fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Összefoglaló a 2023-as évről!

Miután óriási megtiszteltetéssel a TEVA Emberarcú Egészségügy különdíjával zártuk a 2022-es évet, máris megérkeztünk 2023-ba.
Az új év elején született meg a gondolat, hogy a koraszülés egy másik és nagyon fontos arcát is megmutathassuk, ez pedig a sérült gyermeket nevelő családok világa.

Mindig is nagyon fontosnak tartottuk, hogy a koraszülésről ne csak a tények szintjén beszéljünk.
Hogy megmutassuk, mi mindent élnek át azok, akik szembe találkoznak ezzel a helyzettel. Az elmúlt években sok történetet ismertettünk meg veletek – anyákét, apákét, fotókon, írásban és még színpadra állítva is.
Tudjuk, hogy kevés szó esik azokról, akik szövődménnyel épültek fel a koraszülésből.
Hat család történetét mutattuk be, hat féle megküzdést a helyzettel.
https://koraszulott.com/serult-gyermeket-nevelek/

Szintén az év elején döntöttünk úgy, hogy a KORE arculatában a KORIPnak nagyon fontos szerepet szánunk, így megszületett az új logónk.
Óriási meglepetésként és végtelen megtiszteltetésként fogadtuk februárban, hogy egyesületünk elnöke, Földvári Nagy Zsuzsanna, az év embere díjban részesült.

Márciusban elindítottuk az adó 1% kampányunkat, amihez nagyon sokan nyújtottak segítő kezet, és egy igazán szép, nagy ívű és sikeres kampányt vihettünk végig.
Ebben a hónapban hirdettük meg az „Együttdobban 2.0” fejlesztési pályázatot, ahol az előző évi adó 1% felajánlásoknak köszönhetően 4 millió ft-os keretösszeggel tudtuk segíteni azokat a családokat, ahol a fejlesztések finanszírozása nehézségekbe ütközött.

Áprilisban újra színpadra állt, „A Padon, apa születik” koraszülésben érintett édesapák érzelmeit bemutató darabunk Budapesten. www.apadon.hu

Májusban kinyitottuk a KOREXPO kapuit, ahol közel 50, a koraszüléshez szorosan kapcsolódó szakember várta a családokat, hogy a fejlesztések útvesztőjében irányt mutathassanak.
A tanácsadás és vizsgálatok mellett, volt még sok móka és kacagás a játszóháznak köszönhetően.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.632989815540410...

Szintén ebben a hónapban figyelemfelhívó kampánnyal megünnepeltük a kora anyák napját.

Meglátogattuk Paks városát, ahol kitelepültünk, és a település napján a találkozhattak velünk az érintett családok.

Május végén elégedetten és reménykedve zártuk az adó 1%-os kampányt, bízva abban, hogy sokan döntöttek idén is mellettünk.

Június elején újra színpadra állt, „A Padon, apa születik” koraszülésben érintett édesapák érzelmeit bemutató darabunk, de most Szentes városában. www.apadon.hu

Sikeresen lezártuk a KORE újabb társadalmi felelősségvállalás kurzusát az ELTE ÁJK-val.
Ebben a félévben is nagyszerű hallgatókkal ismerkedtünk meg, nagy segítség volt a munkájuk, támogatásuk.
Szeretnénk hinni, hogy kellő civil muníciót adtunk át ahhoz, hogy közel maradjanak a koraszülés témájához.
Nagyon változatos félévet töltöttünk együtt a hallgatókkal, dolgoztunk a PR, marketing, logisztika, adminisztratív feladatok világában és bónuszként a koraszülött intenzív osztályokra kerülő puhaságok kiszabásában, varrásában és kiszállításában is együtt vettünk részt.

Június 19-én a dél-koreai kormány Seongnam tartományi küldöttsége érkezett a KORE-hoz, akik a magyarországi koraszülött ellátással és a családok gyermekvállalásával kapcsolatos kórházi ellátásba nyertek bepillantást.
Az egyesület alelnökével – Damásdi Annával – két intézményt látogattak meg, mely során betekintést kaphattak az állami és a magán ellátásba is.
A nap folyamán továbbá eszmecserét folytattak az itthoni és dél-koreai jó gyakorlatokról, önkéntességről, annak lehetőségeiről. További együttműködést fogalmazva meg.

Július 11-én születésnapot ünnepeltünk, hiszen 2011. július 11-én alakult meg hivatalosan a KORE, Koraszülöttekért Országos Egyesület.

Ebben a hónapban kaptunk meg a Civil Szolgáltató Központ elismerő oklevelét, melyben elismerik lelkiismeretes önkéntes vállalásunkat.

Július végén pedig megünnepeltük a Korip 8. születésnapját.
https://koraszulott.com/ma-van-a-korip-8-szulinapja/

Augusztus elején csatlakoztunk a magunk rendhagyó módján az anyatejes táplálás/ szoptatás világnapjához. Szlogenünk évek óta a témában: „Bárhogyan is táplálod a gyermeked, az egyetlen, ami pótolhatatlan, az te vagy.”

Szintén e hónap elején, Balatonlellén értek bennünket a nap első sugarai, ahol a javunkra rendezett FireCross versenyen képviseltünk a koraszülésben érintett családokat. Fantasztikus összefogással, tűzoltók, rendőrök, mentősök, BV-ek küzdöttek a mi célunkért. Nagyon köszönjük MTSE Hungary!

Tagjaink folyamatos képzik magukat így az ősz előtt még a perintatális veszteséget elszenvedettek segítő csoportvezetői kompetenciákat szerezték meg, pár hónappal később a sérült gyermeket nevelőket segítő képzést végezték el sikeresen.

Szeptemberben indítottuk a PIC-en dolgozók szuperviziós támogatását, hiszen akiknek általában a leghálásabb a közösségünk ők a PIC-eken dolgozó ápolók, és orvosok, ők akkor óvják a babáinkat, amikor mi nem lehetünk mellettünk. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy rájuk is figyeljünk, hiszen nem mindennapi hivatás, amit ők végeznek. Éppen ezért online, kiscsoportos szupervíziós lehetőséget biztosítottunk nekik.

Ősz elején indítottuk a „Kérdezz jól, segíts jól” kommunikációs projektünket, ahol támogatást, mintát nyújtunk ahhoz, hogyan lehet jól kérdezni egy koraszülésben érintettől.
https://koraszulott.com/es-o-mar-mindig-ilyen-marad-de…/

Októberben önkéntes napot tartottunk az ASIA Centerben, hogy utánpótlás készülhessen a 29 koraszülött intenzív osztályt speciális textilekkel ellátó projektünkbe. Az ország számos pontjáról és Budapestről is érkeztek önkéntesek, akik egész nap szabtak, varrtak, horgoltak, majd a kész textileket a kórházakba ki is szállították.

Ebben a hónapban adhattuk hírül, hogy a covid miatti kihagyások után újra lesz Családi Élménynap a koraszülöttek világnapjához kapcsolódóan és gőzerővel készültünk a Világnapi attrakcióinkra.

Novemberben egyesületünk elnöke, több egyetemen is óraadóként jelenhetett meg, és adhatta át a másfél évtized alatt megszerzett tudást, tapasztalatot, amivel a hallgatók tudását, beleérző képességét gazdagította.

Ebben a hónapban a P&G és Rossmann is a legkisebbek mellé állt, segítve ezzel a KORE elkötelezett munkáját.

November már a #lilanap jegyében telt, hiszen még soha nem volt ekkora összefogás, mint 2023-ban.

November 17-én a Koraszülöttek Világnapján, újra színpadra állt, „A Padon, apa születik” koraszülésben érintett édesapák érzelmeit bemutató darabunk. www.apadon.hu

Hihetetlen számok születtek a #lilanap összefogása alatt, soha ennyi város, intézmény, cég, és magánember nem állt az ügy mögé, mint idén. Ügyünk mellé állt Curtis és Kabát Peti is, akik videóban biztatják a korábban érkezetteket! https://www.facebook.com/100064881902278/videos/1009996180226921

November 18-án végre újra Családi Élménynapot tarthattunk, közel 700 vendéggel, vidámsággal, játékkal, könnyekkel, lila szeretettel. Csodás kis videó készült a napon. https://www.facebook.com/koraszulottcom/videos/741787003988285

Ebben a hónapban támogathattunk a szakemberek továbbképzését, ahol a regulációs zavarok- etetési nehezítettség volt a téma. Szintén támogatásunkkal valósult meg a koraszülöttek fájdalmának csökkentésének lehetőségeit bemutató kis füzet.

Nagy szeretettel és tisztelettel jelenthettük be, hogy a Semmelweis Alapítvány, a Jónak lenni jó kampányában kommunikációs támogató partnernek kérte fel a KORE Koraszülöttekért Országos Egyesületet. Együtt dolgoztunk azért, hogy Semmelweis Alapítvány Fejlődéstámogató Központja létrejöhessen.

Kiemelt figyelmet fordítunk az ország 29 koraszülött osztályának támogatására, így a november 17-ei koraszülöttek világnapjához kapcsolódóan a budapesti Észak-budai Szent János Centrumkórházban a mai napon 100 darab ajándékcsomagot adtunk át, melyekkel a koraszülésben érintett szülőket és gyermekeiket támogatjuk.
Aki rendszeresen követi az oldalunkat, láthatta, hogy nemrég egy önkéntes napot tartottunk a KORE Kuckóban, ahol többek között KORIP horgoló workshopon is lehetőség volt részt venni, és 100 adománycsomagot állítottunk össze az Észak-budai Szent János Centrumkórház koraszülött osztályára kerülő szülőknek, ahol az extrém kis súlyú, nagyon korán világra jött babákat látják el az egyik legmagasabb szinten. Ezen kívül a koraszülött osztálynak is átadtunk a KORE Textil programból takarókat, Koripokat, előkéket, inkubátor letakarókat is.

Ebben a hónapban jelent meg egy számunkra kiemelkedően fontos cikk, hiszen Magyarországon először, a felnövekvő, lassan felnőtt korba lépő koraszülött gyermekek mesélnek arról, nekik milyen érzés a koraszülöttség.
https://nlc.hu/…/mindig-is-buszke-voltam-ra-hogy…/

December 5-én az önkéntesség világnapját ünnepeltük, a KORE az ország 16 megyéjében számlál sok száz önkéntest. Az ő munkájuk nélkül, soha nem lehetnénk azok, akik vagyunk.

Karácsonyhoz közeledve, fantasztikus ajándékot kaptunk. A Ziaja Magyarország egy nemes ügy mellett vállalt elkötelezettséget: 2023. november 17-26. között a ’Mutasd meg te is a lila oldalad’ promócióban résztvevő több mint 100 terméküket kedvezményes áron kínálták vásárlóiknak. A lila körlogóval ellátott bőrápolási készítmények eladásából befolyt összeg 10%-val a KORE (Koraszülöttekért Országos Egyesület) munkáját támogatták.
https://www.femcafe.hu/…/ziaja-koraszulottekert…

Szentestéhez közeledve egyre többet gondoltunk azokra a sorstársainkra, akik az ünnepeket is kórházban töltik, nekik készítettünk egy videót, a WMN pedig egy kedves cikkel támogatta a szülőket.
Videó: https://www.facebook.com/koraszulottcom/videos/743259134322926
Cikk: https://wmn.hu/…/61613-ott-volt-a-fa-egett-a-gyertya…?

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.