szervezete” 2023 –as Civil Díj résztvevőjeként kaptunk.

Tisztelettel és szeretettel köszönjük meg az elismerő oklevelet, amit a „Az Év Csongrád –Csanád Vármegyei Szervezete” 2023 –as Civil Díj résztvevőjeként kaptunk.

Örömmel számoltunk be munkánkról, meséltünk alig 3000 karakterben arról, mint értünk el, 2007-óta.

 

A KORE egy csak érintett szülőkből álló civilszervezet. A KORE jogelődje egy informális szülőcsoport,

mely Szentesen 2007-ben döntötte el, hogy mindenképpen szeretnének segíteni a koraszülésben érintett családoknak, hogy nekik már egy könnyebb út adasson.

2008-ban hoztuk létre Magyarország első koraszülés témájú nem orvosi honlapját, ahol a szülők

releváns információkhoz juthattak. ( a www.koraszulott.com -ot )

Magyarország első koraszüléssel foglalkozó civilszervezete a KORE, 2011-ben alakult meg.

2012-ben meghonosítottuk meg Magyarországon a Koraszülöttek Világnapját, ami azóta egy országos és nagyon jelentős eseménysorozattá nőtte ki magát.(lilára színezett épületek, hidak országszerte)

2013-ban honosítottuk meg Magyarországon a Kenguru módszer világnapját, mely a bőr bőr kontaktust népszerűsíti a koraszülött intenzív osztályokon. Anya, apa mellkasára helyezve a babát.

2015-ben adtuk ki a PICi füzet nagy segítség kiadványunkat, mely online is elérhető ( www.picifuzet.hu ) Azóta 4. nyomás készült belőle, és több védőnői karon oktatási anyaggá vált a szülőknek készült kiskönyvecske.

2016-óta rendezzük meg évente a KOREXPO rendezvényünket, mely teljesen ingyenes segítséget nyújt a fejlesztések útvesztőjében bolyongó szülőknek. (orvosok, gyógytornászok, gyógypedagógusok települnek ki, és látják el a gyermekeket)

2017-től országos szakember edukációs programot indítottunk, közel 1800 védőnő vett részt 2022-ig a programban. Egyesületünk 4 egyetemen ad elő rendszeresen.

29 koraszülött intenzív osztályt látunk el már több mint 10 éve, az ápoláshoz szükséges speciális

textíliákkal, melyet a 16 megyében jelenlévő önkéntes csapatok készítenek el. (inkubátor fészek, öböl, letakaró, cpap sapka, stb és a KORIP- a koraszülött baba első barátja, a horgolt kis polip, melyből 2015- óta 28.000 db-ot adományoztunk.

A KORE tagja az EFCNI-nek (European FoundationfortheCare of NewbornInfants).

2021-től a Magyar Vöröskereszt a KORE stratégiai partnerévé vált, közösen szervezünk véradásokat.

2021-ben indítottuk az „Együttdobban” fejlesztési pályázatainkat, aminek segítségével, a szövődménnyel felépült gyermekek, hosszú távú habilitációs és rehabilitációs támogatását finanszírozzuk.

2021-ben indult az össztársadalmi érzékenyítő programunk, ahol a művészet segítségével mesélünk a

koraszülésről és koraszülöttségről. Ennek első állomása a PICi Kiállítás- Óriás Hősök tárlatunk volt a Várkert Bazárban.( www.picikiallitas.hu ) Második lépcsőfok 2022-ben a koraszülésben érintett édesapák érzelmeit bemutató színdarabunk, mely szintén a Várkertben debütált ( www.apadon.hu ) A harmadik idei lépcső a sérült gyermekeket nevelő családokkal készült mélyinterjúk

(https://koraszulott.com/serult- gyermeket-nevelek/ )

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.