Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Baba-mama szoba a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

Barátságosabb szoba a PICi babáknak és mamáknak Dél-Pesten is

Több meghitt pillanatot tölthetnek együtt a PICi babák és mamák a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Neonatológiai Intenzív Centrumában, a felújított családi szobában

Nem mindegy, hol, milyen körülmények között gyógyulunk. A koraszülött babáknak is, de legfőképp családjuknak sokat számít, milyen környezetben lehetnek együtt azokban a napokban, vagy akár hetekben, hónapokban, amíg a koraszülött osztályon kell maradniuk. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet  Neonatológiai Intenzív Centruma a Koraszülöttekért Országos Egyesülettől (KORE) és a NaturAquától kapott adományból családbarát szobát alakíthatott ki, ahol modernebb, otthonosabb berendezés várja a korababákat és szüleiket, a baba-mama szobákban pedig új matracok és székek szolgálják az osztályon tartózkodó édesanyák kényelmét. A családbarát szoba átadási ünnepségén részt vett Dr. Schill Beáta neonatológus, a kengurumódszer egyik legfőbb hazai támogatója és meghonosítója, valamint a KORE képviselői, Mádai-Kovács Bernadett és Törtei Renáta.

Kényelmes, új és barátságos környezetet tud biztosítani most már az egészen pici betegeinek és szeretteiknek is a Jahn Ferenc Dél- pesti Kórház. Az intézmény eddig irodaként és kórlapok tárolására használta azt a helyiséget, amely a KORE és a NaturAqua hozzájárulásának köszönhetően ma már alkalmas arra, hogy a szülők meghitt órákat tölthessenek ott együtt kisbabájukkal a kórházi tartózkodásuk ideje alatt. Az anyagi támogatás fedezte a családi szobává varázsolt helyiség felújítását, festésének anyagköltségét és otthonos berendezését. A támogatás további részét az anyaszoba komfortjának fokozására, új ágymatracok és székek beszerzésére, valamint a kórtermekben lévő szoptatásra használt székek cseréjére fordította az osztály. Megszépül továbbá az osztály folyosója is, melyen a szülők a családi szobába juthatnak.

„Az édesapák sajnos sok esetben csak ablakon keresztül láthatják kisbabájukat mindaddig, amíg haza nem térhet a teljes család. Ezen a kényszerhelyzeten szerettünk volna javítani egy ún. elkülönítő, ha úgy tetszik, látogató szoba kialakításával azon korababák számára, akik már nem szorulnak légzéstámogatásra, infúzióra. Továbbá olyan csecsemők közérzetét is segíthetjük a családbarát szobánkkal, akik eddig heteken át a magasabb szintű koraszülött intenzív centrumokban gyógyultak, így tehát szüleikkel együtt már túl vannak egy hosszabb, stresszel teli időszakon. Ez a helyiség végre lehetőséget nyújt a meghittség, a családi idill érzetének megteremtésére, ahol korán érkezett újszülöttjével még a kórházi tartózkodás ideje alatt egyszerre tud együtt lenni mindkét szülő, így végre az apukák is részesei lehetnek a családi pillanatoknak” – mondta a kengurumódszer talán legfőbb magyarországi híve, meghonosítója, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Neonatológiai Intenzív Centrumának jelenlegi neonatológusa, Dr. Schill Beáta.

„Jobban és gyorsabban gyógyulnak azok a babák, akik normális, igényes körülmények között, modern eszközökkel felszerelt helyen tölthetik a gyarapodásukhoz szükséges időt. Arról nem is beszélve, hogy szüleik is kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak lesznek, ha kellemes környezetben őrizhetik kora- vagy újszülött babájuk álmát. Mondanunk sem kell, mennyit számít, milyen a szülők hangulata, hiszen olyan a babáé is, és ez persze fordítva is ugyanígy működik”- tette hozzá a téma kapcsán Földvári-Nagy Zsuzsanna, a Koraszülöttekért Országos Egyesület elnöke.

A NaturAqua a magyarországi koraszülött ellátás elkötelezett támogatója, partnere, a KORE közreműködésével segít családbaráttá tenni a kórházi osztályokat, hogy a koraszülött csecsemők ápolása mellett szüleik nyugalmát is szavatolja.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

KORIP szülinapi családi piknik

KORIP szülinapi családi piknik 2021. 07. 25.

Nagyon szeretnénk végre veletek ünnepelni, beszélgetni, egyszerűen együtt lenni, ezért egy családi „batyus” pikniken ünnepelnénk meg a Koripok születésnapját a Pető András Pedagógiai Intézet ősfái között!

Segítsünk HOLNAP BUDAPESTEN!

A legtöbb ember számára nem ismert, hogy véradásukkal akár egy koraszülött számára is biztosíthatják a gyógyulás lehetőségét.

K O R E W i F i

…díjmentesen elérhető internet pedig segítségükre lehet abban, hogy informálódjanak, beszélgessenek és láthassák azokat, akik fontosan nekik…